ahojte baby dufam ze sa najde niekto kto ma s niecim takym skusenosti...pred piatimi mesiacmi som bola u gznekologa s tym ze mam caste bolesti v pobrusku ,pri vysetreni zistil ze mam na lavom vejecniku cystu ktora ma 3,5cm ,bolo mi povedane ye cysta sa bud vstrebe alebo odide v menstrucacnom cykle maximalne do troch mesiacov, po troch mesiacoch som bola na kontrole ,vysetril ma len palpacne a povedal ze cysta tam stale je tak mi predpisal nejake tabletky ktore som si davala zo spodu ,ze vraj to cystu vysusi ...teraz tento mesiac som bola na kontrole ,robil mi uz aj sono ,cysta stale tam a dokonca sa o pol centimetra zvecsila,teraz ma styri cm.bral mi aj krv na onkomarker ca 125,vysledky chvla bohu v poriadku.len mna trapi to ze cysta tam stale je a rastie ,bolesti sa mi stale stupnuju ,citim silne pichanie v podbrusku a ta bolest my vyraza az do krizov.mestruaciu mam uplne rozhadzanu 2dni krvacam tak ze sa doslova so mna leje potom zrazu nic aj tri dni potom sa mi spusti znovu ,zase prestavka a nakoniec spinim aj sedem dni v kuse.,som uy fakt zufala mam tri deti a byt neustale na tabletkach od bolesti ma uz nebavi som s toho vycerpana.myslite ze by bolo lepsie dat cystu odstranit?chcela som to doktorovi navrhnut ked pojdem znova na kontrolu na buduci mesiac ,ci by nebolo lepsie to dat von....lebo mne sa zda 5 mesiacov dlho na to aby som mala vodovu cystu ktora este rastie.dufam ze niekto poradi a podeli sa so svojimi skusenostami.dakujem
@monro no len ja mam dost silne bolesti ja bez tabletky od bolesti neviem fungovat :(
@monika123654 dobry den zda sa mi ze uz som vam pisala ohladom cysty mala som ich 9 rokov skusila by som konzultaciu este s inym dr co by povedal a ak vam sposobuje bolesti dala by som vyoperovat
@monika123654 ahoj. Mne v januari laparaskopicky vybrali cystu aj s vajecnikom. Mala som cystu vyse roka. Tiez som chodila na konteoly kazde tri mesiace. Po roku zistil ze cysta zmenila štruktúru. Ze uz musi von. Pobolievala ma len posledne dva mesiace. Na Tvojom mieste idem zajtra za dr. A nechaj sa obj.na laparku kym nie je obdobie chorob. Ulavi sa Ti
@diane87 tiez som tak dopadla ale ze mala uz inu strukturu zistili az pri operacii ale mne ta cysta stihla este aj otocit vajecnik na 4x cize aj odumrel vybrali mi celu stranu aj s vajcovodom
@kormelia11 Ahoj Viki 🙂 a to si mala po malej ci az teraz? mne ani neviem ci aj vajcovod vybrali ci ho tam nechali plavat bez vajecnika, mala som dermoid a keby tam dr.nechal vajecnik tak bola sanca ze znova narastie, takze neriesil jeho zachranu.
@monika123654 ahoj aj ja mám 6cm cystu som po pôrode 9mes.Tiez som šla k Dr na kontrolu bežnú a s tým že mám rozhádzaný brutálne cyklus pred tehu ako hodinky.Pichla mi vyvolávačku a zatiaľ nič po ms mám ísť na kontrolu či sa nevyplavila,ak nie musí ísť von.Len čakám teraz pre zmenu či vôbec príde ms.Minuly mesiac som ju mala za mesiac 3x predtým 2mes nič:A bolesti áno krížov aj ako menštruačné.
Ak mas take bolesti hlavne pri menstruacii tak to pravdepodobne nebude folikularna vodna cysta ale endometriozna. Takze bud laparoskopia alebo liecba ked sa na par mesiacov zastavi menstruacia a cysta sa vysusi...
