Dá sa chrípka aj prechodiť?

polodrahokam
4. nov 2017

Ahojte, zase je tu chrípkové obdobie. Myslíte, že je nutné ležať v posteli alebo sa dá aj prechodiť? A čo je lepšie" normálne sa najesť alebo radšej pomenej a iba viac piť? Robíte aj nejaké protiopatrenie v rodine, napr. zvlášť umývate riad chorého apod. Ďakujem.

siska53
4. nov 2017

@polodrahokam opatrenie speci nie,akurat neprijimame navstevy.
Kazdu chorobu a chripku zvlast je lepsie vylezat,kedze moze sadnut na ine organy napr.srdce.
Chripku prechodit by som neodporucala.
Dostatok tekutin a jedlo podla chuti,radsej dietnejsie.

Ako prevencia je fajn jedavanie cesnaku kazdy den aspon strucik (ak clovek nema problemy po nom), prip. Prekrojena cibula v miestnostiach (po dni-dvoch vymenit za novu),prip.aspon v predsieni, zvlhcovanie sliznice nosnej a hlavne umyvanie ruk, idealne po navrate aj celej tvare, strek do nosa morsku vodu a faj aj vykloktat. Ale na to asi malokto ma.nervy a cas.

Na toto obdobie sa treba pripravit pocas celeho roka-otuzovanie a pod.

beky1813
4. nov 2017

@polodrahokam no min.je potrebne ostat doma, nie je nic "lepsie" ako clovek, co si mysli, ze je hrdina a roznasa chripku kade tade. A prevencia? Dostatok tekutin, ovocie, zelenina, pravidelny pohyb na cerstvom vzduchu, vetranie a neprekurovanie miestnosti

gondyo
4. nov 2017

to ako vážne niekto položí takúto otázku?

prirodka
4. nov 2017

Všetko ok,čo Ti bolo poradené, ale rozhodne k tomu prírodný výživový doplnok s obsahom C vitamínu, a vlákniny, pre dieťa detské vitamíny s obsahom fytonutrientov a komplexu vitamínov a antioxidantov. My to takto preventívne robíme a choroby nás obchádzajú .Ak chcete viac info,konkrétne názvy, napíšte do IP. 🙂

nikolahrozna
4. nov 2017

Ja preferujeme v pripade pritomnosti choreho v okoli ...kloktanie hrdla (aj ked ma nic neboli) , preplachovanie nosa (voda so solou) a doplnanie vitaminov...a nezabudnite na caste vetranie

tancik
4. nov 2017

Na chrípky a na prevenciu odporúčam colostrum, vitaaktiv čaj cistus si to najlepšie produkty ako jej predist