Dá sa určiť krvná skupina aj doma pomocou testu?

kattka1111
3. apr 2016

Ahojte baby, prosím je nejaký test na určenie krvnej skupiny, ktorý sa dá použiť doma? Ide o to, že môj manžel má strach z ihiel a vždy sme boli v tom že ma A a minule sme sa dozvedeli že ma 0 ... A to či má rh pozitív alebo rh negatív to nemáme ani sajnu ... Informovala som sa aj v lekárni, ale vraj nič také nemajú ... Asi musim toho mojho muzicka nejako dotlačiť nasilu k lekárovi :D

bonaqa2013
3. apr 2016

a načo je Vám to vedieť? Ale čo viem, tak nič neexistuje...

cvongo
3. apr 2016

Také testy existujú ale môžete pri ich vyhodnocované spraviť chybu, takže osobne by som to nechala na lekárov. Ale ak to napriek tomu chcete skúsiť, tak tu ho môžte kúpiť - http://www.kompava.sk/p/test-krvnej-skupiny#543

tahomi
3. apr 2016

A ako by si doma akože chcela zistiť či je Rh plus či mínus? Krížová skúška ti to určite nepovie 😉

biokozmetika
3. apr 2016

my sme si v IE kupili cez internet testy a dokonca nam to urcilo aj Rh faktor (aspon co si spominam), kupovali sme to cez amazon a testy nam vysli spravne ako sme sa neskor dozvedeli.

kengurica
3. apr 2016

Ak ma strach z ihiel, tak ako by si u chcela doma zobrat krv?? ...Ihla nie, ale nozik by mohol byt?? 🙂 , ci ako?
Testy su, ale nie su tak doveryhodne ako v labaku. Aj ked sa daruje krv prvy krat, tak ta kvapka, ktoru otestuju tam, v tych malinkych misockach, tak to je len orientacne, a smerodatny je az vysledok z labaku.
Nebude v tom nieco ine? A ako ste sa dozvedeli, ze ma A a potom, ze ma 0 ?
V podstate to pre teba ani ni je dolezite. Pri uraze, pred operaciou aj tak kontroluju krv.sk. Ibaze by si chcela otehotniet, a on by bol + a ty - . ALebo, ze by si si nebola ista, ze "je to tata" 🤐