Po kolkych dnoch ste videli vysledky? Davam si pasiky stvrty den. Zuby su krasne leskle, ciste. Ale biele nie. Dasna mi akoby viac odhalili zuby. Stretli ste sa s tym? Neviem, ci mam pokracovat v bieleni. Moze to mat vplyv na kojenie? Predpokladam, ze nie
@lusinda3 Ale pytali ste sa aj na tie dasna a kojenie, preto som sa snazila toto vysvetlit. Prve vysledky sa pri pouzivani pasikov nevidia v prvy ani druhy den, treba tam byt trpezlivy. Prve zmeny su vacsinou badatelne v 4.-7.den, je to ale velmi individualne, kazdy sme iny a taktiez je vela druhov pasikov Crest, aj od toho to zavisi. Niektori ludia vsak vidia prve vysledky uz po prvom dni, to su vacsinou typy "mlade nazltnute zuby", tie sa bielia najlepsie a najrychlejsie. Ja pouzivam Professional effects 20-dnove a zmeny vidim uz po prvych pouzitiach, mozno po troch, styroch dnoch, je to subjektivne. Ma na to vplyv aj biela diéta, ci sa dodrziava alebo nedodrziava.
@lusinda3 Presne tie pouzivam aj ja 🙂. Dobrý výber. Teraz inak maju aj bonusove balenie tychto pasikov za rovnaku cenu ako klasicke 20-dnove balenie: http://bieliace-pasiky.com/detail/109/bieliace-...
Ak sa kave neda vyhnut pocas kúry uplne, tak idealne je potom nepit ju aspon priblizne okolo toho casu kedy si pasiky na zuby aplikujete, co je pravdepodobne vecer a vtedy sa vacsinou kava nepije, takze malo by to byt OK. 🙂
Sestra ma bielene zuby a kávu pije slamkou,nuž i tak sa dá 🙂
baby,a čo sklovina po bieleni??? mali ste ju zničenu veľmi? dakujem
ak mas od prirody tmavsiu sklovinu tak ti ich ziadenn pasik nevybieli...tiez som nazoru ze bolo vhodnejsie sa najprv o tom porozpravat ked nie so stomatologom tak s dentalnou hygienickou
ahoj ja som mala pasikmi crest bielene zuby a PECKA.... totalne krasne biele.. az svietili.. ale mozno to bolo tym ze ja mam biele zuby a iba mi tu bielost zvyraznilo.....
@zuzka_puska sklovina by sa bielenim pod vedenim zubara znicit nemala,prave ten ma rozhodnut o postupe bielenia,aby to zuby a dasna zvladli. Poskodena sklovina je velky problem a radsej mat nie zub ako perlicku,ale zdravy zub. Nie kazdy ma od prirody peknu snehobielu farbu skloviny.
@zuzka_puska A to ako sa da pri takomto bieleni "velmi znicit sklovina"? 🙂 Neda sa ani trochu. Pasiky obsahuju len minimalne davky ucinnej latky oproti 4-5-nasobnym davkam, ktore pouzivaju pri bieleni zubari. A ani tieto vyssie davky u zubara sklovinu neznicia, takze pasiky uz vobec nie. Museli by ste uz teraz mat zuby v katastrofalnom stave s poskodenou, starou, tenkou alebo velmi oslabenou sklovinou, aby ju bolo mozne nejako "nicit". Ak ma clovek zdrave zuby a stara sa o nich, nema mu bielenie ako ublizit. 🙂 Ja bielim zuby pravidelne uz asi 5 rokov a mam uplne zdrave zuby, zdravu sklovinu, zdrave dasna, ziadny problem.
@lusinda3 konkretne s tymitobpruzkami nie ale ked som si chcela dat zubara vybielit co je dost draha zalezitost tak mi povedal ze v mojom pripade nech zazrak moc necakam lebo ze moha sklovina nie je uplne bielatakze zuby budu mozne o odtien dva belsie ale viac nie a ze na to staci dvatrikrat do toka ustna hygiena a nechat pieskom obrusit a vyjde to lacnejsie......
