Dá sa zistiť vírus alebo baktéria z krvi?

mima75
7. mar 2013

dobrý deň, mám takýto problém.....chcem sa spýtať kde sa dá, alebo či vobec eistuje také vyšetrenie, že mi z odberu krvi zistia či mám pritomný nejaý virus alebo bakteriu.....nemyslím konkrétne vyšetrenia na jednotlivé odbery napríklad chlamydiu, ale že sa zoberie ampula krvi a z toho sa zistí čo človek v sebe nosí. dakujem.

zuzulica
7. mar 2013

Ak myslíš to, či ti má predpísať antibiotiká,alebo nie,tak aj obvoďák by to mal robiť.

pempusik
7. mar 2013

preventivne vysetrenia krvi sa u nas malokedy robia. vzdy sa vysetruje iba konkretna vec na ktoru je podozrenie. ale su sukromne hematologicke laboratoria, kde si vies dohodnut, co vsetko by si chcela vysetrit 🙂

sendy182
7. mar 2013
zuzuj
14. mar 2013

neviem čo sa chceš presne spýtať či zistiť....je to taká zjednodušujúca otázka....krv je zvacša sterilná, ak je bacil, vírus aktívny, prejaví sa v klinickom stave....mala by si napr. horúčky....ale zase protilátkami zistíš aj to čo si niekedy prekonala....a nemusíš mať horúčky...to znamená že napr. vírus nie je aktívny alebo sa nereaktivoval v tomto čase...ale mohla si ho mať v minulosti...
No to, že ti teraz niekto zoberie krv a dá vyšetriť všetko je jednak uplne nanič pre teba...tak vo všeobecnosti...jednak sú to drahé vyšetrenia ...velmi....tak ti to nikto neurobí...a je mega vírusov a baktérii...to by ti museli ,,hektolitre" krvi zobrať....ak trochu dramatizujem.... 🙂
Sama ak chceš si dať niečo vyšetriť robí to HPL laboratórium...si môžeš zaplatiť....resp. na preventívkach sa robia vyšetrenia na niektoré choroby...