ako samoplatca ako prevencia
daju sa zaplatit testy na onkomarkery?
na medirexe nic nevidim
dakujem.
@ninazemna slepa som idem este raz pozriet vdaka
V Unilabse 16,40 €, resp. 21,70 €. Určite aj Synlab, Klinická biochémia, AGEL, AnalytX, ...
@ninazemna dakujem a neviete to sa da objednat aj priamo na mieste medirexu?
@rozculena dakujem pojdem tam osobne
Autorka, len ta upozornim, ze CA markery su velmi, ale velmi nepresne. Vela onkopacientov ma negativne onkomarkery. Plus tie, co tu boli uvedene, su len niektore zakladne, zdaleka nie vsetky, pretoze v principe kazdy organ=iny onkomarker.
Ako prevencia sluzi preventivna prehliadka u praktickeho lekara (krv, sono, ekg), cytologia a sono na gynekologii.
@guudy konkretne pankreas.
@ninazemna konkretne pankreas prosim su ktore
Preco prave pankreas? Len ma to zaujima… https://www.unilabs.sk/onkomarkery
takto ti poviem,z krvi to asi nezistia,moja mama mala vyliečenú rakovinu prsníka,chodila pravidelna každého pol roka na kontroly a nenašli jej NIČ.....keď našli,už bolo neskoro.Tak ak máš podozrenie,nedaj sa odbiť,pri tomto type sú nejasné príznaky,a nikoho nenapadne pripisovať to pankreasu.keď sa to potvrdilo.bolo už neskoro.
https://www.nierakovine.sk/karcinom-pankreasu/p...
keď to mame potvrdili,tak.....nečakala som žiadne zázraky
@rozculena cakame na dalsie vysetrenie
@rozculena mala dake priznaky predtym?
je mi to luto :(
ona už mala skoro 80rokov.Bola unavená,málo jedla,nadúvalo ju,boleli ju kríže....nikoho nenapadla táto možnosť.
Potom neskôr mala strašne vysoký cukor....ja som bola strašne nahnevaná,že jej nikdy neurobili v ambulancii odber na cukor,veď to trvá pár sekúnd....
@rozculena tak naduva ma, a bolia krize, ale to su take vseobvecne znaky asi pre vsetko mozne..
ja sa cudujem naco robia preventivky, lebo minimalne tie s krvi su totalne o nicom :(
nepisem o odbere krcka maternica a spol.
@rozculena ale tak 80 rokov je pekny vek. ak mozem tak napisat.
teraz su chori mladi ludia
CA 19-9, CEA.
nechcem ťa strašiť,mala som kamarátku,ľahla s bolesťami krížov,za mesiac mala pohreb...
Autorka, vsetky potravinove intolerancie a zapaly na gastro su uz vylucene?
táto rakovina všeobecne je málo skúmaná,práve preto,že má také rôzne prejavy,nemá nič typické...
Autorka, ked ta bolia krize roky, tak to nema nic spolocne s rakovinou pankreasu. To by si uz dlhe roky bola pod zemou.
@rozculena no minimalne by mali prave preto viac na to dbat.
je to najrychlejsia rakovina a totalne sa to zanedbava ! je mi az zle co citam.
mňa bolia kríže 30 rokov,tak to asi nebude tento prípad....ak ťa bolia roky,tak určite nie kôli pankreasu,tam ide o mesiace,nie roky
Medirex cenník pre samoplatcov na nete: CA 125, CA 19-9, CA 15-3 za 11,80 €, CA 72-4 za 15,80 €, ... určite sú tam aj ďalšie. ZS