Cysta na vaječníku

adullienka
19. jan 2016

Ahojte mamulky ..
V decembri mi našiel cystu na vajceniku dosť ma bolelo v podbrusku. Teraz tam pocitujem taký tlak ako pulzovanie na vajecniku aj vy to také mate ? Alebo to hádam rastie?
Ďakujem za vaše rady

lorela
19. jan 2016

No rada len jediná - ak ti lekár odporučil odstránenie cysty, tak nečakaj...

silaviat
19. jan 2016

a co ti povedal lekar? cysta sa moze sama stratit moze sa vysusit antikoncepsiou alebo sa musi operovat dnes uz laho laparoskopiou..ja som mala zrastenu s vajcovodom a musela von spolu s nim ale ja som mala velku 9cm .. dnes uz ma vela zien cysty a nieje to nic vazne

adullienka
autor
19. jan 2016

@lorela no povedal ze je malička ale ja mam taký zvláštny pocit stále tak neviem.. Asi zajdem nech sa na ňu pozrie

adullienka
autor
19. jan 2016

@silaviat vraj je len malička.. Tak neviem

gaaaa
22. jan 2016

Ja mám cystu vyše 2 rokov a môj bývalý gynekolog to neriešil,raz sa zmensi,raz zväčší.Ale mávam bolesti.nemôže prasknut lebo je omotana v zrastoch a už som z toho zúfalá.keď som mu povedala,že nech mi to dá vybrať,povedal ze zatiaľ sa nemusí.Ale mám strach,uvidím ako to bude riešiť nový doktor

ivec16
22. jan 2016

@adullienka zalezi aj od toho o aku cystu sa jedna, podla toho sa voli postup ak ide o vodovu cystu mensich rozmerov, zvacsa do 5 cm netreba s tym nic robit, ak ide o endometricku cystu treba odsledovat onkomarkery a zvadca sa odporuca vybrat... Dalej to mozu byt demeroidne cysty ci ine ale tie su zrietkavejsie.

gaaaa
26. mar 2016

Ahojte kočky.Minulý týžden som sa dozvedela,že tá moja skoro trojročná cysta musí ísť von aj s vaječníkom lebo mám veľa zrastov a je v nich zamotaná tak nemohla prasknuť.Neviem načo toľko čakal gynekolog ale čo už.Strašne sa bojím,lebo neviem ako to všetko dopadne,koľko ma zqsa rozkrájaju lebo ja už mám z brucha dialnicu a koľko pobudnem v nemocncici? ☹ ☹

silaviat
27. mar 2016

@gaaaa ja som sice bola uz cca 10 rokov dozadu a bola som tam tyzden jazva ako po cisaraku a zotavena rychlo .. dnes su uz zas o daco lepsi a sikovnejsi takze by som sa nebala - podla mna budes fit ani sa nenazdas.. 😉

monique82
27. mar 2016

@gaaaa ahoj, ja som bola na vybratie cysty pred rokom. Bola som tam 4 dni a mam dve malé 3 cm jazvy po laparoskopickej operácii. Bolo mi hrozne z narkózy, vracala som z nej. Dva dni som mala zviazané nohy elastickými obväzmi aby som nedostala trombózu ale najhoršie bolo vyberanie vývodu

gaaaa
28. mar 2016

@silaviat No pekne.čo už nech to všetko len dobre dopadne.Ja budem mať tiež určite veľku kôli zrastom,neviem či nebude ešte aj chirurg privolaný.A po operácii sa aj krváca?

gaaaa
28. mar 2016

@monique82 Ja som tiež chcela laparoskopiou,ale kedže musí ísť von aj vaječník takže ma musia otvoriť.Ja som bola v narkoze 3 krát a po každeej mi bolo zle a vracala som,črevá som išla vypluť 🙂 Minulý rok som bola na konizácii krčka maternice,v narkoze som bola asi 40 minut a vracala som do večera ☹ Robila Ti cysta aj problémy počas menzesu alebo pred menzesom?Mne tera druhý mesiac býva strašne zle,aj teraz mám menzes a stále mi je na vracanie,nebolí ma len mám hnačky a že vraj to môžem aj z tej cysty tak preto sa po troch rokoch rozhodol dať von.

zuzkablonde
28. mar 2016

Ja som bola tiez minule u gynekologa,mala som "cudne kramy" viac menej iba spinenie,pichanie vo vajecniku,bolesti,boli mi az na vracanie..tak som bola preistotu a povedal mi ze mam cystu na vajecniku ale ze sa vstrebe sama..su rozne cysty lekar by mal vediet posudit ci ju musia vybrat alebo odide sama,drzim palce nech je to cim skôr dobre

gaaaa
28. mar 2016

@zuzkablonde Dakujem,veľmi pekne.Už nech mám za všetkým.Mne ke pre 3 rokmi poveal,že mám cystu a že asi nepraskne ani nič lebo jej vadia tie zrasty hne som mu poveala,že nech mi ju dá odstrániť.ale on nie počkáme.a teraz ked mám ešte viac zrastov bolieť ma ani nebolí občas trochu ale tlačí mi to na črevá a z toho mám potom hnačky a všetko ostatné napínanie na vracanie ako aj včera ☹ Mne povedal,že má 5 cm raz sa zväčší raz zmenší a že je čistá nie je krvavá,viac mi o nej nepovedal nič.

luluka
30. jan 2019

@gaaaa viem ze tato tema nie je velmi aktualna ale skusim. Mozem sa opytat ako ti to dopadlo? Caka ma pravdepodobne tiez operacia cysty. Tiez mam zrasty a dost sa bojim. Ms som uz mala teraz taku ze iba 1 den a potom spinenie aj 10 dni...

