Ahojte v pondelok idem na CT brucha mám byť na lacno že s kontrastom nikto mi ale nepovedal že by boli treba odbery len viem že pred mri dom musela mať kreatinin. Treba to? A neboli CT brucha s kontrastom že? Veď to nie je ako CT čriev že
@lucylaw nie nie som
Ja ti odpoviem len na jednu otazku 🙂 nie, neboli to. S kontrastom to je trochu neprijemne. Teda aspon pre mna bolo.Mna zacala dost stipat ruka,ked sa mi kontrastna latka pustila, zacitila som taku cudnu pachut v ustach a preslo mnou take teplo,akoby som sa pocurala.
@lubkovaandrejka fuha a nevadí že mávam extrasystoly že to s tým asi nič nema
Ráno vypíšeš dotazník: výška,váha, to kvôli množstvu kontrastnej látky, potom tlak . Keď budeš ležať napichnú ti žilu. Opytajú sa ťa, či nemáš alergiu na jód. Ruky su väčšinou za hlavou, pustia 20ml fyziologického roztoku, to pozrú či je dobre papichnutá žila. Potom nastáva samotné vyšetrenie. V mikrofóne budeš počuť pokyny: nadychnite sa a nedychajte. Pár krát sa s tebou posunie stôl. Kontrast trošku cítiš, teplo v krku a v moč.m. asi 15sek. Nič nebolí, vyšetrenie trvá cca 15min. Potom doma po vyšetrení treba viac čistej vody piť, aby kontrastná látka sa čím skôr vylúčila z organizmu. Neboj, zvládneš to.
Mala by si mat
Neboli
Nevadi to, neboj. Zvladnes ;)
@krtko1313 ďakujem veľmi pekne 🙂 dúfam že nebude problem že nemám ten kreatinin naposledy mi vyšetrovali v novembri.
Si sledovaná kvôli obličkám? Ak áno,vtedy musíš mať čerstvé výsledky krvi kvôli kreatininu.