Cysta?

ninka99865
16. dec 2021

Zdravím dievčatá,

som 28 DC ale zvyknem mať ovu aj na 30,32 deň.. včera som bola na vyšetrení a doktorka videla vľavo, povedala že je to folik cysta 2,2 x 3,5.. dnes som len tak skúsila ovu test a je takmer pozitivny. Môže to podľa vás ešte prasknúť a prebehne ovulacia alebo pri takej veľkosti už to je proste len cysta? Doktorka vravela že to môže prasknúť aj samo ale nepochopila som ju, ci to bude ešte znamenať ovu a môže tam byt vajíčko alebo že ci to len proste praskne.. tak sa pýtam. A niekedy mam pocit že tu sa toho dozviem viac od doktorov 🙄

roztlieskavacka
16. dec 2021

Pravdepodobne sa ti z neprasknuteho folikulu spravila cysta a tým, ze ti povedala ze ti to praskne same znamená, ze praskne cysta ako taká a nie ze nastane ovulacia. Pri takýchto rozmeroch uz býva vajíčko prezrete a väčšinou nemá schopnosť oplodnenia. Cize ide o klasickú funkčnú cystu. Môj názor. Inak to mas asi velmi dlhé cykly vsak ? No a este k tomu ovu testu-ten ti nepotvrdí ovulaciu, ale len ze sa k tomu telo chystá/chystalo

ninka99865
autor
16. dec 2021

@roztlieskavacka hej mám tie cykly úplne na pi… ale môj gynekológ (teraz ho zastupovala žena) mi stále tvrdí že je všetko v poriadku a čo ja vlastne riešim.
Pritom moja lut fáza trvá max 10 dni. Výnimočne 11. Riešim to už inak ako s lekármi a mala som nasadiť progesteron po ovulacii ku ktorej ani nedošlo 🤷‍♀️ Cize môžem vyčkávať na menzes a ísť od začiatku.
A viem, ako fungujú ovu testy že až po, meriam aj BT aby som zistila o koľko dni príde ovulacia len tento to zjavne nezistim 😁

roztlieskavacka
16. dec 2021

@ninka99865 a graf BT nieco naznačuje? Tam by sa to dalo pekne odsledovať ale asi dlhodobejšie viacerými cyklami

ninka99865
autor
16. dec 2021

@roztlieskavacka vieš čo minulý cyklus som mala 29 podľa BT a tento nič.. cize len čakať na menzes asi