Môže výsledok CRP ovplyvniť to že som vypila predtým malú fľašku Coca-Cola? A že som bola najedená? Dkaujem
Nie
* je podľa vás spoľahlivejší test zo žily z laboratória ako tie na samotestovanie doma?
@agacela lebo nevedela som či sa to robí na lačno alebo môžem jesť tak som urobila poobede už najedená a tak ale to len ten z lekárne , zajtra idem na test k lekárovy
Určite áno … už len keď ti z prsta urobia crp na počkanie je to presnejšie ako testovať sa doma
@agacela no som zvedavá mám ho vysoké , ale nič mi nie je ani nejsom chorá akurát sa mi tlačia zuby múdrosti a boli ma to ale či to je z toho neviem
Ano moze to byt kvoli zubom. Ale otazne je co znamena vysoke... z venoznej krvi najpresnejsie
@miskamicha robila som si ten z lekárne a vyšiel mi takto , je to z krvy z prsta , podľa návodu by to malo byť nad 30 :-/
Toto booi zbytocne vyhodene peniaze. Treba odber krvi na biochemiu a z toho je to najpresnejsie.... nad 30 moze byt aj 32.
Podľa testu máš zvýšené crp… kludne zo zubov … ja som mala aj teploty
CRP je ukazovateľ bakteriálneho zápalu v tele. Cola s tým nemá nič.
@chelsey987 čítala som že kofeín to vie skreslit konkrétne káva tak ma napadlo či aj nie cola .. hej viem nie len bakteriálneho ale aj vírusového a aj infekcie
@dejna_ aha ďakujem za info , ja že to už sa berie nad 30 keď ťa posledná je tmavšia ako druhá , nemám ani teploty ani nič som nemala tak ma napadajú jedine tis zuby som zvedavá zajtra idem na krv
Vírusy sa s CRP merať nedajú. Robím v labáku viem o čom hovorím. Kofeín ani žiadna iná potravina na to nemá vplyv. Proste telo sa bráni nejakej baktérii, ktorá je v tele. Nalačno sa chodí preto na odber, aby neboli skreslené výsledky cukru a pečeňových testov a aby nebolo chylózne sérum.
@chelsey987 takže môže to byť podľa teba zo zubou? Alebo ma napadlo minulý týždeň som mala nádchu a bolesť krku ale nejak som to neliecila a odznelo to .. mohlo by to byť zvýšené z toho aj ?
Podľa mňa môže aj z hrdla alebo ľahké prechladnutie
@dejna_ no uvidime je to záhada
áno mohlo.
Nie …