icon

Cukor na lačno hodnota 6. Máte niekto?

31. júl 2023

Mám cukor na lačno hodnotu 6 a tráviace problémy stretol sa s tým niekto

suzitok
31. júl 2023

Ano, ja mam bezne medzi 6-7,5 ale pre mna je to vyhovujuca hodnota, nie je mi zle, skor mi je zle, ked klesne pod tych 6, traviace problemy mam tiez

lavender273
31. júl 2023

Ja mam tiez okolo 6 nalacno. To je vela nie? Ci?

suzitok
31. júl 2023

@lavender273 no ja som uz vedena ako diabeticka s tymito hodnotami, meriam si pravidelne a sleduju ma v diabetologickej ambulancii

ropucha6
31. júl 2023

Tak idealne je mat do tych cca 5,5. Zalezi aj kolko mas pocas dna cca 2 hodiny po jedle. Skus si dlhsie merat.

lavender273
31. júl 2023

@suzitok ja som si nedavno merala cukor, kedze som si spomenula ze par x pri krvnych vysledkoch lekarka povedala ze ten cukor je vyssi a ze hodnoty 'fatty liver' mam vyssie. Merala som si cukor a bola som nemylo prekvapena z hodnot.

lucia851
31. júl 2023

Hodnota 6 je ešte normálna,to sa určite nesleduje

suzitok
31. júl 2023

@lavender273 skus merat aj po jedle, aby si vedela ako ti stupa...ja mam po hodine okolo 8-9 a po dvoch hodinach 12-13 co uz je vela, niekedy aj viac, po hodine do 10 a po dvoch do 15 ale vtedy uz mi je na odpadnutie

lavender273
31. júl 2023

@suzitok jj, meriam si pred jedlom a potom 2h po jedle. Raz som zabudla a odmerala som si az 4h po jedle a som mala cukor 8.5.
Mama bola diabeticka, stale sme riesili tuto temu no uz si nepamatam velmi tie hodnoty ake by mali byt.

viky173
31. júl 2023

ja mavam rano na lacno tak 6,7 - 7

missviolet
31. júl 2023

ja som asi na opacnom spektre, rano mavam 3,2

autor
31. júl 2023

@suzitok aha máte aj liečbu alebo sa to len sleduje

bluemoon24
31. júl 2023

Na lacno jsou u zdraveho cloveka idealni hodnoty 3,9-5,9mmol/l. Pokud mas vyssi, asi bych se sledovala glukometrem tak tyden - dva a pokud by byly stale vyssi, zacala bych to resit.

autor
31. júl 2023

@lavender273 vy ste diabetik

lavender273
31. júl 2023

Zatial oficialne nie 🙂 nebola som s tym este u dr.

suzitok
31. júl 2023

@lavender273 po jedle do tych 8,00 je dobre, hlavne sa sleduje po hodine, po dvoch, po styroch hodinach uz to skresluje

suzitok
31. júl 2023

@missviolet ty mas hypoglykemiu ak je menej ako ma byt, ak by si bola diabeticka, tak si typ 1, typ 2 je hyperglykemia, to su takí ludia, co maju nalacno viac ako ma byt

lavender273
31. júl 2023

@suzitok super. Dakujem. Budem to sledovat.

suzitok
31. júl 2023

autorka, liecbu nemam, dostala som len preukaz, alebo dennik ci co to je pre diabetika a tam si kazdy den zapisujem hodnoty, k diabeticke idem par krat do roka, samozrejme mam kopec letakov ako upravit stravu, co jest, co nejest, ale neda sa to presne podla toho, na kazdeho to vplyva inak, niekomu napriklad po jablku cukor vyskoci, na mna jablko nema ziadny ucinok, neutralne akoby

autor
31. júl 2023

@suzitok aha a aké máte tráviace problémy

suzitok
31. júl 2023

Ak nieco zjem, zvykne mi byt na vracanie po jedle, tazky zaludok, sranda je ta, ze niekedy je mi po istom jedle zle, inokedy nie...a hyperglykemia, ked uz mi stupa vysoko, tak vyslovene napinanie na vracanie, potenie, triaska, slabost koncatin

autor
31. júl 2023

@suzitok čiže nedali vám žiadnu liečbu len sledovať

suzitok
31. júl 2023

Nie, nedali žiadne lieky, liečba je strava a zivotny styl..toto mi povedala doktorka, ze takto sa to da..tak uvidime

missviolet
31. júl 2023

@suzitok mne doktorka povedala na tých 3,2 ze nemam riesit :D je mi to divnr, ale teda neriesim:D

suzitok
31. júl 2023

@missviolet inak ak ti nie je zle, tak podla mna je to ok, ved kazdy clovek je iny...pre mna je tiez nalacno normalne mat aj 7 a je mi dobre, rovnako je to podla mna aj pri nizsich hodnotach...

laurikalalinka
31. júl 2023

Ak by si mala aj 8 je to ok,pokiaľ nemáš 20,ak klesne pod 6-5,treba konať,stále mať po ruke čokoládu,v tomto teplom počasí,v lekárni dostať pastu na cukor,keď dojde k zníženiu,pri znížení hladiny cukru,nastáva studený pot a triaška.

alickapusinka
1. aug 2023

Mám cukrovku beriem tabletky. Ráno na lačno mám aj 15 a ak sa najem mám 6 .Mám opačne riešila som to aj s diabetologičkou urobila mi krvne testy aj v nemocnici som bola a nič že mám dalej brať tabletky že je to cukrovka 2 typu na ktorú inzulín nezaberá. Som sledovaná chodím 2 krát do roka problémy neboli. 6 je v norme.