CT vyšetrenie - punktiformné hypodenzity

emka123
29. máj 2024

Ahojte, neviete náhodou, čo môže znamenať popis z CT hlavy:
V BG I.dx pozorovať viaceré punktiformné hypodenzity - v.s. širšie perivaskulárne priestory. Vonkajšie likvorové priestory a KS sú primeranej šírky a konfigurácie. Mierne zhrubnutý mukoperiost maxillárnych dutín bilat. sfenoideálnej dutiny I.dx.,
Ďakujem.

pink_lady
29. máj 2024

mam tiez (popisane na MRI) - a vraj to je bud parainfekcneho povodu (ze som vm minulosti mohla mat lahsiu encefalitidu napr zo silnej nadchy, alebo cievneho povodu). Kontrolovali mi to asi po 2-3r - bezo zmeny.
Ten zhrubnuty mukoperiost je asi v kazdom popise 🙂

emka123
autor
29. máj 2024

@pink_lady Mne tie hypodenzity na MRI "nenasli". To som mala bez nalezu.
Mozem pre ten zhrubnuty mukoperiost zle pocut na prave ucho a zle dychat cez nos (cez pravu nosnu dierku takmer nedycham)?

pink_lady
29. máj 2024

@emka123 sluch by to ovplyvnovat asi nemalo, mne krcny dal nejaky sprej do nosa /lebo sa ma v tedy pytal, ze ci nemam casto opuchnuty nos, nadchy...nejaky kortikoidny
a bola si na tom istom pracovisku na CT ako si bola na MRI? Lebo ono niekedy zalezi od dr, aj kvoli comu sa ide - niektori popise aj vedlajsi nalez, iný nie

emka123
autor
29. máj 2024

@pink_lady nebola som na tom istom pracovisku. Tam, kde mi robili MRI, nerobia CT. Moze byt, ze na MRI nepopisali vedlajsie nalezy. Lebo pri CT bolo toto popisane ako vedlajsi nalez...