Ahojte,je tu niektorá čo riešila problém s krivymi zubami resp neaka zubárka čo by mi vedela poradiť? Nepotrebujem reči ,že čo som to neriešila skorej.Rodicia sa o mňa nestarali a keď som začala zarábať v 20tke vždy bolo niečo dôležitejšie na čo išli peniaze.No rokmi mi to začína dosť vadiť že mám krivé zuby.Predne horné 4 zuby mám vykrivene.Pridam foto do komentu.Rozmyslala som nad strojčekom invisalign,no je to dosť drahé,neviem či by mi to pomohlo.A čítala som že museli by mi zadné stoličky vytrhnúť aby sa dalo ako uchopiť strojček.Neviem či to je pravda.?Poraďte mi ako vyriešiť zuby aby som ich mala normálne rovné?
Existuju aj normalne strojceky, nie len invisalign
veľa dospelych rieši zuby v dospelosti - lebo už tie strojčeky su troška na inej urovni ako kedysi. ale posudit presne tvoje, dokaze len celustny ortoped - aj to, co bude treba robit - ci trhat, alebo nie... Ja cerstvo riesim zuby 13r.syna - dnes mu lepili strojček
Urcite skus obehat par zubarov... kamoska dokonca ani neriesila krive zuby (ono boli fakt ovela menej krive ako tvoje) ale riesi strojcek v 45-ke teraz kvoli problemom so sankou - nejak vytocene jej rastu zuby a strojcek jej to otaca naspat... urcite nikdy nie je neskoro..
Najpr treba absolvovat dent.hygienu, preventivnu prehliadku a nasledne osetrenie chrupu, az potom sa ide na konzultaciu k celust.ortopedovi. Strojceky sa riesia na zdrave, resp.sanovane zuby.
choď na konzultáciu k čeľustnému ortopédovi - riešiť sa dnes už dá všetko
Trhanie nie je vždy nutné - to posúdi tiež lekár.
Viem že sú aj obyčajne železné strojčeky ,no na dospelej osobe by to vyzeralo dosť na hanbu.Preto som čítala o invisalign lebo tie sú neviditeľné strojčeky.
A hlavne liečba s Invisalign je menej bolestivá
Prosím ťa určite sa to dá riešiť len asi nie len strojčekom. Ja by som to riešila cez stomatochirurgiu v Ružinove keď je to štátna nemocnica tak platíš menej. Tvoja zubarka Ti da výmenný listok a objednaj sa tam a uvidíš čo s tým. Obyčajný zubár to nevyrieši.
@h2o2 Ja som není z Ba
Urcite by som to riesila. Ak chces prisvitny a nemas Brno velmi daleko je tam skvela klinika ktora robi len tieto priesvitne a vychadzaju cenovo skoro rovnako ako dratkovy. svetrovnatek.cz
A čo na to tvoja zubárka?
@h2o2 Moja predošlá zubárka to neriešila,robila mi zuby len keď som mala kaz alebo trebalo vytrhnúť.Teraz idem zmeniť zubára,sme sa sťahovali do mesta a jeho sa chcem opýtať že čo by sa dalo robiť s mojimi zubami.
Mne vždy vysvetlí čo by sa dalo s tym robiť tiež mi nevedela urobiť zub tak som išla inde. Nenechaj sa odbiť. Určite Ti zuby aj vytrhaju a bude to stáť peniaze ale vysledok bude stáť za to.
Určite áno, aj ja nosím strojček kvôli predkusu. Naozaj to nie je nič neštandardné, neboj 😊 Veľa dospelých nosí strojček.
No v prvom rade potrebuješ poriadnu dentálnu hygienu a naučiť sa správne umývať zuby, lebo na takýto chrup ti strojček nikto nedá. Ako bolo spomenuté, strojček môže ísť iba na sanovany chrup. A áno, dospelý sú takisto na to vhodní.
