Dá sa zregenerovať travenie?

23. sep 2023

Myslite že je možné obnoviť/ zregenerovať celé travenie ?
Ja mám pocit že moje travenie sa už úplne zblaznilo. Všetko čo zjem mi nejakým spôsobom akoby škodí. Je mi ťažko, vygrguje sa mi tým aj pol dňa, strašne má nafúkne, tlači potom celé brucho a mnoho ďalšieho …. Jem prirodzene bez lepku , mlieka, smazene nejem vôbec ani nič take nezdravé … nechápem ,ale už som z toho zúfalá , psychicky vyčerpaná a chcela som len mat nejakú tu nádej na to ,že sa to niekedy dokáže dat dokopy 🫶🏻 ďakujem za skúsenosti

ivkav5
23. sep 2023

Trpím tiež týmto problémom🙈 + som tehotná…mám pocit, že sú tu všade také diskusie, neviem čo sa teraz vrece roztrhalo s tými tráviacimi ťažkosťami…neviem si dať rady tiež, ale podozrievam reflux😔

autor
23. sep 2023

@ivkav5 a mala si to tak aj pred tehu či ?
Máš reflux ?

laurikalalinka
23. sep 2023

A máš nejakú diagnózu,že konzumuješ jedlá bez lepku

autor
23. sep 2023

@laurikalalinka Celiakiu

nwnw
24. sep 2023

A bola si na testy? Niekedy treba aj viac krat. Zistili mi tak HIT. Mne na to prisli v 35!!!! Problem od 15. Takze paradoxne skoro vsetko co sa prezentuje ako zdrave mi robi mega problem. Vsetky tie rastlinne mlieka, natierky, ...
Probiotika si kupujem specialne, pijem normalne kravske mlieko, jem vela zeleniny a ovocia a hlavne varim si sama. Obedy v praci boli asi najhorsie.

zuba1987
24. sep 2023

@nwnw ahoj, prosim ta ake mas probiotika?

nikpa
24. sep 2023

Určite sa dá ale chce to čas a často aj sebazaprenie. No a musíš vedieť ako na to a čo ti škodi. Treba hlave zistiť či nemáš aj iné alergie napr. na kravsku bielkovinu, Hit, helikobaktera a iné veci, ktoré spôsobujú problém s trávením. Bola si na gastre, brali ti vzorky, krv? No a základ je sledovat sa, po čom sa ako cítiš, najlepšie je si zo začiatku zapisovať všetko čo zjes a ako sa cítis. Neskôr si to porovnať, vyhodnotiť ako ti po čom je. Mne na úplných začiatkoch pomohla Masticha Active a veľmi jednoducha strava, varené zemiaky, varená brokolica, karfiol, jablko. Nič iné som ani dlho nejedla.

janka_266
24. sep 2023

O niečom podobnom hovorí Mudr. Kužela, či to funguje či nie, to neviem, ale keď som ho počúvala, tak to dávalo zmysel.

guudy
24. sep 2023

Mozes mat hit alebo kludne aj premnozene bakterie v creve (na to sa da spravit sibo test). Ries s dr, drzim palce🤞

ivkav5
24. sep 2023

Práve že mala…pred tehu dlhoročné neliečené ťažkosti, nikdy som s tým nebola ani na gastro🙈 teraz ľutujem…neviem, či je to z liekov (beriem duphaston + ascorutin kvôli špineniu) alebo či to je z tehu nevoľnosti alebo len tie moje problémy tak vygradovali🙈 netušim…už ma to nebaví, je mi 3 dni strašne zle a nič nejem

autor
24. sep 2023

@guudy DAO mi z čreva kontrolovali 60% a sibo test negatívny

guudy
24. sep 2023

Super, ze mas tieto vys. spravene. Este mi napada reflux.
Verim, ze je to psychicky narocne :(

nwnw
24. sep 2023

@zuba1987 probio-fix inum

autor
24. sep 2023

@ivkav5 a opísala by si ako sa ty cítiš prosím ta ? Lebo ja som už na nervy so seba

ivkav5
24. sep 2023

Strašne sa citim…pocit ťažoby po všetkom čo zjem, vkuse grgam (uplne zvláštny zvuk grgania), keď si chcem odgrgnúť, tak si musím sadnúť/ jemne sa predkloniť, lebo inak si ani neodgrgnem…pocit plnosti, bolesť a tlak v hornej časti brucha…no a teraz sa pridružilo aj silne palenie zahy a kyslo v ústach, takže dedukujem, že mám roky neliečený reflux, len keď som si davala pozor na stravu, tak to bolo dobre..len teraz sa mi to v tehotenstve rapidne zhoršilo evidentne🙈

laurikalalinka
24. sep 2023

Hm, tak to nezávidím....ja ju nemám no napriek tomu aj po operačných zákrokoch mám zdravotné problémy.

ali08
24. sep 2023

Stačí zbehnut na gastro porobit vyšetrenia, možno máš intolerancie, ja som mala to iste a zistili mi kadeco teraz si dávam pozdravom na jedlo,užívam llieky a vitaminy a je to lepsie,dlho som nevedela co mi je a trpela

laurikalalinka
24. sep 2023

@ali08 Nooo na gastro,len nájsť normálneho doktora a zdravotnú sestru a po hadičke čakáš,že už ďalšia nebude.