@sense To ano, je urcite percento ludi, ktori maju proste od prirody tmavsiu sklovinu a bielia sa im zuby tazsie, ale ordinacne bielenie je len hodinova jednorazova zalezitost a je casto dokonca menej ucinne ako postupne viacdnove bielenie napriklad pomocou pasikov. Aj sami zubari preto ludom odporucaju na dobielovanie este nejake domace kury po tomto jednorazovom (a bohuzial dost drahom) sedeni, ktora pre urcitu skupinu pacientov nema velky efekt, kedze je to len chvilkova jednorazova zalezitost, aj ked s pouzitim vyssej davky ucinnej latky. Postupne bielenie je vacsinou ucinnejsie. Ale ak mate tmavsiu sklovinu od prirody, urcite bude efekt trochu slabsi ako u niekoho, kto ju od prirody nejaku velmi tmavu nema, to je pravda.
Treba si zienky uvedomit z coho sa zuby zafarbuju... a potom sa nedate obalamutit domacimi kurami... ale kupite si riadnu pastu s riadnou kefkou a budete cistit ;) a ako tie deticky vravia v reklame: MAMI/OCI aj ty si musis zuby cistit... 2x denne... a hlavne nie pol minuty rychlostou svetla ;)
Ludia co maju prirodzene zltsie zuby, nepomoze im na to nic, lebo ta farba ide z vnutra zubu... ale ved navstivte DENTALNU HYGIENICKU a rieste problem priamo sity namieru vam... kazdy ma ine zuby ;) Ona pri odstranovani povlakov vidi ci ten zub je zafarbeny zvnutra (a teda pomoze len zubarka) alebo z vonku a pomoze ona...
Ja som tieto pasiky uzivala, asi aj dve skatule som pominala... ostali mi po nich riadne citlive zuby... ale to je tiez individualne ;) Pritom mne staci 2x do roka dentalka a cistit zuby a mam ich biele. Cize tie pasiky pomohli iba v tom ze rozpustia povlaky na zuboch,ktore idu prec aj inak...
@simca06022011 Tak toto vobec ale vobec nie je pravda 🙂 Pasiky praveze nastartuju oxidaciu vo vnuri zuboviny pod sklovinou a menia farbu AJ ZVNUTRA. Cistenie kefkou a pastou nema vela spolocneho s bielenim zubov, kedze zuby sa maju cistit spravne stahovanim povlaku zhora dole, resp. smeron od ďasna, alebo kruzivymi pohybmi, ale urcite nie drhnutím... A pasty tak ci tak odstranuju len vonkajsie zafarbenia. Dentalna hygienicka tiez. Bielenie u zubara alebo bielenie pasikmi Crest meni farbu aj zvnutra.
Citlivost zubov je pri kazdom type bielenia zubov uplne normalna a bezna sprievodna reakcia, ktora zmizne par dni po skonceni bielenia ak je o zuby normalne postarane. A objavuje sa len u nejakej casti pacientov, ktori maju k citlivosti zubov tendenciu. Ak Vam po pasikoch ostali citlive zuby, nieco ste asi nerobili dobre. Uz v navode sa pise, ze ak sa citlivost neprijemne zvysi pocas kúry, treba si dat na par dni pauzu alebo zacat konecne pouzivat pastu na citlive zuby, ktora blokuje kanaliky, kde sa citlivost prejavuje a bolo by po probleme. Je to len neskodna sprievodna reakcia, ktora ma zmiznut skoro hned po dokonceni bieliacej kury a ak tomu tak nie je, treba ju hned vyriesit jednoduchymi rieseniami (vhodna pasta, elmex gel, na remineralizaciu, alebo sensi-stop pasiky a podobne).
Ale ten Vas nazor, ze pasiky nebielia zvnutra, ma velmi prekvapuje, lebo pisete to akoby ste to vedeli a pritom to tak vobec nie je. Opytajte sa predajcu alebo vyrobcu. Pasiky bielia aj zvnutra, je to tak, maju na to zlozenie. Ak by nebielili, nemali by take obrovske mnozstvo pozitivnych recenzii, lebo by asi bolo aj dost vela nespokojnych uzivatelov, ale taki zda sa, podla recenzii skutocnych zakaznikov eshopu s pasikmi, nie su...
