CRP 35 a silné bolesti hrdla

kvietocek23
12. sep 2024

Ahojte. Bola som dnes u lekara lebo mam silne bolesti hrdla. Pred 2mi tyzdnami som dobrala Penicilin-mala som silnu anginu. Dobrala som cele balenie a zrazu maam zase bolesti hrdla. Lekar mi spravil crp a vyslo mi 35, predpisal atb, ale podla neho to az na anginu nevyzera. Zacala som si studovat o CRP a nasla som, ze vacsinou sa davaju antibiotika s vyssou hodnotou. Bolest mam ale velku, ine symptomy nemam, kusok kasel, len vcera ma bolelo telo. Ma niekto skusenost s takouto hodnotou CRP a ATB? Nie je to zbytocne? Ster mi nerobil. Zajtra mu budem volat,ale zaujimaju ma skusenosti. Dakujem za rady.

stanulienkat
12. sep 2024

Ano, Atb sa davaju nad 40-50, alebo podla priznakov. Podla mna ti dal lekar naslepo nespravne Atb. Trvaj na vytere z nosa aj hrdla. Zbytocne sa krmis Atb. Dolezite je aj, ci si doma a setris sa, alebo chodis do prace. Dopuj sa vit. C. Nasad si antihistaminika-lieky, co sa uzivaju pri alergii. Stiahnu ti opuch v hrdle a bude ti lepsie. Kupis v lekarni.

luna11
12. sep 2024

Ja aj moje deti mavame crp 30 aj pri viroze. Ak uz atb tak cielene ako uz bolo povedane

kvietocek23
autor
12. sep 2024

@stanulienkat predpisal mi 3dnove ATB s azitromycinon. Mam doma male dieta, oddychovy rezim nie je velmi mozny, ale v ramci moznosti sa snazim. Je to uz treti den od zacatia bolesti a bolest hrdla sa stupnuje.

stanulienkat
12. sep 2024

@kvietocek23 uzivaj probiotika a kup si Clarinase.

optame
12. sep 2024

@kvietocek23 Azytromicin zabera velmi dobre.
Ten PNC ti dal.uplne zle, lebo bez vyterov a odberov je to nanic. Vacsinou sa dava Augmentin,kde je aj kys.klavulanova,ktora napomaha PNC sa lepsie vstrebat.
Zatial kloktaj, Strepfen, cela tekutin.
Crp 35 je take,ze este pockat.
Ja by som ziadala vytery. Drzim prsty - viem co to je. Mna tak mesiac v kuse hrdlo bolelo (dve deti doma)

optame
12. sep 2024

@optame *azitromycin*

beybitko
13. sep 2024

@kvietocek23 ano, mala som presne taketo crp, dostala som antibiotika a uz po prvej davke sa mi ulavilo. Syn takisto nizke crp, vraj viroza, nakoniec skoncil v nemocnici, z krvi mu zistili nejaku bakteriu, uz si nepamatam jej meno. Crp ju nezachytilo.

lulu2014
15. sep 2024

@kvietocek23 vzdy sa lieci celkovy stav pacienta. Crp pomoze ale nie vzdy je smerodatne pre atb. A hlavne tvoja hodnota . Idealne urobit vyter a podla toho nasadit atb. Ale kedze ti dal atb - zaberaju velakrat po cca 3dnoch. Cize este musis asi pockat. Prajem skore uzdravenie.