CT brucha

25. nov 2024

ahojte, caka ma CT brucha tam sa ako vyzlieka? mozem si nechat spodne aj sportovu podprdu? dakujem
a bolo niekomu zle z kontrastnej latky? celkom ma to desi, kedze predtym mi beru krv na stitnu zlazu a oblicky

patka06
25. nov 2024

Môžeš mať spodné prádlo, dokonca aj tričko alebo blúzku, len na nich nesmie byť nič kovové. Rovnako nohavice alebo sukňu.
Pri podaní kontrastnej látky som mala nepríjemný pocit tepla, ale nebolo mi vyslovene zle.
Pri CT som mala vždy zavreté oči a myslela na niečo pozitívne - pekné, tak som zvládla bez problémov a to mám strach z lekárov a všetkých zdravotníckych úkonov

lubkovaandrejka
25. nov 2024

Aj ja som bola oblecena cela. pri podani kontrastnej latky mas neprijemny pocit tepla, akoby si sa pocikala :D a citis ako ti to ide do zil. Mne potom bolo zle, ale to skor z toho,ze som predtym nejedla nejakych 11 hodin. 😏

veronika2316
25. nov 2024

Ja som si musela dať dole tričko aj podprsenku. A nebolo mi zle len cítiš pocit tepla nepríjemný až v krku ale to len pár sekúnd

autor
25. nov 2024

@veronika2316 netrva dlho ze?

autor
25. nov 2024

@lubkovaandrejka aha nema sa jest? to mi nepovedali

autor
25. nov 2024

a to vzdy sa uziva daco na vyprazdnenie? lebo som to citala a mne nic nepredpisali ci staci len kasovita strava ci vyvar ako pri kolono.

marica61
25. nov 2024

Ja som deň pred CT zrušila vyšetrenie, mala som veľký strach najmä z tej kontrastnej látky. Radšej som absolvovala vyšetrenia inou formou, jednalo sa o brušnú dutinu, prsia a pľúca.

autor
25. nov 2024

@marica61 aka ina forma, ved CT a MRI su najlepsie zobrazovacie metody okrem endoskopickych

lubkovaandrejka
25. nov 2024

Mne povedali v nemocnici,ze nesmiem jest ani pit..a na CT mi povedali,ze pit cistu vodu som aspon mohla. 😒tych 6h predtym by si nemala jest, mne tak povedali v nemocnici,

lubkovaandrejka
25. nov 2024

Neuziva sa nic na vyprazdnnenie,

meca
25. nov 2024

Ja som mala VT obliciek a mala som len nohavičky. Až mi ti prišlo cudne.

autor
25. nov 2024

@lubkovaandrejka mam to rano.

autor
25. nov 2024

@meca aj mne beru oblicky cely abdomen

dadaviki
26. nov 2024

4-6hod nalacno.dovod?keby ti ostalo zle po kontrastnej aby si sa nezgrcala.samozrejme su organy ktore je naj aby boli uplne prazdne.mri a ct su najlepsie vysetrovacie metody najpresnejsie ale samozrejme zavisi od toho co zistujes.na kontrasnu latku uz dnes zareaguje malokto.skor su to pocity na vracanie(kedze si nalacno nic sa neudeje),bolesti hlavy alebo zavrat.za par hod odozneju.pracovnici tam su nastaveny tak ze keby sa daco dialo staci naznacit a davaju "protilatky" na kontrast.nemas sa coho bat.tesila by som sa ze tam idem a ze budem vediet co sa deje