@simca06022011 A inak ja si nemyslim, zeby som sa napriklad ja dala "obalamutit domacimi kurami" ako pisete. Ja prave dokoncujem kuru s Professional effects, ktore pouzivam pravidelne asi raz za rocne uz 5 rokov a som maximalne spokojna, inak by som ich nepouzivala. Bez pasikov by som biele zuby nemala, pretoze to nie je prirodzena farba zubov u cloveka od prirody. Mozno tak u cernochov je to prirodzenejsie uz od prirody, ale u nas bielych velmi nie. A zuby si umyvam spravne, dentalnu hygieničku navstevujem 2krat rocne, sama vie o tom, ze pouzivam pasiky a schvaluje mi to. Hygienička mi len odstrani vonkajsie nove farbiva, ale zuby ako take nevybieli ak nie su uz predtym bielené, vtedy sa farba pekne rozjasní do trochu belsej, ale vybielit zvnutra vie len zubar alebo pasiky pekne postupne. Takze ja to za obalamutenie nepovazujem, ja som spokojna a chvalim, a to je presny opak obalamutenia 🙂
@lusinda3
@ivanatim ja som tieto pasiky pouzivala niekolko krat, urcite 3-4 balenia som kupovala na prvy krat a skoro cele aj minula (nie naraz :P ) , lebo "citlivost je docasny jav" 🙂)) . Ziadna fama co som si teraz vytiahla lebo sa nudim... recenzie som citala aj inde v tej dobe aj zo zahranicnych webov, nie len na koniku a teda neboli len pozitivne... plus pripomeniem, ze recenzie sa velmi lahko vymazavaju. Ale az potom samozrejme ako som zacala riesit citlive zuby, ktore nie su "len tak hocico" co sa sice da riesi pastou a pod, ale vobec by to nemuselo nastat... ( vyhlasenia "konecne pouzivat pastu na citlive zuby", noo ked niekto nema citlive zuby a od pasikov mu ocitliveju a neprechadza to, tak to uz je len potesenie...to je ako ked niekto dostane alergiu na nejaku latku a povedia mu "no konecne treba protialergicke lieky zacat brat"). CO sa asi tak nerobi dobre pri nasadeni pasiku, stopnuti casu a vybrati pasiku?
Jasne, neberiem vam tie pasiky, kludne ich pouzivajte aj denne.. povedala som si na pasiky nazor a nebudem to viac obhajovat, kedze kazdy si moze mysliet co chce.
Už len k bieleniu "z vnutra" no neviem... prebit sa sklovinou, vytahat z tade pigment.. a nebodaj vybielit vnutro zuba, to vobec nie je zasah do zubov, ktory neposkodi zub (nehovorim ze MUSI, ale urcite to nie je len tak a ludia nie so 100% chrupom, citlivejsi a pod mozu mat problem).
Pasiky by som ako zazrak na bielenie urcite nikomu nepchala a vobec sa netvarila, ze to "nemoze" uskodit zubom a nasledna citlivost je nic 🙂 Ved vlastne studene/teple treba prestat pit, na bolest su tabletky a vsetko ostatne zvladnu dalsie zubne pasty a gely ;) Len treba pouzivat tie pasiky, lebo to je prvorade, bez toho biele zuby nebudu 🙂))
@simca06022011 Tak teraz ste len potvrdili, ze Vam ide len o nejake poskodenie dobreho mena tych pasikov. Je mi jasne, ze nemate medicinske vzdelanie. Lebo toto je uplne odveci co ste napisali. Ja som nehovorila o nejakych anonymnych recenziach na koniku, ktore nemusia byt pravdive, rovnako ako ta Vasa, ale o recenziach SKUTOCNYCH overenych zakaznikov: http://obchody.heureka.sk/bieliace-pasiky-com/r...
Ukazte mi tam Vasu recenziu. Tam sa recenzie vymazat nedaju, tamto kontroluje heureka.sk ako tretia strana a je to tam velmi prísne. Ak ste si pasiky NAOZAJ kupili a pouzivali, mali ste v emaily dotaznik z nezaujatej tretej strany = heureka.sk a ten vedia vyplnit len skutocni zakaznici pasikov a nie kadejaki neovereni anonymovia v internetovych diskusiach.
