Čudný pocit v konečníku

pupetko263
6. jún 2023
Používateľ pupetko263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

Ahojte vedeli by ste mi poradiť vždy po veľkej potrebe mám taký čudný pocit v konečníku akoby som sa nevyprazdnila úplne môže to súvisieť so syndrómom dráždivého čreva? Lebo mi bol diagnostikovaný pred 8 rokmi a dali mi lieky Duspatalin toto mám vždy keď ma buď preženie alebo silno tlačím na veľkej potrebe užívam aj probiotiká neviem či by som si nemala dať predpísať lieky Duspatalin máte skúsenosti? Bojím sa že sa mi to vráti

anavixy
6. jún 2023

Minule ti nikto neporadil… ja som nazor nezmenila, stale su to podla mna hemoroidy. Treba ist k lekarovi, tu ti nikto nevyvesti, ocividne ta to trapi dlhsie, tak naco cakas?

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pupetko263
autor
6. jún 2023
Používateľ pupetko263 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od pupetko263.

@maros313 bola som syndróm dráždivého čreva

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mariamisko
6. jún 2023

@pupetko263 to aby ti zistili hemoroidy nemusis staci aj bezne vysetrenie bud su vonkajsie alebo vnutorne a lekar po prehmatani ti povie oco ide...

henriettv
7. jún 2023

@pupetko263 hemoroidy

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henriettv
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
henriettv
7. jún 2023

@maros313 Slečna/pani tu píše že má diagnostikovaný syndróm dráždivého čreva. To sa prejavuje bolesťami brucha, hnačkou, zápchou, nadúvaním.. zvyčajne nejasnej príčiny, častejšie však postihuje ženy. Ak má už niekto toto ochorenie diagnostikované tak ho proste má, nezmizne. Avšak vhodnými stravovacími návykmi a probiotikami vie toto ochorenie ako tak ukorigovať.
Tak isto píše, že užívala Duspatalin, to je spazmolytikum - teda uvoľňuje hladké svalstvo, čo pomáha pri bolestivých kŕčoch. Teda využíva sa aj pri syndróme dráždivého čreva. A toto ochorenie ako som už vyššie písala sa prejavuje hnačkami, zápchou alebo striedaním hnačky a zápchy, čo môže zapríčiniť vznik hemoroidov. A teda hemoroidy ľudia popisujú aj ako "neúplné vyprázdnenie sa" ako píše pani/slečna hore.

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henriettv
8. jún 2023

@maros313 ja tu nekopirujem veci s Google, ani nie som odborník, som zdr.sestra a viem popísať rôzne ochorenia, tak isto viem ako sa rôzne ochorenia prejavujú, tak som sa to naučila v škole ;) áno pani som nevysetrovala, tak isto som ani nikde netvrdila že to sú určite na 100% hemoroidy. A to mi nemôžete zasa tvrdiť vy, len kvôli tomu, že moja odpoveď bola len jednoslovná a strohá.
Samozrejme, môže tak byť kopec ďalších vecí, ale najpravdepodobnejšie je, že to budú tie hemoroidy.

maros313
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
8. jún 2023

Ja len dodam k tejto diskusii ze pani skutocne hemoroidy ma, ako sama pisala v minulom, nie tak davnom prispevku. Takze ano, sice aj tak to moze byt dalsich xy diagnoz, ale nic to nemeni na tom, ze ona uz diagnozu na to ma a zjavne s nou nic nerobi.