CT brucha

danka_111
18. júl 2018

Dobry den, prosim Vas mile zienky, co vsetko ukaze ct brucha, s pichnutou kontrastnou latkou bez pripravy criev. Ked ma niekto skusenost, napiste mi. Budem ozaj vdacna.

iwkaa_97
18. júl 2018

@danka_111 bola som na CT brucha a zistili mi abces na pečeni po operacii slepého čreva aj tekutinu v bruchu ale ta sa vstrebala sama. Zistia ti všetko to čo na predchadzajúcich vyšetreniach nezistili. Bola som predtym aj na sono brucha aj na RTG a nič až CT. 🙂

3009
18. júl 2018

@danka_111 na CT ti zistia všetko - zápal hrubého čreva, tenkého čreva, žltník, pečeň, pankreas, žalúdok.

tanag
18. júl 2018

@danka_111 parenchymatozne orgány vnútrobrusne ,čreva len veľmi orientačne tým ze nie sú pripravene ,taktiež sa zachytáva dolná časť pľúc a prislúchajúci skelet ,aké záleží či sa robí horné brucho či aj mala panva

3009
18. júl 2018

@danka_111 mne už robili 2x CT brucha bez prípravy len s kontrastnou látkou a zistili zápal hrubého čreva aj tenkého čreva. Ono to podporí aj vyšetrenie krvi, kde sa cez CRP ak je vysoký zistí prebiehajúci zápal.

danka_111
autor
18. júl 2018

@3009 Dakujem krasne. Toto som potrebovala pocut, ze ked tam nieco je, tak to CT ukaze. Mne robili CT, lebo ma bolelo v pravo pod rebrami a este aj trosku nizsie, ako crevo, ale nic sa nezistilo. Sono ani rtg tiez nic nenaslo a krv v poriadku. Tak som rozmyslala, ci to CT bolo postacujuce..

iwkaa_97
19. júl 2018

@danka_111 no ale niekedy aj CT nemusí a ukáže to až magnetická rezonancia...

danka_111
autor
19. júl 2018

@iwkaa_97 :( no a toto je skoda, ze je to takto..len magneticka celeho brucha sa nerobi, vysetruje sa konkretny organ...a ked mne nic neukazalo, len citim, ze ma boli v pravo, tak je to tazke..najst co to je..

iwkaa_97
19. júl 2018

@danka_111 no tak to áno...bola som dnes ale chrbtice ...kedze nikde inde mi nič nezistili ani na CT ....az na MR

danka_111
autor
19. júl 2018

@iwkaa_97 dnes ste boli na magnetickej? Aj ja, ale mne robili tenke crevo a vraj je v poriadku. Tak neviem, jedine este od chrbta, zeby ma bolelo. A vam co nasli, ak mozem vediet?

iwkaa_97
19. júl 2018

@danka_111 leziu, vyklepnutia diskov a degeneracia diskov ...

ingrid56
19. júl 2018

@iwkaa_97 vy ste mala bolesti brucha a zistili že je to chrbtica?

iwkaa_97
19. júl 2018

@ingrid56 anooo chodila som po nemocniciach pol roka nevedeli že čo to je všetky vysetrenia mi robili ...ake su ..posielali ma kade tade a nakoniec MR chrbtice ...ci to nieje od toho a bolo to

ingrid56
20. júl 2018

@iwkaa_97 mňa bolí od októbra pravá strana brucha aj podbruško... v podbrušku mám pocit ako keby mi tam občas niečo tlačilo ...tiež mám za sebou XYkrát robené sono brucha ... 1x CTčko...krv mi berú ako na páse.... stále všetko ok... medzitým mi vybrali v máji pol štítnej žľazy s nezhubným uzlom.... ja som presvedčená, že to mi vzniklo v krku po tom CTčku... zo zúfalstva som išla do Biorelaxu... a tam mi dr povedal po biorezonancii, že mám zapálené močové cesty aj mechúr + celá chrbtica v ťahu + zle fungujúca pečeň a slezina ... no neviem či je to až takè dôveryhodné vyšetrenie , kedže názory môjho okolia sa rozchádzajú.... u neurologičky som bola a ta ma odbila s tým, že všetko mám od štítnej žľazy..... aj napriek tomu, že rengen ukázal dosť veľký problém na krčnej chrbtici...

danka_111
autor
20. júl 2018

@ingrid56 A nie ste v tom sama...ja mam to iste od januara...stale ma boli v pravo pod rebrom a potom este kusok nizsie..akoby crevo...pochodila som toho tolko a nikde nic...este mi ostava fakt ta chrbtica, lebo dlho som kojila aj v noci, a cela som sa tak vytacala nespravne. Uz tiez ozaj neviem co s tym. 4x sono, rng, ct brucha a malej panvy, teraz MR tenkeho creva a neuplna kolonoskopia, x krat brata krv. A nic nevyriesene. A vam robili CT coho, ze si myslite, ze ten uzol na stitnej bol z toho?

