Cvičili ste po rizikovom tehotenstve a po cisárskom reze?

11. apr 2023

Caute, odkedy som bola tehotna, (bola som na rizikovom, musela som lezat), + cisarsky, neustale mam broblemy okolo kostrce. 3 dni po navrate domov sa mi komplet posunul driekmpanva, uz ani neviem, ledva som chodila. Bola som u rehabilitacnej dr., dala mi 2x obstrek, napravila ma, a rok a pol v pohode. A teraz sa to zacina opat, opat bolesti ako keby panvovej kosti, krizov, okolo kostrce, vyzarovanie bolesti do sedacej casti. Opat chodim na napravy a obstreky. Bola som aj uz fyzioterapeutky asi 3x, 40e a nic, ziadne cviky, iba ako treba spravne sediet, stat, atd. Navstivila som aj neurologa a ortopeda, a nechcu ma poslat na mri, lebo nemam vyskocenu platnicku podla nich. Davaju mi lieky rad za radom. Uz sa mi hnusia.

A bolesti robia zo mna agresivneho sarkana, ktory neustale krici na dvojrocneho syna, a zalieva ma pocit beznadeje, depresie a hlavne, velmi vela nervov, lebo od bolesti ho neviem zdvihnut, on place, zacne utekat, lahne si na zem, vrieska. Ja nemam kvoli tomu trpezlivost. :( ked ma nic nebolelo, tak som bola jedna mila a trpezliva mamina, krora prisaham nekricala, ale vsetko vysvetlovala.

Naozaj neviem uz, kam mam ist. Preto sa prosim, keby sa nasla nejaka mamina, ktora cvicila nejake cviky na posilnenie sedacieho svalu, panvovej oblasti, hlavne okolo kostrce, krizov, ja by som bola velmi vdacna, kebyze mi sem prilozi link.

Ja na fyzio uz nemam peniaze, u lekarov mesacne cakacky aj to iba ma poslu s liekmi a kontrola o 3 mesiace, fyzio tiez iba zaklady (a to su spicka, kedze som tam chodila som synom), na sukromnikov peniaze nemam. Nemam nervy uz.... :( a strasne lutujem synceka, ze ma taku odpornu mamu. 🤮

mandymoore123
11. apr 2023

Ahojky,ja som po cisárskom reze 2 roky. Mala som diastazu, oslabené brušné svaly, začala som cvičiť s jednou trénerkou online. Práca s ňou sa mi páči , cvičíme 30 - 40 min denne. Je tam zahrnuté aj posilňovanie brucha( aj pre mamičky) , cvičenie a celým telom a na konci natiahnutie svalov ,ja som spokojná,vysvetľuje veľmi dobre. Ale každému sedí iné. A čo tak dlhé prechádzky v kočíku ? Nevydrží ? My sme si s manželom všimli že nás boli chrbát keď sa dlho nehybeme. Mimo zimy sme dávali aj10 km denne ,potom v zime to ustalo kvôli počasiu ale zase sa plánujeme k tomu vrátiť

autor
11. apr 2023

@mandymoore123 je to platene? Ci si ju iba nasla na nete?

mandymoore123
11. apr 2023

Áno platím si členstvo na3 mesiace

euka210
11. apr 2023

Ja mam od 3 tehu problemy v drieku, aj krce som mala, co som par dni ledva fungovala, obcas bolesti sli do bedroveho klbu a ledva som chodila. Riesila som to masazami. Ale mala som skor a u dr.zacat, neurologicka poslala na rehabilitaciu a tam mi ukazali cviky a tie pomohli, lebo ja mam driek viac prehnuty ako treba...ked uz citim ze horsie, tak mne cviky pomahaju. Ale nikdy ma to nebolelo tak, aby som musela brat vkuse tabletky od bolesti.
Ked su oslabene svaly, tak mali ukazat cviky na posilnenie, aby chrbtica bola co najviac v spravnej polohe.