Čudné stavy po raňajkách

30. sep 2023

Baby casto po ranajkach tak polhodinu sa mi stava, ze pride na mna taka slabost, busenie srdca, dychavicnost, sucho v ustach, doslova taky cudny stav, ze musim si sadnut, inak ledva fucim.
Rozmyslam ci to moze byt sposobene kofeinom, pretoze rano pijem s ranajkami aj kavu, nie na prazdny zaludok, ale az ked nieco zjem.
Ale to mi zas nesedi, lebo niekedy sa mi to stane aj po sytom tazkom obede.
Tak sa pytam ci mate skusenost, co by to mohlo byt. Krvny obraz mam v poriadku, nikdy mi nic nezistili, akurat roky trpim miernou anemiou, ale na to uzivam zelezo.
Cukor a tlak mam tiez v poriadku, tak uz neviem ci to fakt pripisovat tomu kofeinu, alebo comu

eliska13
30. sep 2023

Histamin?

autor
30. sep 2023

@eliska13 nepotvrdeny. Nedavno mi robili testy.

stanulienkat
30. sep 2023

Aj ja si myslim, ze histamin. Nastuduj a pomaly vylucuj nevhodne jedla.

h2
30. sep 2023

A čo zvykneš raňajkovať? Ak máš podobný stav po sýtom a ťažkom obede, tak možno aj tie raňajky sú na tvoje telo prílišná záťaž, hoci reálne to ťažké jedlo nemusí byť, ale v tom čase to tvoje telo môže tak vnímať. Napríklad ja hneď ráno nemôžem nič zjesť, raňajkujem až tak okolo 10, niekedy vôbec a dám si až skorší obed.

autor
30. sep 2023

@stanulienkat histamin mi nedavno robili testy, nepotvrdil sa

stanulienkat
30. sep 2023

Krvne testy nemusia byt vzdy 100%. Aj tak by si si mohla zaviest zosit, kde si budes zapisovat vsetko, co si zjedla a ako si sa potom citila. Postupne zistis ake kombinacie su pre teba zle.

eliska13
30. sep 2023

Aj z kávy to može byt

autor
30. sep 2023

@h2 v 90% celozrnne pecivo zvycajne s maslom, nejakou natierkou, domacim dzemom. Nemyslim ze to je nejake tazke. Niekedy mavam aj napr sunku, syr, zeleninu k tomu, ako kedy.
@stanulienkat skoro stale jem to iste rano, ale nie je to zly napad, skusit zapisovat
@eliska13 nad tym silno uvazujem. Skusim ju asi vylucit a uvidim

galioska
30. sep 2023

to mozes mat reflux ja toto mavam tiez a neprestanem pit kavu ani za pana😃

autor
30. sep 2023

@galioska fakt??? Taketo stavy a reflux?

stanulienkat
30. sep 2023

@galioska reflux taketo stavy nevyvolava.
Ak histamin, potom tam vidim rezervu v dzeme a natierkach, paradajky...

kristinkakvetinka
30. sep 2023

Aj ja som to mávala z kavy, pijem len jednu za deň okolo obeda nie na prázdny zaludok a už sa to zlepšilo.No reflux mam aj diagnostikovany takže kávu by som nemala vôbec piť. Inak nahrádzam Carom ráno aj poobede .

galioska
30. sep 2023

@stanulienkat ako vies, veru vyvolava u kazdeho sa to prejavuje inak, mne tiez nezistili histamin ani zapal, creva kuknute z vrchu aj zo spodu, vsetko ok. Ale tiez clovek moze mat stresy a tiez reakcie na jedla su rozne, mne byva tazko po banane, vyvaroch... proste skus rano nejest.

galioska
30. sep 2023

@kristinkakvetinka caro tiez pri refluxe nieje dobre ani caj, ale je to lepsia alternativa, ja davam lyzicku kavy a lyzicku cara a pijem bez cukru s mandlovym mliekom alebo bez

stanulienkat
30. sep 2023

@galioska ano, mozu byt rozne stavy, ale ona popisuje slabost, busenie srdca, dychavicnost, cudne stavy-skor typicke pri histamine, ale urcite nie pri refluxe.

galioska
30. sep 2023

@stanulienkat ved toto byva aj pri refluxe, napr mne nic nebolo az teraz posledne roky busenie, zle stavy po jedle, ja mam reflux☹️