Ahojte, ked som mala 13r ma operovali vyberali mi nosne mandle. Par tyzdnov po tom sa mi v noci stal desivy stav akoby mi vypol mozog a vsetko som vnimala ako sen. Ako keby som stale snivala a vsetko sa odohravalo ako vo filme. Velmi tazko opisat ten stav boli ma pri tom hlava a ako keby mi vypol mozog a iba vnimam nejaky film/sen a ja este spim. Pritom som uz hore viem sa hybat hovorit, je to brutalne desive. Toto sa mi este stavalo par krar vzdy v noci. Teraz mam 35r a mozno uplna nahoda alebo bola som na PCR testoch kde mi zase podrazdili nosne dutiny a stalo sa mi to v noci opat. Avsak teraz som aj vo velkom strese takze mozno skor stres zohrava ulohu neviem. Je to brutalne brutalny desivy stav vzdy ma po nom boli hlava. Stale ked sa to stane snazim sa ako oeby opat dostat sa naspat do reality, davam si vtedy magnezium a zapnem hudbu. Je to pocit ako keby vam vypol.mozog a vy uz iba vnite dej...ako keby ste boli postavicka v nejakom sne.... mavam aj oanicke stavy a uzkosti mozno to spolu suvisi neveim...bola som ja X vysetreniach hlavy ale vsetko je ok. Co s tym nemate taketo skusenosti ?? Dakujem
@drsmolinka nemoze to byt spankova paralyza? objavuje sa v obdobi velkeho stresu. Mavam tieto stavy aj ja a to je znamenie,ze sa musim hodit do kludu.
@marca12 citala som o tom ale spankova paralyza je vraj stav kedy sa nevies hybat a ani rozpravat.... ja sa zobudim a zrazu citim "ako to na mna ide" akoze vypina mi mozog a citim sa ako v sne ale viem hovorit ai chodit....
Mala si panicke stavy a uzkosti, tento jav sa u teba objavil pred 22 rokmi a riesis to tu? Uz vcera bolo neskoro riesit to u odbornika.
Mne sato stalo keď som bola veľmi unavená
@princeznasevera to čo ma byt ? mame 10 rokov ? niekdo ma važny problem a ty toto ? nehnevaj sa bar by to aj na teba prišlo
@oli18 vysetrovali ma vtedy ale vsetko bolo ok a potom to preslo same od seba
@viikkki iba jeden krat ?? Alebo aj viac krat ?
@drsmolinka Fyzicky ta vysetrovali a bolo vsetko ok. Lenze sa daj vysetrit aj psychicky.
@oli18 ako decko ma k psychologovi nebrali,,,,,, a teraz je vsetko plne nikde neberu kvoli korone
@drsmolinka Existuje taký jav (čo teda zrejme nebude tvoj prípad, keď vravíš, že už si určite prebudená) ale možno to má nejaký súvis. Je to akoby "sen vo sne" kedy sa človek zdanlivo prebudí zo spánku a myslí si, že je prebudený, vníma sen ako realitu. Mne sa to stalo asi dvakrát, bolo to zvláštne ale aspoň nie tak desivé ako paralýza, ktorú som v určitom období zažívala skoro denne. 🙃 A dokonca ešte horšie zážitky spojené so spánkom 😅
Určite sa ale objednaj k lekárovi, musí sa snáď nájsť niekto kto ťa zoberie, korona nekorona.
@drsmolinka iba jedenkrát
To čo zažívate sú zrejme stavy derealizácie. Môžu súvisieť so spomínanými úzkosťami a panickými atakmi. Určite je vhodná konzultácia u psychiatra.
Môže sa to diať napríklad aj po prežití veľmi záťažovej situácie, traumy. Je možné,že teraz pcr odberom sa aktivovali nejaké trauma zážitky spojené s operáciou v detstve a preto sa to znovu vrátilo. Každopádne najlepšie je objednať sa k odborníkovi, ktorý komplexne zhodnotí celú situáciu. Nemusíte sa s tým zostávať sama.
@drsmolinka stres prepracovanost mozog vypina a selektuje
mne to dost pripomina depersonalizaciu, to ide ruka v ruke s uzkostami
@princeznasevera ano, to je tvoj peseudonym to chapeme. A skutocne meno mas ake?
@drsmolinka velmi zvlastne. Skus sa veru poradit s odbornikom ako pisu dievcata. Drzim palce 🤞Vyzera to velmi neprijemne ☹️
Mala by si navstivit odbornika na psychiku.