Ahojte zaujímalo by ma pri CT brucha bez kontrastu je vidieť aj črevo môže toto odhaliť prípadnú rakovinu? Vidno tam aj mechúr, vaječníky a napríklad chrbticu 🙂? Ďakujem 😊
@mamina7070 ?
Čo zas? Čaká ma CT brucha budúci týždeň kvôli dlhotrvajúcim problémom a som zvedavá čo všetko je len z náročného CT vidieť
mne CT brucha ked robili tak pichali aj kontrastnu latku, nahnali do criev vzduch a videli komplet cele crevo, vajecniky, zlcnik, pecen... aspon k tomu vsetkemu som mala popis.
@dzina007 aj mechúr?
@dzina007 mala si popísanu aj chrbticu to už asi nie však
mechur si nepamatam, ja som sla primarne na CT hrubeho creva a teda bol popis aj k vajecnikom, zlcniku a peceni.
Chrbtica isto nie.. ta je dlha.... oni sa podla mna hlavne zameriavaju na to o co poziada lekar ze chce skontrolovat.
Ja som bola na CT s kontrastnou látkou a v popise je aj chrbtica. Čreva ale úplne neuvidia. Na to je špeciálne CT a črevo musí byť prázdne..
@katarina19970 veď jasné ale keby je tam niečo tak by si podľa mňa všimli niečo podozrivé dúfam
@dzina007 a za ako dlho prosím boli vysledky
Tak áno uzliny v okolí a podobne...a výsledky ja som mala na druhý deň už lebo to posielali doktorke a doktorku mám v tej istej nemocnici
@katarina19970 ďakujem
@katarina19970 presne ja som bola na takomto, kde creva boli prazdne a iba ich nafukli a vlastne potom tam bolo vidiet vsetko aj najmensi polyp v creve. ale popri tom skontrolovali aj zvysok
tusim do tyzdna poslali popis papierovy aj CD s obrazom ze clovek videl co sa tam nachadza v creve a tak.
@dzina007 to je super mne to tak nerobili. Poslali ma na kolonoskopiu radšej neviem prečo...
@katarina19970 a mala si nejaké podozrenie keď ťa poslali na kolono? Ja dúfam že mňa neposlu
@katarina19970 ja som bola predtym na kolonoskopii... ale boli tam problemy nemohli ma uplne vysetrit aj ked som bola v narkoze tak preto ma poslali na CT. aby videli aj zvysok creva kam sa pri kolono nedostali.
@anonym ja som mala nádor na slepom creve tak preventívne ma poslali...
@katarina19970 na slepom čreve? To som ešte ani nepočula a na to ti ako prišli prosím ťa? Si mala zápal slepého čreva a našli ti to či ako
@dzina007 ahaa tak potom to je lepšie vysetrenie. A dopadlo to dobre?
@katarina19970 ano 🙂 chvalabohu... ziaden nalez nebol... 🙂
anonym ono kolono robia preto ze mozu hned brat aj vzorky, pripadne aj polyp odstranit.. ak si clovek priplati za narkozu tak uplna topka ani nevie ze sa nieco dialo...
Pre mna bol horsi zazitok CT hrubeho creva kedze sa tam do narkozy neslo ako kolono v narkoze... 🙂
@dzina007 to je super. A ak sa môžem opýtať ale boli potiaze keď Vás poslali na ct criev?
@katarina19970 bola som na kolono v narkoze ale z nejakeho dovodu mali problem sa hadicou dostat hned na zaciatku cez Esovitu klucku... Obavali sa poranenia, lebo nebola dostatocne pruzna alebo ako. Tym ze som bola uz pod narkozou sa ale rozhodli vyuzit uzsiu hadicu ktora sa zvycajne vyuziva na gastroskopiu ale ta nieje dostatocne dlha a tak nemohli skontrolovat uplne cele hrube crevo.
Tak radsej poslali aj na CT, a prave az v tej casti kde sa nedostali nasli maly polyp ale teda nieje zdraviu ohrozujuci - takze nebolo zatial nutne kolono opakovat, ale po 5 rokoch by som mala podstupit kontrolu znova.
Dovod preco bol problem prejst Esovitou kluckou nevedia - mozu to byt zrasty ale to nevedia potvrdit.
@dzina007 ahaa ďakujem krásne za odpoved. No ja som bola na kolono v narkóze ale podla.mna mám tiež zrasty nakoľko mám 3 krát operovane brucho. Ale na sone ich nevidia. Je teda možné že ich nemám? Zrasty Vás aj bolia? Ak áno tak ako to boli? A dôvod kolonoskopie boli peoblemi so stolicou a bolesti ci? Ak sa teda môžem opytat
a zas