Cukor v ovocí - akné, mykózy

satanca
2. okt 2021

Ahojte, skusenosti? Som viac-menej vegan, s vysokým sklonom ku konzumácii ovocia. Fakt že idem bomby 😂 5-7 banánov denne je taký základ + iné ovocie... Môže mi to sposobovat akné a mykózy? Ten cukor? Gynekológ tvrdí, že nie. Ja neviem moji zlatí... moja prax ukazuje asi niečo iné... prosím máte s tým skusenosti? Vdaka

caroline_
2. okt 2021

@satanca a prijimas cukor aj inde ako v ovoci? Ja som tiez veganka ale ked nemam stopku a jem vela mucneho a sladkeho tiez sa mi robi akne, pripadne nemozes mat nejaku intoleranciu?

satanca
autor
2. okt 2021

@caroline_ muku vôbec nejem... som bezlepkova bezlakto

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gdpr
2. okt 2021

gynekológ má pravdu ale ak chceš si to overiť najlepšie bude ak vynecháš aspoň na týždeň banány a iné ovocie aspoň čiastočne a uvidíš, či sa ti zdrav. stav zlepší alebo nie... Čo sa táka akné tak mne sa robí aj zo stresu takže aj psychika zohráva istú rolu rovnako môže ísť o hormonálnu príčinu, nedostatočnú hygienu, nevhodnú kozmetiku, HIT intoleranciu alebo inú intoleranciu nejakej zložky v strave

petkasaurus
2. okt 2021

@satanca viem, ze fruktoza spôsobuje akne.. Ale asi skor v pripade, ak by si nárazovo pila dzusy, inak cele ovocie je prijimane s vlakninou atd a to uz by nemalo mat taky vplyv.