Cytológia - zápal

rachel978
19. jún 2013

Bola som na preventívke - cytologií. Výsledky čo sa týka nádorových ochorení v poriadku ale mám tam stredný až ťažký zápal. Dala mi Macmiror complex.

Nedala mi nič pre manžela, tak neviem či dáva aj pre manžela niečo na preliečenie?

V pondelok však odchádzam na 3 týždne do kúpeľov, tak mi povedali v ambulancii, že liečbu mám začať až po kúpeľoch. Myslíte si, že je to v poriadku, že tá liečba počká prakticky mesiac?

Ako inak by som si mohla pomôcť? čo iné by som mohla užívať, myslím niečo prírodne odskúšane, prípadne probiotiká? aké? nedávno som začala brať Probiofix, môže byť aj toto?

Ja nechápem prečo sa mi to stalo, kvôli čomu vznikne takýto zápal?

Pomôžete mi prosím

missy1989
19. jún 2013

Ahoj mala som podobný problém ! Zápal pol roka a nikto nevie z čoho nonstop výroky strašne a zapachajuce život mi to nicilo mám skvelu privatnu doktorku ktora mi robila vsetky vyšetrenia a našla nejaké baktérie len.najprv dala mne antibiotika aj môjmu priateľovi pretože tam môže nastať pin pong efekt po antibiotikach vyplachy vaginy dva týždne bolo ok a potom sa to vrátilo ! Opet to isté antibioticke kremy.z toho sa mi zničila flora vo vagine tak do dnes každý večer beriem laktacne vaginalne čipky na úpravu.s liečbou by som nečakala môže ti to prerásť do chronického zápalu !!! A to je najhoršie ! A z čoho to vzniká ? Netuším vsetko som rozmýšľala či z kondomů alebo priatelove spermie majú.vela ph môže aj to alebi intímne gely su velmi nebezpecne.vela šťastia ;*

rachel978
autor
19. jún 2013

@missy1989
ahoj a tie laktačné vaginálne čipky sú voľno predajné? o takých som ani nepočula ešte.

Práve že do tých kúpeľov idem aj so synom, tak preto mám ten problém. Potom už ani nemám isť kedy.

To je ako naschvál toto všetko.
Inak ja nemám žiadne príznaky, nič ma nebolí ani nemám žiadne extra výtoky.

missy1989
19. jún 2013

Tak to je čudné nemoze to byť nič vazne ak nemáš príznaky.tie čipky ako sa volajú na sk neviem laktacne som napísala kvoli tomu že obsahujú laktozu.ak ti doktor povedal,že mozes počkať tak počkaj teda mne sa ten zápal nevidí vážny ak nič nemáš ;)

rachel978
autor
19. jún 2013

@missy1989
ja už nerozumiem tiež, ani nič pre manžela, liečba môže počkať, tak je to vážne či nie? A najlepšie bolo na konci, stačí kontrola o rok, zasa na cytologiu.
Asi je na čase zmeniť lekárku.

missy1989
19. jún 2013

@rachel978 hahaha ! Neverim toto či povedala ? Zmen ju prosím ta ;) neviem či sa nudí a straší ženy alebo co.nieje to nič vazne podľa mňa ;)

rachel978
autor
19. jún 2013

@missy1989
Máš pravdu, na figu mi je taká lekárka... mne sa zdá úplne logické, že po vybraní liekov sa urobí kontrola tak ako pri každej inej liečbe a vôbec to nemusí byť gynekologická.

Veď aj keď mám zápal napr. močových ciest, tiež sa robí kontrola, či je to už v poriadku.

A ty si už teraz v poriadku?

missy1989
19. jún 2013

@rachel978 jasné že je to logicke.čo ak ti liečba nezaberie ? Alebo sa ti to od manžela vráti ? Budeš s tým žiť kým to neprerastie do chronického zápalu a potom je to už má celý život !
Ja som zatiaľ ok daj boze ! Skoro som sa zbláznila platila som 90 e za jedno vyšetrenie len aby som uz bola ok zamyslí ty pol roka bez sexu len nervy plac nervy plac myslela som,že je to už chronicke ale nieje uf.

rachel978
autor
19. jún 2013

@missy1989

A ako často chodíš na kontroly teraz?

missy1989
19. jún 2013

Ona je ďaleko robí šéfku v nemocnici vo viedni raz som tam zanou bola a nikdy viac strašný pohľad samé mladé holky bez vlaskou ;( raz do tyzdna má ambulanciu tak si voláme len ale ked skončím tu liečbu teraz musím ísť na kontrolu ;) drž palce

rachel978
autor
19. jún 2013

@missy1989

vieš čo aj mňa vie také nastrašiť, keď vidím mladé ženy s chorobami...
ale držím palec silno nech sa už nič nevracia...

missy1989
19. jún 2013

Ja som najvacsi strachoput na svete ! Dakujem ti aj tebe držim palce

luciasing
12. aug 2017

@rachel978 ahoj chcem sa spytat ako si dopadla s tym zapalom ? Lebo aj mne vcera volala sestricka ze mi z cyto. Vysiel zapal ale nic viac mi k tomu nepovedala iba , ze si mam ist po lieky. Ja som taky strachoput hned som si o tom citala na nete ale nic take som nenasla len tie vazne choroby. A este mi povedala ,, ze za pol roka zase na cyto. Na kontrolu.