Dobry deň mamičky. Stretli ste sa niektorá s infekciou Cytomegalovírus (CMV)? Gynekológ mi volal ze prisli takéto výsledky z krvi že igg je pozitívne a igm negatívne. Ze som prekonala v minulosti infekciu a v tele zotrvávaju protilátky. Úplne som z toho hotová a bojím sa o bábätká ci mu môže niečo uškodiť. Mate niektorá z vás skúsenost s takouto infekciu?
Ja som to prekonala minuly rok,lezala som tyzden na infekčnom. Vtedy zistovali,ci nie som tehotna,lebo je to vraj nebezpecne,ale co ja som pochopila,tak len vtedy,ked mas ten virus bezprostredne v tele.Aspon dúfam,tiez pracujeme na babu :/
@derdia no bola som hneď nato za gynekológom. A pozrel do karty že pred dvoma rokmi boli výsledky také isté ale negatívne. Bola som tehotná a bábätko malo srdcovú vadu tak som potratila. No výsledky Vysledky. Teraz ukázali pozitivne že v tele zotrvávaju protilátky. Zee tento vírus sa možno nevytratí už vôbec ale už som ho prekonala Strasne mam obavy
@derdia doktor ma nato upozornil že je to jeden z virosou ktoré ohrozujú plod že aby som o tom vedela. Ale keď som už odchádzala povedal ze nech sa nebojim.
@luuciinka11 drzim palce 🙂
@mimusa154 dakujem
@luuciinka11 ahoj, ty si prekonala cmv davnejsie, to je ok. Je len 1% riziko, ze by sa ti rozvinula reinfekcia, ale aj keby, tak by to nemalo mat na babo nejake nasledky. Velke riziko je primoinfekcia. Ja som cmv este nemala a dost sa ho bojim, v 11tt som si dala spravit testy a negativne. Verim, ze som to nechytila ani neskor, uz som si opatovne testy davat nedala robit, aj ked som zvazovala este v 2.trimestri.
@luuciinka11 ja som to dostala v tehotenstve a skončilo to zle, švagriná to mala ako dieťa a nemala žiadne problémy
@floren vazne?co je to za hnusny virus?
Pozri si www.spoluproticmv.sk
tam mas vsetky info
@holubicka28 tom si už čítala
@holubicka28 takže nemusím sa báť? Od toho času stále nato myslím a neviem si to vyhodiť z hlavy 😔
Ja som o cmv pocula prvykrat, ked to zistili mojej malej z krvi na odbere. Ze prekonala cmv a mala protilatky aj na rs virus. To mala cosi cez rok. Ale nevenovala som tomu ziadnu pozornost, az teraz pri vasej diskusii. Moja mala ma teraz 2,5 roka a je zdrava. V prvom roku nebola vobec chora. Ake su priznaky pri nakazeni tymto virusom? Lebo rs virus sme nespozorovali vobec, ziadny kasel, iba v zimnom obdobi sopliky...
@jersey87 ja ani netuším co to je za vírus a aké ma príznaky
Ani na tej stranke spoluproticmv.sk nie su ziadne priznaky...
@luuciinka11 nebezpecna je primoinfekcia, nie som si ista, ci aj opakovana. Ja som mala pri pravdepodobne pri prvom tehotenstve CMV a skoncilo v 9tt. Teda predpokladam, ze preto, lebo pozitivne vysledky na CMV som mala az pri druhom tehotenstve. Kvoli problemom so zrazanlivostou (nie kvoli CMV) mi hematologicka robila kompet diagnostiku a vysla mi hranicna pozitivita na prebiehajucu infekciu CMV. Chodila som potom na infekcne, lebo vraj vysledky mozu byt pozitivne aj rok po nakaze, tak to sledovali. Chvalabohu to boli len dozvuky, maly je uplne zdravucky. Ale fest som sa bala, lebo kolegyni kvoli tomu zomrelo babo po narodeni.
Pri druhom tehotenstve uz nikto nic neriesil a drobec je zdravy. Takse ak si niekedy prekonala infekciu, tak sa nemusis bat podla mna.
@luuciinka11 ty si cmv uz prekonala, ak by sa ti opat aktivoval, je len 1% sanca, ze by presiel na babo. Ale ty ho aktivny ani nemas. Pri 1.nakaze je to 20-40% ze prejde virus na babo. Preto som sa dala testovat v 1.trimestri s iig aj igm negativne, cize mna ohrozuje prave ta prvotna nakaza, ale verim, ze som cmv ani potom nechytila.
@luuciinka11 vôbec sa s tým nestresuj Keď To máš prekonané tak dnes síce sa ti to môže niekedy v živote vrátiť ale to by musela byť človeku nevráti
@janedoe tak to je super ze detičky mate zdravé a už len dúfam že budem mať aj ja.
@luuciinka11 verim, ze ano 😊
No možno ak sú protilátky z minulosti je to rozdiel ako keď prebieha infekcia teraz...určite je to rozdiel....podľa mňa to je ok.doktor čo na to vravel?