Črevná viróza

lucia1123
27. sep 2023

Ahojte, chcem sa opýtať či je tu niekto kto práve má alebo mal pred nejakými týždňami črevnú virózu - Banská Bystrica. U nás 2 ročná dcéra a potom celá rodina vracanie a hnačky. 2 ročná do 2 dní celkom ok. Neviem či je to teraz rozšírené alebo čo. Koľko vám to trvalo?

manzanillaa
27. sep 2023

@lucia1123 ahoj,moj mal par dni dozadu norovirus ,lezal na detskom,bolo podozrenie na slepé črevo,nakoniec zistení vírus, vracanie,hnačka,, teplota,mal zvýšené CRP a v okolí je toho teraz dost

lucia1123
autor
27. sep 2023

@manzanillaa A odkiaľ ste ?

manzanillaa
27. sep 2023

@lucia1123 Ružomberok

rebcav
27. sep 2023

je toho plné Slovensko, dcérka 8 ročná 3 týždne dozadu, sme z LV a dnes letel manžel pre druhú dcérku, študuje na VŠ v BA a tiež vracia a hnačky, je to naozaj všade.... Len dúfam, že to znovu nedostane mladšia.....

nikpa
27. sep 2023

@lucia1123 my sme zo západu a to isté, najprv jednej syn, potom druhý, potom muž a teraz ja.

stanulienkat
27. sep 2023

Rotavírusy, črevné virózy.... sú tu neustále po celý rok. Nehľadajte zase, či niečo lieta vo vzduchu a v ktorej časti Slovenska. 🙄 Začína chrípková sezóna, su veľké výkyvy počasia, deti kýchajú, soplia.... Prenáša sa to kvapôčkovou cestou, špinavými rukami a podobne. Môžete to dostať kedykoľvek počas roka. A samozrejme, že sa nakazí celý kolektív v ktorom sa zdržujete, či už škôlka, alebo rodina. Takže nad tým sa netreba čudovať, je to ako s klasickou chrípkou.

lucia1123
autor
27. sep 2023

@stanulienkat Tak viete, väčšinou je sezóna kedy je to rozšírené viac. Preto sa pýtam. Všetko čo ste napísali ja viem 🙂

mamusa123456789
27. sep 2023

My sme okolie ZA susedkin drobec mal tiež, ale chúďatko bol na tom tak, ze 6 dní nemohol papať viac ako 2 lyžičky jablkového kompótu, všetko ostatné išlo hneď von a aj keď si dal toho kompótu viac

saxana000
27. sep 2023

Mala.som pred mesiacom a bol to kovid

stanulienkat
27. sep 2023

@lucia1123 sezóna chrípok je jeseň, keď sú postihnuté horné dýchacie cesty. Črevné virózy bývajú viac v lete, keď sa je veľa zmrzliny, alebo nesprávne skladovaných výrobkov. Inak môžu byť obidve celoročne a hlavne črevná chrípka.

h2
27. sep 2023

Ja mám práve teraz, odvčera. Ale už mi to aj prechádza. Som z okolia BA.