Ja som zatial o niekom, kto pasiky NAOZAJ pouzil a nebol by spokojny, nepocula, ani nevidela taku recenziu. 🙂
Toto, ze tu napisete ako anonym ako ste ich pouzili a ako Vas bolia zuby a podobne, tak to nema bohuzial ziadnu pravdivostnu vypovednu hodnotu. Hlavne ked to podlozite takymi fámami ake ste tu uviedli, a ktore su z pohladu lekara na prvy pohlad prekrutene. Moj nazor je, ze zbytocne pasikom pripisujete vinu za Vase problemy s chrupom (ak ste ich vobec niekedy naozaj pouzili). Nie je mozne, aby ste mali z pasikov dlhodobu citlivost zubov. To je z medicinskeho hladiska nemozne. Museli by ste mat zuby v otrasnom stave a pouzivat velmi silne davky (ktore v pasikoch nie su), aby ste si mohli taketo nieco sposobit nadlho. Toto je zapricinene niecim inym...
A tento Vas nazor, ze: "prebit sa sklovinou, vytahat z tade pigment", len potvrdzuje, ze o tejto tematike vela neviete. A naviac, preco ste si ich potom (vraj uz 3-4-krat) kupovali, ked mate na bielenie zubov takyto radikalny nazor? :D Protirecite si. Nic take ako prebitie skloviny sa nedeje. Vy vobec neviete ako prebieha bielenie zubov? U zubara, ci s pasikmi. Zubar pouziva 4-5-nasobne vyssie davky a nie je na tom nic extra skodlive. Pasiky su 4-krat slabsie, su ucinne a pri tejto nizkej koncentracii na tom takziez nie je nic skodlive. Boli ste niekedy v USA? Tam pouziva pasiky takmer kazdy. Odporucaju ich tam zubari, predavaju sa v lekarnach, drogeriach, uplne bezna vec. Ak ale niekto nema zuby v poriadku, samozrejme by si ich bielit nemal. Nielen pasikmi, ale vseobecne. Ak mate dlhodobo problemy s citlivymi zubami, treba si dat do poriadku odhalene zubne krcky a zapalene dasna, o ktorych mozno ani neviete a nie sa stazovat uplne nezmyselne na produkt, ktory za Vase problemy vobec nemoze. Z mojho lekarskeho pohladu je to co ste napisali, nezmysel. Dajte si cim skor uz citlivost zubov normalnym sposobom do poriadku, zubar Vam poradi bez problemov ako to odstranit a nezvalujte to na pasiky (ak je toto naozaj realna skusenost).
@ivanatim tarate dve na tri, hovorim ze nemam problemy so zubami, citlive som ich zacala mat az po pouzivani a ziadny iny problem so zubami som nikdy nemala a ani nemam teraz,samozrejme pomedzi pouzivani som to riesila aj u zuabrky, ved hodnotenia maju pasiky uzasne, zuby ma z toho boliet nemozu :P... o heureke je to tiez totalny nezmysel, o o poskodzovani mena detto... doplnim iba to, ze viete hodnotit IBA obchdonikov, od ktorych ste realne produkt nakupili, a ten obchdonik musi byt zaregistrovany a moznost hodnotenia tiez musi mat... fakt nebudem chodit hodnotit produkt niekde na internet,a k to nie je priamo spojene s mojim nakupom... vo mojom pripade to ani nebolo aktualne aj ked heureka uz ako tak fungovala (posledne pasiky som neviem mala.. mozno v 2011-2012 roku.. podotykam kupovala som ich viac naraz, nepredavali ich v kazdom druhom obchode). Je to MOJA skusenost. Otazne je, ze ked utocite na moju skusenost a nazor mojich zubarok/DH tak neviem, ci nieco z predaja tych pasikov mate ;) Nepotrebujem uskodit, bola by som radsje keby neposkodili tie pasiky zuby inym, aby sa dlhsiu dobu nemuseli pasovat s horsim problemom a tou su citlive zuby a pod... RADIKALNY nazor mam prave kvoli tomu, ze to mam otestovane, nie je to protirecenie ani nahodou, ale to je tazko niekomu vysvetlovat. Tiez som sa spoliehala ze je to "docaska" ved to prejde, podlhsej prestavke som ich dala znova... az sa ukazalo ze prave pasiky za to mozu a zuby ma boleli uz zo vsetkeho.
