Cukrovka a vysoký tlak

vladka09876
23. dec 2016

Doby,mam 21rokov a vysoky tlak som zacala mat teraz sice mam tabletky ale tlak som do teraz mala dobry. Najprv to bol len tlak,neskor je to pulz. Potrebujem tabletky na srdce,neskor sa mi zacalo tocit v hlave uplne mimo triasla som sa pocit na odpadnutie bleda ako stena. Zistila som ze mam zvyseny cukor na 8,5...kedze su sviatky a dr. Kvoli poistovni nechcu vysetrit,pricom som podla zachranarov urgentny pripad..chcem sa opytat ma to niekto z vas ako to prebieha co vsetko za tabletky bu mhsiet brat

janickadr
23. dec 2016

@vladka09876 A ten cukor 8,5 si mala nalacno ci pocas dna, ked si uz predtym jedla?

vladka09876
autor
23. dec 2016

Pocas dna som ho mala

janickadr
23. dec 2016

@vladka09876 Tak to je normalna hodnota, to riesit nijako nemusis. Treba akurat priebezne v klude kontrolovat tlak a pulz a doladit liecbu vysokeho tlaku, ak ho mas teda vysoky. A tie tvoje tazkosti mohli suvisiet s cimkolvek, s kolisanim tlaku ci pulzu, tetaniou, stresom ci panickym atakom, krcnou chrbticou, nedostatkom tekutin, akutnou chorobou, proste cimkolvek...

mykeila
23. dec 2016

@vladka09876 pozri stravovanie pri cukrovke, da sa to zvladnut.
na tlak by si mohla skusit magnezium, ja mam z lekarne to šumive.
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

vladka09876
autor
23. dec 2016

Vcera mi bolo tak zle,dala som si cukor a colu a uz mi to trocha preslo.preto si myslim ze to je cukor no Ale aj vodu zas pijem kazdych 5minut...v kuse som smadna...to je pravda ze s cim kolvek treba to riesit...vcera pulz som mAla 110

vulka
23. dec 2016

@vladka09876 Ako si prišla na to, že máš cukor( glykémiu) 8,5? Máš doma glukometer?

janickadr
23. dec 2016

@vladka09876 Ak by si mala cukrovku, mala by si aj chudnut a cukor by nebol 8,5, ale urcite viac ako 10-15. Idealne by bolo si v case tazkosti, ak mas tu moznost, premerat cukor. Alebo, v lekarni sa daju kupit papieriky na vysetrenie mocu, ak by si mala cukrovku, bol by tam cukor a pripadne aj ketolatky. Podla mna to bude asi skor nieco ine. A ten pulz 110, neni sice idealny, ale ani nic hrozne, najma vtedy, ak ti nie je dobre, vtecy je to pre organizmus stres a pulz sa spravidla zvysuje...

vladka09876
autor
23. dec 2016

Nieje moj ten glukometer ale dnes som si merala a naskocilo mi 8,5 a v tehotenstve som mala len nabeh..povedali ze nic hrozne to skor ako by som ani nemala mat...a magnezium mam aj ja beriem kazdy den

vladka09876
autor
23. dec 2016

@janickadr ano skusim to uvidim ako to bude len dufam ze nic hrozne ani ze ju mat nemusim...no dufam ze uz sa mi to nezopakuje...mam ist pi novom roku na vysetrenie dufam ze mi rychlo zistia ze co sa deje. Tak pulz mam bezne 86-96...ale vcera som len lezala a tak sa mi rozbuchali srdce ako by vyskocit chcelo uz zom myslela ze skolabujem preto. Vtedy som mohla mat ovela vyssi ako 110....

vladka09876
autor
23. dec 2016

Zachranari si myslwli ze zo stresu,je pravda ze posledne mesiace som bola v strese a preto som chcela vyhladat psychologa aby ma usmernil poradil popripadne dal lieky...ale teraz zohnat psychologa je umenie

janickadr
23. dec 2016

@vladka09876 Pulz mas trosku vyssi, ale ozaj nic hrozne to nie je, pomerne vela mladych zien ma podobne tazkosti. Okrem vyssie uvedeneho treba este skontrolovat krvny obraz aj stitnu zlazu, aj to moze (okrem dalsieho ineho) sposobovat vyssi pulz. Alebo mas nizsi tlak a pri nom kompenzacne zvyseny pulz. Treba si zapisovat hodnoty a ist na zakladne vysetrenia a uvidi sa 🙂

janickadr
23. dec 2016

@vladka09876 A teda stres robi fakt vela (zleho)...

3009
25. dec 2016

@vladka09876 to čo popisuješ môže mať pôvod v psychike. Aj pri psychických poruchách môže byť vysoký tlak, vysoký tep a pod. Ak máš pocit, že máš stres a nevieš sa ho zbaviť tak skús psychoterapie - sú aj na youtube, prípadne aj relaxačná hudba.