@diane87 to som mala predtym nez som otehotnela s malym dostala som silne bolesti operovali ma akutne vecer s tym ze vyberu cystu po prebrati ked na mna doktortolko informaccii vysypal tak som mala dost spamatavala som sa z toho dlho
@kormelia11 nastastie aj s jednym vajecnikom sa da otehotniet. Chvalabohu ze uz je to v poriadku. Ja som akosi vnutorne citila pre laparkou ze pojde von aj vajecnik.
@karmela aj ja som mala cyklus pravidelny bez tazkosti a teraz normalne mam strach ked dostanem ,ze co ma zas bude cakat ake bolesti
@diane87 ja by som asi bola spokojnejsia keby to slo von lebo uz fakt takto nevladzem uz aj v praci frflu zeo stavam casto doma koli bolesti ale ked ma to chyti ja som neni svhopna ist do prace.....len neviem ci by som to mohla lekatovi navrhnut ja ,ze radsej by som podstupila chirurgicke odstranie ako sa takto stale trapit
@kormelia11 a to ty az do operacie tvrdili ze je vodovova ??
@diane87 ja len neviem ci mu mozrm taketo riesenie navrhnut ja sama
@monika123654 ale to sa cudujem ze ta dr nechava tak cakat v takych bolestiach.nestaci zobrat marker ca125. Ten moze byt negativny aj napriek ochoreniu. Mozes mat endometriozu, hrubostennu cystu alebo aj nejaky pridruzeny zapal.... Najlepsie by bolo urobit laparoskopiu. Ako spominala holka vyssie cysta moze obtocit vajecnik a ten odumrie.v zivote som mala cysty uz velakrat, najprv endometriozne ktore mi museli operacne vybrat a neskor kazdy chvilu vodnu cystu, ktora vecsinou pri ms zmizla... Bolesti som mala tiez ale nie az take silne ako ty. Len pri endometrioze sa nedalo vydrzat aka bolest to bola.... Urcite ziadaj dalsie vysetrenia a nech to dr riesi a nie ze ty tak trpis. Drzim ti palce aby bolo cim skor po cyste 🙂 este ma napadol wobenzym ze by si mohla skusit. Mne ho dr na cysty vzdy odporuca. A tiez thiamin a pyridoxin....
Moja dcerke nasli minuly rok v septembri cystu na lavom vajecniku. Az v novembri sa viac menej potvrdilo, ze je to dermoidna cysta. Stale mala bolesti. A az v marci ju odoperovali, zostal jej len kusocek vajecnika, ale tvrdi, ze bolesti zmizli. Tiez sme museli viac zatlacit na lekarku, lebo ju nechcela operovat, kedze ma 16 rokov, ale bolesti pretrvavali. Podla mna sa pytaj na operaciu.
@milus777 no volala som dnes dr. Objednal ma na 1.10.tak este budem musiet zase cakat ,,,,ale dufam ze uz sa to niekde pohne a bude z jeho strany iniciativa na liecenie ak nie vymenim doktora lebo jeho pristup je akysi divny....
@monika123654 áno môžeš mu to navrhnúť lebo tebe tá cysta robí problémy a mal to riešiť hneď.Nie až tak neskoro.Nedaj sa odbiť povec že nechceš byt stále na liekoch či v bolestiach ti to obťažuje život.Drzim palce
@karmela urcite mu to navrhnem a take riesenie od neho ze este pockame uz nechcem ani pocut
@kk77 ja si myslim ze operaciqa je to najlepsie riesenie aby sa mi uz konecne ulavilo a ja sa mohla plnohodnotne venovat detom,rodine a chodit normalne do prace bez toho aby som kvoli bolesti musela odchdzat domov......
