Čuch a chuť pri Covide-19

14. dec 2023

Ahojte stratila som čuch a chuť, po tom ako malý ochorel, tak sme boli jasní, že máme celá rodinka covid. Moja otázka znie, kedy sa vráti čuch a chuť? Okrem tejto straty mám bolesť hlavy inak nič. Niekde som čítala, že je dobré ak sa usadí na čuchovom ústrojenstve, že sa potom nepresúva na pľúca. A ešte som čítala, že úplne do poriadku sa dá po 14-16 mesiacoch, čo mi príde trochu dlho. Ďakujem za každú odpoveď.

maryetta
14. dec 2023

Teraz som mala kovid. Začalo 28.11. Kedy ma bolelo všetko. Od hlavy po paty.
Potom som chystala adventny veniec a ja som vobec nic necitila. Isla som cistit wc a nic. A uz mi bolo jasne. 1.12. Som si spravila teda test a pozitiv.
A pociem vcera a dnes prvykrat zacinam mat chut aj cuch. Ale este ozaj slabucko ale konečne. Fakt neprijemne. Mala som tretikrat. Ale prvykrat aj toto.

ariesi
14. dec 2023

@maryetta už si nepamätám ci pri prvom kovid ci pri inej chrípke som tak stratila čuch postupne sa vrátil, určite to netrvalo mesiace, možno dva tri týždne. Teraz som tiež prišla o čuch, chuť len mierne otupena. Prišla som na to len náhodou, je to už pár dní, už dýcham aj nosom, tak snáď pri vianočnom pečení budem niečo cítiť. Vraj sa to dá aj trénovať, ze provomiavas k silným vôňami, videl nejaké éterické oleje a tak. Držím palce nech je to rýchlo späť.

bubka157
14. dec 2023

moja skusenost 🙂 v maji tohto roku som mala covid ... doteraz nemam cuch vobec, chut sa mi pomalicky vracia 😢

meminka
14. dec 2023

tak ja som mala covid pred dvoma rokmi...čuch sa mi vrátil relatívne rýchlo...s chuťou mám problémy doteraz...chuť cítim, ale niektoré potraviny mi chutia odvtedy úplne inak...:(

maryetta
14. dec 2023

@ariesi no ja som dnes 2tyzdne od kedy necitim. Robila som voskove sviecky a si hovorim-do kelu. Uz ani to tak nevonia ako niekedy.
Potom ten domestos-uplne pod nos som si dala a nic. Vyprazala rezne a muz ze nech zapnem dogestor ze je smrad. Ja absolutne nic.
Najhorsie bolo varit-a dochutit. Jest ze proste jem a neviem co. Len proste prezuvam “nieco”.

valikadzm
14. dec 2023

Keď som mala covid naposledy stratila som čuch a chuť na 2 dní. Hneď sa to vrátilo. Pri prvom asi po 2 týždňoch.

vkatush
14. dec 2023

Ja keď som prišla o čuch aj chuť, tak chuť sa vrátila relatívne rýchlo, pár dní, ale zmenili sa mi chute, napríklad som milovala Vineu, ale od covidu mi je z jej chuti zle.
Čuch som stratila na niekoľko mesiacov, bolo to skoro rok, keď som konečne mohla aspoň z časti cítiť moju obľúbenú voňavku.

jenn7
14. dec 2023

Ja som mala pred tyzdnom pozitivny test, do nedele mi bolo fakt blbo, v pondelok som mala test uz negativny a vratil sa aj cuch aj chut. Po tyzdni som uz ok.

mario1974
14. dec 2023

ja som mal zmenenu chuti a čuchu cca 5 mesiacov, je to individuálne

h2
14. dec 2023

Mala som kovid minulý týždeň, čuch už mám späť, stratila som ho asi len na 2-3 dni.