No ja mam 42 a idem do toho v Decembri. Teraz ho dostal syn a celkom sa mi to pozdáva. Ja chcem stiahnuť medzery medzi hornými zubami. Podľa toho, čo som videla, aj Tvoj problém je týmto strojcekom bez problémov riešiteľný
@martinka13 Aký strojček ti budú dávať?A cena?
Najprv treba absolvovať dentálnu hygienu - hygienička naučí ako sa starať o zuby, je tam kopa povlaku a na to nikto strojček nedá.
Ak sú nejaké kazy tak samozrejme poriešiť aj to.
Tuto pravdepodobne Invisalign nepojde, ale treba sa poradiť s celustnym ortopédom - ten sa vyjadrí aj k nutnosti trhania nejakých zubov či nutnosti chirurgického zákroku. Ziadanku ti dá tvoj zubár a potom sa objednáš k niekomu, kto robí stromčeky 🙂
Smelo do toho, vek nie je prekážkou. Ale naozaj je nutná tip top hygiena.
Invisalign. Cena synovho bola 4000. Rátam, že to bude +/- podobné
Ja idem na fixny strojcek, invisalign som nechcela, ale aj mi rovno povedala celustna ortopedicka, ze nie je na moj stav. Mam na prvy pohlad rovnejsie zuby ako ty. Nevidim na tom ziadnu hanbu, dat si klasicky strojcek v dospelosti. Cenu mi vyratala, ze prekroci urcite 3000€, ale nevie dopredu povedat, kolko bude liecba trvat.
@martinka13
@babovka2321 Je to kopa peňazí a každý mi hovori nech dám peniaze na niečo užitočné než na zuby.No neviem
Sebavedomie je dostatocne dolezite. Ak na to peniaze mas, nevahaj. Prvy dojem vedia krive zuby dost pokazit. Ostatnych nepocuvaj. Bud podobny problem so zubami nemaju, alebo ho maju a tymto sa len ubezpecuju, ze zuby nie su dolezite. Pre niekoho je dovolenka dolezitejsia...
@babovka2321 Sebavedomie ja ani nemám,o to sa rodičia postarali v detstve.Nejde o dovolenku,no dajú sa na iné minút peniaze,do domu ,na deti a tak.Mam pár tisíc,no dlho som to šetrila a nezarabam veľa že začať zas od nuly ak by som peniaze minula na zuby
Ja mam zo svojich zubov traumu celý život. A teda je to najmä môj subjektívny pocit, pretože keď niekomu poviem, ze si idem dať strojcek, tak sa pýtajú, že čo mám so zubami 😀. Ale keď je teraz taka možnosť, tak idem do toho. Ale súhlasím, že je to pálka....
Tak si to sebavedomie vylepsi peknym usmevom. Stale aj na tebe zalezi, nie si len matka, ale aj zena. Ak detom neodopieras co potrebuju, nevidim dovod, preco by si usetrene peniaze neminula raz aj na seba!
Ahoj určite do toho chod ;) zuby treba riesit 🙂 ziadny normalny zubar ta nevysmeje, praveze ta podpori a vysvetli co je pre teba najlepsie. Najskor urcite urobi preventivnu prehliadku, dentalnu hygienu, snimok a dohodnete sa na postupe. Na rovinu mu treba aj povedat ako financie a vzdy sa da dohodnút...neviem odkial si ja som zuby riesila city dental clinic v Bratislave...cenovo tal ako vsade na svk cca..zuby su draha zalezitost ale bude uz len a len drahsia..ja som tam velmi spokojna 🙂 rovno mi doktorka urobila kalkulaciu a ked som potrebovala napr pockat na vyplatu tak .i dala termin tak aby som na to mala..v dnesnej djbe je uz takmer vsetko bezbolestne..neboj sa to das 🙂
@lucinka5051 Ja som z Nitry.Hej aj to čakať na výplatu a aj stále chýbať z roboty, určite x krát bude treba chodiť k zubárovi.