Ahojte. Prosím,chcem sa opýtať. Som chorá 3.tyzden, 1.antibiotika nezabrali, 2.antibiotika beriem,aj sa zdalo, že zaberajú, ale zasa má začína bolieť hrdlo. Z vyterov mám Hemofila a klebsielu v hrdle. Doktorka mi predpísala 3.antibitika, už naozaj ťažké a že ak nezaberú (ak ich vôbec moje travenie ešte zvládne), budem musieť absolvovať infúznu liečbu. V strese som sa jej zabudla opýtať, či sa dajú podávať antibiotiká v infuznej podobe aj ambulantné alebo je nevyhnutná hospitalizácia?
Ide o to,že by som naozaj nerada v tejto dobe išla chytiť do tohto celého ešte aj covid do nemocnice. Nehovoriac o Tom,že mám doma 2 malé deti...
Dakujem
Áno, dajú.
Nemate na Slovensku, fakt neviem, sestricky, ktore by to to prisli domov podat?
Ja od September nastupujem do prace a budem robit prave toto, domaca liecba
Som v UK
@zaba22 mojej mamine doktorka predpísala antibiotiká a ,,objednala" neviem ako sa to volá odborne, skrátka sestrička chodila na aute každý deň jej to podávať. Aj mala svoj stojan, niekedy zostala u nás, inokedy išla ešte iným napojiť a potom sa vrátila vybrať. Infúzie som vybrala v lekárni ja, na ptedpis
@oslo1 ale ano, máme aj ADOS(ošetrovateľkú agenturu) a z tej chodia domov robiť takéto úkony, ale pre mladšie ročníky je napr.u nás na poliklinike ambulancia kde sa chodí na infúznu liečbu....samozrejme nie všetko sa dá cez ADOS alebo ambulantne a v niektorých prípadoch je potrebná nemocničná liečba, hlavne v prípadoch kde treba byť pod dohľadom lekára
@trgypadl
District nurse, po novom community nurse robi tieto ukony.
Vacsinou je to pokracovanie liecby, ktora Bola zacata bud v nemocnici alebo hospicy. Preto je tam riziko komplikacii nizsie.
Pacient ma vacsinou picc line.
AK su komplikacie, tak sestra vola praktickemu lekarovi, popripade sanitku. Blizsie neviem. Zacinam az v September, potom budem zaucena.
@oslo1 dakujem za info. Drzim palce v novej praci. Je to velmi zodpovedna robota, ľudské telo je nevyspytatelne, niekedy aj po par krat podanej liecbe moze dojst ku komplikáciám, pripadne anafylaktickemu soku. veru neviem si to predstaviť zazit, ked som niekde takto mimo zdravotnickeho zariadenia.
dá sa mojej dcérke tak davala sestrička s Adosu a ked jej dotiekla tak prišla ju odpojiť.
@abbey1 mozem sa opytat mate s tym skusenost? Lebo mne hrozia antib infuzie a nechcem byt hospitalizovana. U nas v meste mame aj oddelenie kde podavaju infuzky len neviem ci aj vo forme antibiotik Dakujem za odpoved
@zaba22 kamoska musela byt hospitalizovana pocas infuznych atb (mala s uchom problem)