Ahojte. Prosím o radu. Mam od augusta 2021 diagnostikovanu cukrovku 2. typu. Som na liekoch - Metfogamma 500. Zacal som min.rok pocitovat neustaly smad - dokazal som vypiť aj 5-6 litrov vody denne a chodil som curat viac, ako moja tehotna manzelka :D Schudol som 20 kg. Cukor som si meral raz za cas a vzdy nizky (mama ma cukrovku 20 rokov, tak mi sem-tam pozicala glukomer). Cukor pri tychto priznakoch som ale mal 27 az 30.
Momentalne som na tych liekoch, pribral som spat 10 kg ale mam problem s hypoglykemiou. Cukor mavam pravidelne okolo 3-4. Stane sa mi velakrat, ze mavam aj 2,5. Vtedy mi je uz zle - potenie, triaska, slabost.
Zjedol som minule 3 kopceky mega sladkej zmrzliny a s obavou som isiel po cca 1,5 hodine merat cukor - 5,5. Mate niekto skusenost? K dr. som uz volal, objednal ma. Ja len ze ako sa toto riesi? Nechcem skoncit s hypoglykemickym sokom (som aktivny vodic) ale bojim sa aj, aby to neskoncilo inzulinom. Som v tomto dost laik, tak reku ci niekto nema radu, popripade skusenost s tymto.
Dakujem 🙂
Nemáš dobre nastavenú liečbu. Keď by bol lekár neochotný, tak sa po vlastnej osi objednaj do Ľubochne.
@makaram Choďte ku svojmu diabetológovi. Poraďte sa. Zapisuje si, čo a koľko toho zjete, akú máte aktivitu. Váš lekár vás môže poslať aj do Ľubochne na hospitalizáciu, kde vám vysvetlia, ako sa stravovať, správne kombinovať jedlo a aktivitu, plánovať si činnosti.