Cukrovka a práca za pásom

22. jan 2023

Zdravim,

Nedávno som prišla o prácu a išla na úrad práce. Hneď ako prvé ma pán z úradu poslal do miestnej firmy, kde je práca za pásom (a kde už dlho hľadajú ľudí). Bola som tam a povedali mi, že mám nárok iba na jednu obednú prestávku. Povedala som im, že ma to mrzí ale mám cukrovku a neviem si predstaviť tam pracovať. Cukrovka mi dokáže kolísať a proste si potrebujem zmerať cukor alebo sa najesť/ pichnúť inzulín podľa potreby. Aj pár krát za deň. Čo sa za pásom proste nedá.

Pán, čo so mnou robil pohovor mi na papier z úradu napísal že "pani tvrdí, že má vážne zdravotné ochorenie a tiež sa chystá do iného zamestnania." Poslala som si životopis do firmy, kde mám budúci týždeň pohovor a veľmi dúfam, že ma vezmú. V pondelok však mám papier zaniesť na úrad a kamarátka ma straší, že ma pán z úradu asi pošle na ten posudok, či mám naozaj tak vážne ZŤP alebo že ma aj hneď vyradia.

Bojím sa, lebo neviem, či ma do toho nového zamestnania vezmú a nechcem si zbytočne každý mesiac platiť zdravotnú, ak ma vyradia. A ktovie ako dlho. Predtým som robila v kancelárii, takže som sa mohla najesť a pichnúť podľa potreby. Ak ma pošlú na tú prehliadku, myslíte, že mi prejde to, že nemôžem pracovať za pásom a v práci, kde si nemôžem sadnúť/ najesť sa podľa potreby? Má niekto s týmto skúsenosť?

Prosím nepíšte, že by som to zvládla, pracovať tam. Práca je ešte aj na dve zmeny, keď treba tak tri, čo by mi skutočne rozhádzalo ešte viac hodnoty.

doriiis
22. jan 2023

Vsak si zober zo sebou priamo nejaký papier,preukaz alebo niečo,čo potvrdzuje že cukrovku máš.

autor
22. jan 2023

@doriiis veď na úrade to vedia, tam som dávala papier aj na tom vstupnom formulári som to vypisovala. Na tom pohovore som im povedala priamo, ako fungujem, ale preukaz som im neukázala.

doriiis
22. jan 2023

Tak panko,čo s tebou robil pohovor tam niečo napísať musel.A napísal v podstate pravdu.
No nič....hlavu hore a šup na nový pohovor

loginexistuje
22. jan 2023

si na pumpe alebo na perach ?

autor
22. jan 2023

@doriiis To si mi moc neporadila, dík :D

@loginexistuje na perách, mala som pumpu ale narobila mi len viac škody

mogaa
22. jan 2023

no ak by ťa chceli vyradiť , treba priniesť papier od lekára že ti neodporúča prácu na smeny či nočné smeny- to b na UP malo stačiť....

loginexistuje
22. jan 2023

a na meranie je lepsie mat inak senzor nemusis neustale testovat predpokladam ze mas TZP a preukaz si dokladala
ak tak by sommsi od diabetologa vypytala potvrdenie ze si na intenzifikovanom inzulinovom rezime ze mas DM1 a mavas hypoglykemie a teda nemozes pracovat za pasom bez umoznenia prestavok pocas celej pracovnej doby

ale fakt sa nestresuj a hladaj pracu taku kde to neprekaza ale fakt zvaz aspon ten senzor je to velka pomoc

loginexistuje
22. jan 2023

mne napr horsie robia stavy hypoglykemie (hyper zvladam) a u nas uz vedia ze ak mam svoje priznaky treba mi dat take kvapky s glukozou (mne klesne niekedy aj na 2,5 )
ja robim ale v kancelarii a musi ti umoznit aj ladnicku na skladovanie
aby si mala k dispozicii ja som tiez na perach

autor
22. jan 2023

@loginexistuje ja mávam aj 1,5 niekedy, celkové výsledky mám dobré ale ozaj mi to niekedy hrozne skáče. Mne doktor žiadne kvapky ani neodporúčal. Len vodu s vanilínovým cukrom zarobiť alebo si len dať horalku a tak. V predošlej robote to ako vravím nebol problém, len teda nechcem aby ma teraz vyhodili z úradu, ak to budú na úrade brať ako keby som ja odmietla tu pozíciu, keď to tam ten pán tak napísal. Ozaj som sa bála, že by som aj odpadla za tým pásom alebo čo, šak to nie je sranda. Skúsim sa môjmu Dia dr ozvať aby mi vystavil ten papier. Lebo ozaj hodiny stáť za pásom a nemôcť sa ani pohnúť odtiaľ, to je pre mňa horor
Na ten senzor sa spýtam, pumpu som mala ešte na strednej a od vtedy som veľmi nedôverovala podobným veciam.

loginexistuje
22. jan 2023

ja som neni dobre kompenzovana mavam rozpatie 20 az 2,5 ale urcite si vypytaj to potvrdenie

marsmykkok
22. jan 2023

Autorka Ak pôjdeš do práce, musíš absolvovať lekársku prehliadku, teda zdravotný stav posúdi lekár. Teda do budúcna ak ťa takto niekde pošlú, povedz, že máš cukrovku, že nevieš či to zvládneš, ale odmietnúť prácu nemôžeš kvôli úradu práce, že nech zvážia, ale neodmietaš. A ak ťa budú chcieť prijať nech následne rieši lekár.

kacena4
22. jan 2023

neboj aj mna poslali na pohovor na poziciu kde som musela cely den stat (som po operacii chrbtice) tiez mi zamestnanec do papierov napisal kvoli zdravotnemu stavu nevyhovuje (alebo nieco take) doniesla som to na urad vysvetlila, ako sa veci maju a pochopili to, potom mi uz davali len prace ktore by som dokazala zvladnut popr. sa ma rovno pytali. oni su povinny ponuknut ti pracu, takze ak jej maju malo ponuknu ti aj to co nevyhovuje tebe. hlavne si to vykomunikuj na urade aby si uvedomili, ze nepatris k flakacom, ale ze proste ta obmedzuje tvoje zdravotne postihnutie. drzim palceky