Dobrý deň,chcem sa spýtať prosím Vás keď spravia ct mozgu,kedy dostanem výsledky?Vedeli by ste mi povedať,čo znamená vylúčiť štrukt.léziu mozgu?ďakujem za všetky odpovede
Tak asi vieš, prečo ťa poslali na CT, a prečo sa CT vlastne robí?
@magimi ano viem len som chcela vedieť co presne znamená vylúčenie strukt.lezie mozgu.
@luckalolko lézia je niečo nešpecifické, čo tam nepatrí.. čiže chcú vylúčiť nejaký útvar, ktorý môže byť rôzneho pôvodu a závažnosti 🙂
@andrea2323 ďakujem za odpoveď
@andrea2323 vy ste mali uz takéto vyšetrenie?ak sa môžem opýtať
@luckalolko ano mala som aj ct aj mr, a mala som tam potom uvedene napr ze “ziadna loziskova lezia” 🙂
@luckalolko no tak to je podstatou CT vyšetrenia - vylúčiť štrukturálnu leziu, čiže nejakú zmenu v štruktúre (stavbe) orgánu, v tomto prípade mozgu
@andrea2323 štrukturálna je trochu širší pojem ako loziskova, ale to len ak by sme sa chytali za slovíčka 🙂
@magimi jasne chápem,idem prvý krát, tak som chcela vedieť čo konkrétne to znamená,ďakujem
@andrea2323 a ake si mala problémy konkrétne?
@magimi
A aký je medzi tym rozdiel ? Aká je ložiskova narozdiel od štrukt?
@luckalolko nepodstatný. Neboj sa, vyšetria ti všetko, bez ohľadu na to, čo tam doktor napísal
@luckalolko ako kde. Pacient keď odchádza vždy sa mu povie, kedy a akým spôsobom dostane výsledky. Väčšinou to býva do 3 týždňov