Cukrovka po tehotenskej cukrovke

4. jan 2024

Dobry den maminky, v tehotenstve mi diagnostikovali tehotensku cukrovku. Mala ma 3roky, v noci pocitujem smad, niekedy ma tak motka a mam stav ze ked som velmi hladna je mi zle.
Citala som aj ine prejavy ako caste mocenie, acetonovy dych a pod. z toho nic nemam.

Je nejaka z vas co mala diagnostikovanu v tehotenstve cukrovku a ostala vam? Ake ste mali prejavy?

Dakujem

katusskaa
4. jan 2024

mala som, pri oboch detoch + rodinna anamneza. neriesila som to po druhom tehotenstve - lebo som pocas tehotenstva schudla a to bola chyba. teraz mam 12 rokov "po", a nabeh na DM2 - uz som nabrala odvahu a riesim to u diabetologicky. ja nemam ziadne prejavy, aj vysledky mam vcelku ok, dlhodoby cukor v norme, ale! napr OGTT na ktory ma poslala obvodna lekarka v ramci prevencie, mi uz vysiel pozitivne na DM2 - hodnota 11,5 po 2 hodinach a ranne lacne glykemie uz mam okolo 6. nie, nie je to este uplne katastrofa, ale nemuselo to byt vobec - ak by som chodila na kontroly k diabetologicke uz po porode. urcite chod, mas na to narok. mozno zistia, ze cukor je v poriadku, aspon budes kludna.

amelia89
4. jan 2024

Mala som tehu cukrovku a po roku od porodu som sla na glukozovy test aby mi vylucili prediabetes to sa v Prahe bezne robi.

mia_von_prag
4. jan 2024

Ja som cukrovku nijak necítila a mala som ju. Odporúčam ísť na kontrolný test k praktickému, ak bude zvýšená hodnota nalačno, pošle ťa na diabetologiu. Druhá možnost kúpiť si glukomer a merať sa priebežne

taktotedanie
4. jan 2024

Znamej tak ostala cukrovka, dieta malo rok ked jej zacalo byt zle, mykozy , odpadla, smad, je na inzuline
Mimochodom otec mal len smad v noci nic viac asi 2 mes, ranna glykemia nalacno 27, okamzite ho hospitalizovali a bol na inzuline
Chod to riesit cim skor! Mimochodom zeny s tehotenskou cukrovkou maju ist po porode na testy!