Ahojte mamičky som mierne znepokojená nakoľko dnes mi mali prísť výsledky z cytologie (asi rok a pól som nebola ) a dr mi povedal ze z toho obdobia uz všetkých výsledky ma len moje nie ze asi sa im tam niečo nezdá takze momentálne mám čakať ze určite to nebude nic zle stalo sa Vám niečo podobne?
.. a len na margo. Cytologia sa robi s intervalom rok, pretoze drviva vacsina "tych zlych veci" sa vyvija zopar rokov, teda relativne pomaly = je tam vysoke percento zachytenia odchylky este kym sa rozvinie do ochorenia vcas, aj keby pocas trebars par rokov niektore odbery labak zbabral, alebo boli zle odobrate. Vsetci sme ludia, aj lekari aj laboranti - percento omylu sa vraj blizi k 20% podla statistiky. Cize ten rocny interval je nastaveny tak, aby to bolo cim najmenej casto (prachy hybu svetom 😠 ) ale zaroveň, aby boli skutocne ucinne v zachyteni anomalii.
ale to je vlastne zbytocna otazka, lebo vsade je to inde, predtym v inom zariadeni to bolo aj 3 tyzdne. ale zaver z toho vobec nerob, i ked chapem, ze su to nervy. ja som mala zhorsene vysledky raz - a netrvalo to dlhsie tie vysledky, skor naopak, sestricka mi hned kvoli tomu volala. a raz mi pobabrali vzorku, museli to brat este raz
Takze mám 3A a nakoľko môj lekár povedal ze odporúčajú len opakovane vyšetrenie po 3 mes. Tak neviem čo si mám myslieť
Idem v pondelok ešte k môjmu súkromnému gynekológovi ten to poriadne prešetrí a bude to sledovať on tak uvidím ako vidim malo to veľa žien
Neblazni. Nemusi to byt nic zle - mohlo sa stat hocico - ze stratili vzorku (to sa mi stalo, ale na vine bola sestricka hned na gynde, proste to neposlala tapša 🙄 ), ze bola nejak znehodnotena, resp. nepreukazna, lebo bola zle odobrata, alebo ju zbabrali v labaku (to sa stalo kamaratke 😠 ). Mozno bude treba odber opakovat.
Ja viem, vzdy su to nervy a clovek si nepomoze, vzdy rozmysla co ak. Nepomoze sa stresovat, jedine co mozes je normalne, jasne sa dozadovat, aby sa to nezanedbalo, nech teda spravi dalsi ster, alebo nech pred tebou zavola do labaku a nech sa vymacknu, co sa deje. Drzim palce kazdopadne 🙂