Dajú sa zaplatiť testy na onkomarkery?

14. okt 2024

ako samoplatca ako prevencia

daju sa zaplatit testy na onkomarkery?

na medirexe nic nevidim
dakujem.

ninazemna
14. okt 2024

Medirex cenník pre samoplatcov na nete: CA 125, CA 19-9, CA 15-3 za 11,80 €, CA 72-4 za 15,80 €, ... určite sú tam aj ďalšie. ZS

autor
14. okt 2024

@ninazemna slepa som idem este raz pozriet vdaka

ninazemna
14. okt 2024

V Unilabse 16,40 €, resp. 21,70 €. Určite aj Synlab, Klinická biochémia, AGEL, AnalytX, ...

autor
14. okt 2024

@ninazemna dakujem a neviete to sa da objednat aj priamo na mieste medirexu?

autor
14. okt 2024

@rozculena dakujem pojdem tam osobne

guudy
14. okt 2024

Autorka, len ta upozornim, ze CA markery su velmi, ale velmi nepresne. Vela onkopacientov ma negativne onkomarkery. Plus tie, co tu boli uvedene, su len niektore zakladne, zdaleka nie vsetky, pretoze v principe kazdy organ=iny onkomarker.
Ako prevencia sluzi preventivna prehliadka u praktickeho lekara (krv, sono, ekg), cytologia a sono na gynekologii.

autor
14. okt 2024

@guudy konkretne pankreas.

autor
14. okt 2024

@ninazemna konkretne pankreas prosim su ktore

guudy
14. okt 2024

Preco prave pankreas? Len ma to zaujima… https://www.unilabs.sk/onkomarkery

rozculena
14. okt 2024

@guudy asi vie prečo........

guudy
14. okt 2024

@rozculena alebo aj nie…

rozculena
14. okt 2024

takto ti poviem,z krvi to asi nezistia,moja mama mala vyliečenú rakovinu prsníka,chodila pravidelna každého pol roka na kontroly a nenašli jej NIČ.....keď našli,už bolo neskoro.Tak ak máš podozrenie,nedaj sa odbiť,pri tomto type sú nejasné príznaky,a nikoho nenapadne pripisovať to pankreasu.keď sa to potvrdilo.bolo už neskoro.
https://www.nierakovine.sk/karcinom-pankreasu/p...

rozculena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
14. okt 2024

@guudy je to najrychlejsi druh ...a hlavne ked citam ze preventivka je totalne o nicom..,co sa tyka odberfov krvi, ale to oni nepovedia cloveku
@rozculena vsetko mam precitane, uz mozno aj autosugescia vela robi a aktualne toto riesim nie ja osobne preto mam strach

rozculena
14. okt 2024

keď to mame potvrdili,tak.....nečakala som žiadne zázraky

autor
14. okt 2024

@rozculena cakame na dalsie vysetrenie

autor
14. okt 2024

@rozculena mala dake priznaky predtym?
je mi to luto :(

rozculena
14. okt 2024

ona už mala skoro 80rokov.Bola unavená,málo jedla,nadúvalo ju,boleli ju kríže....nikoho nenapadla táto možnosť.
Potom neskôr mala strašne vysoký cukor....ja som bola strašne nahnevaná,že jej nikdy neurobili v ambulancii odber na cukor,veď to trvá pár sekúnd....

autor
14. okt 2024

@rozculena tak naduva ma, a bolia krize, ale to su take vseobvecne znaky asi pre vsetko mozne..
ja sa cudujem naco robia preventivky, lebo minimalne tie s krvi su totalne o nicom :(
nepisem o odbere krcka maternica a spol.

autor
14. okt 2024

@rozculena ale tak 80 rokov je pekny vek. ak mozem tak napisat.
teraz su chori mladi ludia

ninazemna
14. okt 2024

CA 19-9, CEA.

rozculena
14. okt 2024

nechcem ťa strašiť,mala som kamarátku,ľahla s bolesťami krížov,za mesiac mala pohreb...

guudy
14. okt 2024

Autorka, vsetky potravinove intolerancie a zapaly na gastro su uz vylucene?

autor
14. okt 2024

@ninazemna dakujem.
@rozculena to ma nestras mna bolia krize uz roky

rozculena
14. okt 2024

táto rakovina všeobecne je málo skúmaná,práve preto,že má také rôzne prejavy,nemá nič typické...

guudy
14. okt 2024

Autorka, ked ta bolia krize roky, tak to nema nic spolocne s rakovinou pankreasu. To by si uz dlhe roky bola pod zemou.

autor
14. okt 2024

@rozculena no minimalne by mali prave preto viac na to dbat.
je to najrychlejsia rakovina a totalne sa to zanedbava ! je mi az zle co citam.

rozculena
14. okt 2024

mňa bolia kríže 30 rokov,tak to asi nebude tento prípad....ak ťa bolia roky,tak určite nie kôli pankreasu,tam ide o mesiace,nie roky

guudy
14. okt 2024

@ninazemna dobry priklad- CA 19-9 reaguje na stav pecene. Cize moze byt pozitivny vysledok aj po viroze/inej chorobe.