Ahojte, kvoli urazi som bola pred troma tyzdnami na rtg krcnej chrbtice. Pred tyznom som bola na ct mozgu aj s kontrastom. Som objednana ku zubarke lebo ma pobolievaju osmicky. Cize predpokladam ze spravi znova rtg… nie je to uz vela ziarenia? Neublizi to? Lebo rozmyslam ze odlozim tu zubarku, ale zase planujem tehotenstvo, takze by bolo dobre mat to asi co najskor za sebou…. Idealne ak by sa vyjadril niekto kto sa vyzna v teme, a nie len ked si myslite ako laici. Dakujem pekne.
Rtg a ostatné vyšetrenie už nie je také ako kedysi, dnes sú na tom lepšie. A keď plánuješ tt tak sa prv daj zdravotne do ok napr ten zub ako keby si mala mat problém počas tt a určite nechceš počas tt užívať atb
Viac ziarenia dostanes ked si stastna a vysmiata poletis lietadlom na vysnivanu dovolenku
Tehotenstvo mozes planovat a moze ti to trvat falsie dva roky kym otehotnies , chces chodit 2 roky s pokazenymi zubami? Je to dalsi fokus zdroj infekcie
Mala by si sa zamyslat nad dolezitejsimi vecami ako ziarenie
@taktotedanie 😳 a kde si vycitala ze mam pokazene zuby omg?
Je jedno či ťa len bolia alebo sú pokazené, lred plánovaním tt je dobre mat zuby v poriadku
Z toho ze si napisala ze ta pobolievaju
@stellarstar jasne, ved ja som objednana, o dva tyzdne idem, chcem ist chirurgicky vybrat osmicky lebo mi krivo rastu, len kvoli tomu ct som sa bala. Nie som zdravotnik a clovek sa na nete docita hocico
@taktotedanie a viac ziarenia ako co? Ako rtg? Alebo ako ct? Dovolenka kam? Ak kratke lety? Alebo len tie dlhe?
Vieš čo? Nemusíš sa ničoho obávať, v ruke máš telefón kt máš vlastne furt pri sebe, ptm dalej určite máte doma mikrovlnku, indukciu, PC, tablet, antény vonku atď atď tým chcem povedať že denno denne máš pri sebe žiarenia o ktorých vôbec nevieš . Takže toto už nerieš. Dôležité je mať zuby OK a byt zdravá počas snažilkovania
Zubny rtg je uplne minimalne ziarenie. O dost ciac schytas pri lete lietadlom. Nemas sa coho obavat, zubarku neprekladaj a vybav co treba.