ingrid56
20. júl 2018

@danka_111 mne celé brucho, vrátane panvy

danka_111
autor
20. júl 2018

@ingrid56 Tak ako mne. A nic sa nezistilo.

tatiana1980
21. júl 2018

@danka_111 to je chrbtica ja som mala presne to iste ...

danka_111
autor
21. júl 2018

@tatiana1980 Naozaj??? A na to prišli doktori, že to je chrbtica?

ingrid56
21. júl 2018

@tatiana1980 tiež ste mala v podbrušku ako keby také ťahanie?

ingrid56
21. júl 2018

@danka_111 pre mňa to je už nočná mora... stále dookola riešim s lekármi to isté... občas mám z nich pocit, že si myslia, že si vymýšľam ☹

danka_111
autor
21. júl 2018

@ingrid56 Ja sa uz zblaznim z toho brucha a aj z tych vsetkych vysetreni...:(Mam k tomu este aj zvysene teploty, chodim po doktoroch, nikde nic. Tiez mam pocit, ze na mna moja obvodna pozera ako na zjav..Ale co s tym...A ta chrbtica, ako sa to riesi? Treba ist za fyzioterapeutom alebo kde...

ingrid56
21. júl 2018

@danka_111 asi najlepšie podľa mňa za neurológom a pýtať sa na MR celej chrbtice .. ja sa tiež chystám... ja som teraz skúsila u nás v ZA aj biorezonanciu, a tam mi dr povedal, že mám všetko od chrbtice a od zapálených močových ciest a mechúra.... no len ťažko sa tomu verí, keď recenzie majú 50 na 50... tak idem v pondelok o 12:00 k urológovi na sono mechúra aj obličiek a potom budeme pokračovať ďalej....

ingrid56
21. júl 2018

@danka_111 aké máte vy presne bolesti? Ja mám také, čo mi idú okolo pupku, postupne sa to posúva po celom bruchu... a v pravom podbrušku mám pocit ako by ma tam niečo tlačilo, rezalo... veľmi neurčitá bolesť... slepák sa vylúčil... crohn tiež.. po ženskej stránke som v poriadku, ale môže tam byť aj endometrióza... no fakt sa ťažko k tomu vyjadriť... sama seba sa pýtam, či sa zo mňa nestáva tak trochu psychopat... no proste keď bolí , tak bolí ....😦

ingrid56
21. júl 2018

@ingrid56 no a okrem všetkého na gastre mi zistili reflux, chronický zápal žalúdka a dvanástnika ... eróziu na dvanastniku + Helikobakter...

miranna
21. júl 2018

Vpravo pod rebrami to moze byt chrbtica, ak ct nic ine neukazalo. Mavam tieto bolesti a vsetko ide z driekovej chrbtice. Pod rebrami vedu nervy spojene s krizami, ci tak nejako mi to vysvetlovala obvodna. A mam to tak, ak ma bolia zrovna krize, namaham ich viac, je s tym spojena aj bolest pod rebrami. Len s tymi nervami je to velmi zlozite, kazdy mame hranicu bolesti inu. Nemusi sa ani poriadne ukazat nejaka zmena na vysetreniach chrbtice, ale pritom drazdenie nervov moze byt velke. Ak sa potvrdi chrbtica, potom zacat s rehabilitaciami a cvicenim. Dokazu bolesti zmiernit.

danka_111
autor
21. júl 2018

@ingrid56 Mna boli pod pravym rebrom a pri pupku, take pichlave pocity, ale stale to boli proste..uz si hovorim, ze nemysli na to a to sa furt ozve:( mne na zenskom nasli folikularne cysty, ale neviem ci to moze z toho boliet. Slepak uz nemam. A dlho som kojila aj v noci, tak blbo vykrutena, tak som myslela aj na to...neviem, co mi povie moj gastro, jak to uzavrie, ked nikde nic.

ingrid56
21. júl 2018

@danka_111 a na kolonoskopii ste bola?

danka_111
autor
21. júl 2018

@ingrid56 Bola, ale nebola urobena cela, akurat ta prava strana ostala:( Vraj som kricala, ze uz nevydrzim. No doktor ma znovu uz neposielal, tak neviem. Bola som na MR tenkeho creva a povedal, ze oni vtedy vidia z casti aj to hrube, ze to dame takto. Vy ste boli na kolono?

ingrid56
21. júl 2018

@danka_111 áno, mne sa dostali až do terminálneho ilea... a mala som ho krásne ružové, úplne bez zmien, bola som v Martine pod rajským plynom, s injekciou by som si to fakt nikdy nedala robiť 😢 ja som nič necítila ... bola som ako opitá.. mesiac po kolonoskopií mi bolo ako tak lepšie ....a zasa tie bolesti... mne to ide až do triesla na pravej nohe .. ja som bola presvedčená, že to bude slepák... ale nič také sa nepotvrdilo

danka_111
autor
21. júl 2018

@ingrid56 Tak uz ani ja by som si to takto nedala znovu urobit..bola to katastrofa pre mna:( Ked hovorite, ze to ide do nohy, tak mne obvodna hovorila, ze to je z krizov, driekovej chrbtice.