Ajojte. Baby ja som už v koncoch. V poslednej dobe mám nejaké divné stavy. Neviem presne ako by som vám to vysvetlila. Skúsim takto:Fungujem normálne (som na md) a z ničoho nič mi prídu také čudné myšlienky proste, proste ako keby som bola niečo zažila, žila iný život a v tom mi aj stiahne žalúdok a príde mi zle. Trvá to par sekúnd a potom to odoznie. Po odznení týchto myšlienok, už aj zabudnem o čom bola daná myšlienka. Preto vám to neviem lepšie popísať. Ja sa cítim veľmi blbo zato, chcem o tom povedať aj mužovi ale neviem ako lebo sama neviem čo to je, čo v tej chvíli prežívam. Nenašli ste sa niektorá v tomto opise? Ďakujem za každú odpoveď
@opuska no mám stres. Neviem vypnúť hlavu pri malom.. A ty tie čudné myšlienky /pocity vieš popísať?
z popisu mi napada ze nejaky flashback, nemohla si zazit nejaku traumu, ktoru si vytesnila z vedomia?
@tarvika nie, vôbec mi tie myšlienky nič nepripomínajú alebo ako by som to povedala. Viem že sú cudzie ale pritom moje.. Blbo mi je lebo neviem to ani len popísať nejak pochopiteľne
Deje sa ti to iba doma? Alebo aj inde? Iba keď si sama, alebo aj keď si s ľuďmi? Určite o tom povedz manželovi, skúste nejaky víkendový pobyt, výlet, aby si vypla a prišla na ine myšlienky. Vyzerá to ako stres
Mala som to ako sucast posttraumatickeho syndromu po porode, tiez pocas MD...nemala si tazky porod? Preslo to po 6 m. Ale spatne lutujem, ze som to neriesila s odbornikom, zilo by sa mi asi lahsie.
@blaazi rodila som predčasne sekciou
@vikiki29 deje sa mi to asi len doma a mala som to už aj keď sme boli s partnerom, pri malom to mám bežne, čiže niesom pri tom sama. Dnes mi z toho prišlo až zle, dnes je to extrémne často. Neviem ako mu to povedať / vysvetliť keď sama neviem čo to je :(
@blaazi inak ja som od pôrodu 20 m takže nemyslím že to bude niečo s tým spoločné. Ty mi vieš opísať ako to bolo u teba?
nemozes mat napriklad aj stres? ja toto mavam casto, netvrdim, ze presne konkretne to, co ty, ale velakrat mam uplne odveci myslienky a potom sa kvoli nim citim zle, niekedy ta myslienka pride proste z cista jasna, nerobim si to schvalne 😀 ale inak ja to stale hovorim, ze velakrat mame ten stres uplne zbytocne.