Dobry večer, vedeli by ste mi poradit ? Mojej dcere v 17 rokoch zistili cystu na vajecniku doktor strasne naliehal na operaciu, bola o velkosti 8 cm, zmes vlasov,zubov atd... isla na operaciu a zobrali jej ju aj s vajecnikom, po roku(teraz) jej zistili dalsiu na druhom vajecniku o velkosti 5 cm, viete o nejakej alternativnej liečbe? Kedže jej povedali že s tou cystou jej už vyberu aj dalsi vaječnik aj maternicu ... čo je na 18 rocne dievca hrozne ... dakujem za radu
@natalia11111 Jej tvrdili že on presne nevidi aka to je ale zrejme tiež vodova, alchemilkovy caj už mame doma, začina ho pit
Urcite by dom sla na konzultáciu k inemu doktorovi. 18 rovné dievca bez maternice? Šialene
môže ho piť aj denne? Jej doktor nechcel nič poradiť jej povedal že to sa lieči len chirurgicky @natalia11111
@11miki este som niekde citala nieco o vyzivovom doplnku Indol tusim sa to vola. Vraj tiez dobry na taketo veci. Tam bude ale nejaka hormonalna vzbura. Mozno nebude od veci zistit,ze aka.....
Tak od tohto doktora by som utekala na mileeeee.....jasne ze sa moze pit kazdy den. Nech zacne pejne z ostra dve salky, Alchemilka este nikomu neuskodila, Nie som doktor,bude to beh na dlhe trate,ale operacia...neviem,neviem...
Ma aj ine tazkosti?
@kakatulik dakujem prečitam si o tom,
@natalia11111 Pravda, musim s nou obehat doktorov, ona už ma z nich strach
Pokial je vodová, v žiadnom prípade NEVYBERAŤ! Ja som mala asi 20krat vodovú cystu a vždy pomohli Thiamínove injekcie alebo užívanie tabletiek thiamínu. Ona zmizne sama. Pokiaľ je to cysta ako tá prvá, to je iné, tam neviem poradiť, ale určite skúste iného lekára.
Indonal,,,,Ja sommala s tymto velke problemy,,,raz mi dokonca praskol aj vajecnik spolu s cystou(operacia,cistenie atd) ako som zacala toto uzivat 4 r som ziadnu nemala,,,,
@11miki pite tu alchemilku, pripadne si skus najst nieco ohladne biolampy, pokial viem, tak s modrym svetlom je dobra aj na cysty.
urcite neist hned pod skalpel, ved to je mlada baba, az zle sa to cita.
a v kazdom pripade ist aj za inym lekarom, nemam rada takychto masiarov, co by hned vstko len rezali.
co som nasla bylinky, tak este na cysty je vraj dobre aj sladke drievko, odvar z neho a teiz vitex jahnaci.
Takeho lekara by som okamzite vymenila
mozno ine riesenie nebude, ako vybrat, ja som tiez mala, ale nevedela som o nej a praskla mi, 0,5l krvi v bruchu a akutna operacia. vzali len porusenu cast vajecnika... vsetko ale nechali a teraz cakam babo 🙂
ale kazdopadne, za konzultaciu u ineho doktora alebo doktorov nic nedas a radsej to mat potvrdene od viac lekarov, ako od jedneho, ktory sa moze/nemusi mylit. je to drasticky a trvaly zakrok, ak je cas a nie je to akut, isla by som este k dalsim gyn. drzim moc palce!
konzultacie u ineho lekara. Cysta zjavne nie je vodova, ale dermoidalna. tam je nebezpecenstvo pri prasknuti (krvacanie do brusnej dutiny) a moznost zvrhnutia na maligny nador. Dermoidalne cysty taktiez zvyknu obalovat vajecnik, v tom je dalsi problem. To co ti tu baby rozpravaju, tak to su obycajne vodove cysty, ano, tie sa mozu aj same vstrebat. Toto nie. Lekar ma pravdu, ze sa to riesi chirurgicky. ALe v kazdom pripade by som obehala dalsich lekarov. Skoda ze ste to neurobili uz pri prvej. Pokial sa da vajecnik zachranit, tak ho zachranit treba, skor sa treba sustredit na odstranenie iba cysty. Problem totiz je, ze dcera uz ma iba jeden. A po jeho odstraneni nielenze nebude zachovana fertilita, ale bude mat aj problemy s hormonmi atd. A ta maternica je uz uplna ceresnicka.
Ja by som ti poradila takto. Skuste sa dostat na konziliarne vysetrenie do sv. Alzbety. Velmi dobre skusenosti mam napr. s doktorom Feketem. Zvazuje kazdy jeden krok pre cim setrnejsi zasah. Tam lekari okrem vysokej urovne znalosti sami si aj operuju, co je dalsia vyhoda. Jednoducho nevzdavajte sa hned bez preskumania dalsich moznosti. Toto pri 17 rocnej babe je naozaj fatalna vec.
@anetkaadamko inak mas skusenosti s Wobwnzymom,ze ako dlhodobo sa moze uzivat?
dakujem
@anetkaadamko ja viem,ja ho ´chcem uzivat za inym ucelom Peniaze v tomto pripade nehraju ziadnunrolu.
Ahoj mne pomohlo pitie caju z rebríčka obycajneho (mysi chvost) aj sedacie kuple z neho plus trikrat denne som si na oblast vajecnika prikladala obklad zo svedskych kvapiek. Tiez som sa tym vyhla operacii mala som 8cm cystu a asi po mesiaci sa zmensila o viac ako polovicu.
@11miki Dobrý deň, som vyštudovaná farmaceutka a sama som trpela od môjho dospievania opakovanými cystami na vaječníkoch. Venovala som sa tomu aj počas štúdia a viem vám pripraviť účinný bylinný čaj. Je to 3-mesačná kúra, každý mesiac je zloženie čaju trocha iné. Pokiaľ sa stav Vašej dcéry nezmenil a chceli by ste vyskúšať, neváhajte ma kontaktovať - buď tu alebo na vajecnikove.cysty@gmail.com
Dobrý deň, som vyštudovaná farmaceutka a sama som trpela od môjho dospievania opakovanými cystami na vaječníkoch. Venovala som sa tomu aj počas štúdia a viem vám pripraviť účinný bylinný čaj. Je to 3-mesačná kúra, každý mesiac je zloženie čaju trocha iné. Pokiaľ sa stav Vašej dcéry nezmenil a chceli by ste vyskúšať, neváhajte ma kontaktovať - buď tu alebo na vajecnikove.cysty@gmail.com
enzymoterapia, skúste..... vidím, že starší príspevok, ako sa má dcéra? čo cysta, zmizla?
@11miki a to su akoze aki sarlatani,ze aj maternicu,to nedovol za ziadnych okolnosti. Tu ti baby poradia isto nejakého odbornika s ktorym to prekonzultujes. Az mi zle ostalo.