gaaaa
30. jan 2019

@luluka Noo mna z operačky poslali domov prosím pekne.Nechcelo sa im ísť do toho kôli tým zrastom.Napokon som bola na Sliači tam mi ju vysali len spodkom a mám ju tam už znovu.idem v apríli na gyndu uvidím aké bude dalšie riešenie.Už som z toho na nervy.

luluka
31. jan 2019

Aha. No super... a sposobuje ti aj nejake problemy? Ja som uz mala cystu viac krat ale sa vstrebala. Nerada by som absolvovala operaciu ale robi mi to problemy... kde ta mali operovat ak smiem vediet?

bobricek1979
31. jan 2019

@adullienka mne raz neprišli krámy a mala som cystu dr povedal že keď prídu praskne tak aj bolo inak by musel pichnúť vyvolavacku. Druhýkrát čo mi neprišli som si tiež myslela, že cysta a to už bolo tehu. Držím prsty

gaaaa
31. jan 2019

@luluka Ahoj.Silnejšie krvácam a občas mám bolesti vaječníka.Ja už mám tiež strach z toho čo ma zasa čaká.V Nr.

luluka
31. jan 2019

@gaaaa ahoj. Ja idem zajtra na konzultaciu do bb tak neviem vobec co mi tam povedia a ako to prebieha. Ja som mala 2x operaciu prasknuteho slepaku cize tam musi byt kopec zrastov. Sice uz pred 19 rokmi ale nemame ani deticky, zrejme kvoli tomu.

gaaaa
31. jan 2019

@luluka Ahoj.ja som na tom podobne tiež nemám detičky.Spravia sono a vyšetria.hej to budeš mať tiež zrasty.ale ved ja som už nahnevaná ked som ležala na gynde operovali ženy čo su aj po iných zákrokoch tiež mali zrasty síce to bolo zložitejšie a operovali ich.so mnou sa im proste nechce hrať tamby museli privolať chirurga lebo ja som operovaná na črevá a nechce sa im s tým piplať.to mi veľa iných dr.povedalo

luluka
31. jan 2019

@gaaaa dakujem pekne za info. Aspon uz trosku viem co ma caka. Zajtra dam vediet ako som dopadla. Ja sa zase aj bojim. Keby sa dalo nejak tento stav zvladnut bez operacie bola by som radsej. No ja uz mam tri tyzdne bolesti v podbrusku aj v krizoch, takze mne sa takto neda fungovat. Aj mn hovoril dr. ze ked to bude nad ich sily tak privolaju chirurga...

mirdita
31. jan 2019

ahoj. skus dlhodobo užívať wobenzin vie to rozpustit aspon 3 mesiace je to drahsie vie to pomôcť mne nakoniec potom pichla injekciu uz neviem s cim to bolo a az po tej sa rozpustila hnusoba

gaaaa
31. jan 2019

@luluka Nemáš začo.Jasné že mi daj vedieť budem držať palce a potom ti dám aj môj vaječník 🙂vidíš ved aj mne tak maju privolať chirurga ja som bola aj za chirurgom čo ma operoval na črevá a ten na mna pozeral že prečo ho nezavolali že on by prerušil zrasty z celého brucha a mali spraviť čo bolo treba.a vidíš radšej ma poslali domov

nika2005
31. jan 2019

ja som mala cystu uz asi 4ty krat za sebou na lavom vajecniku.. vzdy sa mi vytvori len na tom jednom.. ide o folikularnu cystu a naposledy som mala zatial najvacsiu (5 cm aj nieco). Vzdy mi zatial gynekolog predpisal Norethisteron a po dobrati tabletiek cysta zmizla.. Ale pripravoval ma aj na to, ze ak nezmizne tak bude musiet ist von laparoskopicky.. Zaroven mi odporucil preventivne antikoncepciu kedze sa mi tvoria opakovane, ale kedze som uz skusala 4 rozne znacky a vsetky na mna vplyvali zle tak som to odmietla..

luluka
31. jan 2019

@mirdita Dakujem za radu. No mna to dost boli takze 3 mesiace sa mi neda velmi cakat. A ani nie je iste ci je na vajecniku takze neviem co chcu co so mnou robit.

luluka
31. jan 2019

@gaaaa aha... no tak vidis to, asi sa im vazne len nechcelo... neviem co budu robit so mnou ale dost ma to boli, ani nespim poriadne tak dufam len ze daco uz vymyslia.

gaaaa
1. feb 2019

@luluka Ahoj.No ako si dopadla?

luluka
1. feb 2019

@gaaaa Ahoj. Tak ze asi je ta cysta endometriozna ale mam vybavenu operaciu na 19.2. A ze mam prirastene creva k brusnej stene takze mi najprv rozrusia zrasty a potom prejdu dalej. A ziadala som si aj ten gel proti zrastom tak ze mi daju aj ten. Len neviem ako budem este vyse dvoch tyzdnov s tymito bolestami...

gaaaa
1. feb 2019

@luluka Aspon že tak.Už to nejako musíš vydržať aj ked viem aké su to bolesti.Ale už budeš mať pokoj.Robili ti sono?Ja mám prirastené všetko kde sa len dá.

luluka
1. feb 2019

@gaaaa ano robil mi aj vnutorne aj cez brucho kvoli tym crevam... no aj ja mam isto vsetko pozrastane ale toto videl aj ultrazvukom. No budem musiet skusit dako vydrzat... najhorsie je ze neviem spavat... aj vcera som spala vseho vsudy 4 hodiny...