Ahojte, skusenosti? Som viac-menej vegan, s vysokým sklonom ku konzumácii ovocia. Fakt že idem bomby 😂 5-7 banánov denne je taký základ + iné ovocie... Môže mi to sposobovat akné a mykózy? Ten cukor? Gynekológ tvrdí, že nie. Ja neviem moji zlatí... moja prax ukazuje asi niečo iné... prosím máte s tým skusenosti? Vdaka
gynekológ má pravdu ale ak chceš si to overiť najlepšie bude ak vynecháš aspoň na týždeň banány a iné ovocie aspoň čiastočne a uvidíš, či sa ti zdrav. stav zlepší alebo nie... Čo sa táka akné tak mne sa robí aj zo stresu takže aj psychika zohráva istú rolu rovnako môže ísť o hormonálnu príčinu, nedostatočnú hygienu, nevhodnú kozmetiku, HIT intoleranciu alebo inú intoleranciu nejakej zložky v strave
@satanca viem, ze fruktoza spôsobuje akne.. Ale asi skor v pripade, ak by si nárazovo pila dzusy, inak cele ovocie je prijimane s vlakninou atd a to uz by nemalo mat taky vplyv.
@satanca a prijimas cukor aj inde ako v ovoci? Ja som tiez veganka ale ked nemam stopku a jem vela mucneho a sladkeho tiez sa mi robi akne, pripadne nemozes mat nejaku intoleranciu?