@monika123654 mne nasli cystu na kontrole po sestonedeli v polke jula..mala 5cm, o 2 tyzdne som bola na kontrolu a mala uz 5,4cm tak ma poslala doktorka na sledovanie do nemocnice..bola som tam 2x a kedze cysta stale rastla tak ma doktor objednal na laparoskopiu a teraz pred 2tyzdnami mi ju vybrali a to uz mala 6cm..len ja som nemala ziadne bolesti. Urcite si ju daj vybrat nieje to nic strasne
@monika123654 Ahoj, minulý rok som riešila toto isté. Na jar mi našli cystu na pravom vaječníku, pol roka som chodila na kontroly, či zmizla, ale ona ešte narástla na cca 5cm. Rozhodla som sa dať si ju vybrať. Doktor v Nitre nevedel aká je to cysta a stále ma strašil, že asi prídem o vaječník, preto som sa nedala opetovat jemu, ale šla som do Gynporu v Sliači. Doktor Galád v Sliači podľa jedného ultrazvuku zistil, že je to endometriálna cysta a povedal, že o vaječník určite nepridem. O vaječník som neprišla. Operácia bola jednodňová. PN 14dni. Ak zvazujes laparoskopiu odporúčam určite Gynpor.
@tessy06 ahoj no mne tvrdia ze je to vodova cysta,ale nezda sa mi aby vodova cysta pretrvavala tak dlho .....doktor mi hovori stsle ze budeme cakat pokial sa sama nevstrebe vobec neriesi to ze mam s toho bolesti ,teraz 1.10. Idem k nemu a chcem mu povedat ze uz cakat nebudem na nic jednoducho si ju chcem dat vyoperovat.....o gynpor som pocula maju velmi dobre recenzie to si sa tam bola normalne objednat osobne alebo telefonicky ?? A fakt si isla hned ten den domov ?? A ak sa mozem este spytat kolko si za zakrok platila??
@monika123654 Keď som mala cystu, tak som zažívala pri menštruácii najhoršie bolesti v živote. Najhoršie bolo, že ma tiež už bolela aj mimo menštruácie. Z práce som sa často pýtala domov, lebo tie bolesti sa nedali vydržať.
V Gynpor-e som sa najprv telefolnicky objednala na predoperačné vyšetrenie. Prišla som tam, doktor mi spravil ultrazvuk a dohodli sme si termín operácie, ten som mala cca o 3 týždne neskôr. Na operáciu som šla v ten deň ráno na 8smu a operovali ma o 13tej. Domov ma pustili na druhý deň okolo obeda a pri odchode som platila 67 eur.
Viac som už do Sliaču nešla. Stehy mi týždeň po operácii vyberali v Nitre, aj PNku mi vypisoval doktor v Nitre.
@monika123654 Ešte som zabudla, môj doktor v Nitre mi dal na moju žiadosť výmenný lístok, s ktorým som šla do Sliaču na predoperačné vyšetrenie, ale ak by si s tým mala problém, v Sliači ta vyšetria aj bez výmenného lístka, ale platí sa za to 20 Eur.
Aj moju dceru spravne diagnostikoval prave pan primar Galad, ale nemohli ju tam operovat, lebo nemala 18 rokov a poistovna mala len vybrane oddelenia, kde ju mohli odoperovat. Bola som z toho velmi sklamana, ale hadam operacia dopadla dobre, kedze nema bolesti a aj cyklus jej zostal dost pravidelny. Ked este mala cystu, tak to mala take vselijake, bud silne krvacania, alebo nepresny cyklus a do toho bolesti...ach-jaj
@tessy06 no tak to je super fakt dakujem za info....takze ak ma bude este stale moj doktor stale odkladat urcite tam pojdem lebo uz toto je vela na mna
@monika123654 za málo, držím palce
Ahojte baby,tak dnesna navsteva u gynekologa dopadla tak ako som chcela,poslal ma odstranenie cysty....29.10. Mam naplanovanu operaciu,dufam ze to dobre dopadne a ulavi sa mi konecne od tych bolesti
Ja mam tiez cystu priblizne v tej velkosti a mam ju uz viac ako dva roky. Rozdiel je, ze palpacne ju ani nenahmata, vidi ju len sonom, vraj je poddajna, nie velmi naplnena vodou. A nemam bolesti. Skusal mi davat lieky, antikoncepciu....nepomohlo. Vzdy mi povie, ze ak bude nieco, bolesti a podobne, mam prist, inak, ze sa vidíme o rok. Takze to len sleduje.