Podla lekarskeho nazoru co je "riadne vysetrenie"? Myslite ze okrem vas nikto k zubarovi nechodi? a neporadi sa ked ma problem? jasne, najlespie je zovseobecnovat, ved 1000 ludi pouziva, z toho 100 ludi ma problem, 90 z nich sa neozve, takze je to super produkt, neposkodi...ak ano, urcite to nie je z toho... ked nieco robia v amerike tak sa zblazdnime a je to najsuper najzdravsie 🙂))
Ale to by som nerada tu riesila. Ja som iba svoj skromny nazor na pasiky a ich super neskodne pouzitie, ktore neublizi chcela napisat 🙂
@simca06022011 No tak teraz ste sa uz poriadne domotali. Myslim, ze ani nema zmysel s Vami nejako diskutovat, lebo toto vyzera na cielene ponizovanie produktu, ktory tu viaceri chvalime.
Najprv ste pisali, ze ste pouzili asi aj 2 balenia pasikov. Potom ze 4. Potom ze pasiky rozpustia len povlaky na zuboch (aj ked ste vedome pouzili 4 balenia), co je totálny, az smiešny, nezmysel... Uplne amatérsky názor odkrývajuci Vasu neznalost z danej oblasti. Potom, ze Vy vlastne mate zuby biele po rokoch aj bez toho (aj ked clovek (beloch) bez bielenia nema prirodzenu farbu zubov bielu)...ale aj napriek tomu ste este predtym pasiky pouzivali aj "zo dve balenia"... Potom ste pisali, ze pasiky aj tak nedokazu vybielit zuby zvnutra, pritom ste ich pouzivali... A pritom to nie je pravda, kedze je to holý lekársky fakt, ze startuju oxidaciu v zubovine a menia farbu aj zvnutra. Teraz pisete, ze ste pasiky pouzili v roku 2011-2012, ale pritom sa tu stazujete, ze mate citlive zuby v roku 2015 a zvalujete to na pasiky, co je naozaj smiešne a z lekarskeho hladiska nezmyselne. Dajte si zuby normalne do poriadku, citlivost sa da dat do poriadku za mesiac, staci sa zacat normalne starat o zuby a nie len to pisat do anonymnej diskusie, ze to tak robite. Takze mate to tu cele poriadne dopletené, poprekrúcané a hlavne z odborneho hladiska nezmyselne. Ak by pasiky vedeli sposobit citlivost zubov pretrvavajucu 4 roky, co by ste Vy robili, keby ste isli na ambulantne bielenie, kde sa pouziva 4-5-krat vyssi koncentrovany gel ako pri pasikoch? ... Problem nie je v pasikoch, problem je niekde inde...
Ja pasiky pouzivam uz 5 rokov, nemala som a ani nemam ziadne problemy s citlivostou zubov. Ocividne je tu viac ludi, ktorí su s pasikmi spokojni. A ocividne na nich neexistuju negativne recenzie od ludi, ktori ich niekedy pouzili - to je na heureke jasne vidiet. A myslim, ze je jasne aj to, ze nespokojny clovek, ktory pasiky pouzil, by tam urcite svoj negativny nazor velmi rad napisal. Skor plati, ze sa neozyvaju a nehodnotia spokojni ludia, lebo su proste spokojni a nepotrebuju to riesit a vyplnat pre heureku dotaznik. Ten vyplni len cast tych spokojnych ludi a urcite vsetci nespokoji, ak by taki boli. Takto to v realite funguje, ludia radi kritizuju ak s niecim nie su spokojni, cize nespokojni by sa TAM urcite ozvali... Takze kedze tam nie su negativne recenzie, myslim ze je jasne kde je pravda. 🙂
Ak naozaj mate tieto problemy s citlivymi zubami a ak si len nevymyslate aby ste dobrej povesti pasikov nejako poskodili, tak zbytocne to uz nezvalujte na pasiky, ktore ste vraj mali pred 4 rokmi, ale dajte si to normalne do poriadku, da sa to vyliecit za mesiac, vie to kazdy zubar, ale neprehanajte tu, ze mate teraz citlive zuby, lebo ste pouzili pasiky, ktore inak len odsudzujete, v roku 2011, to je smiesne. Treba jest menej citrusovych plodov, tie zvysuju citlivost zubov ooovela viac ako bielenie zubov 🙂 . Treba si zacat zuby niťovať a pouzivat medzizubnu kefku, aby ste sa zbavili toho zapalu dasien, o ktorom mozno ani neviete. Zvysit imunitu, kedze aj ta ma velky vplyv na citlivost zubov. Nebielit pocas tehotenstva alebo kojenia, kedy su zuby oslabene a citlivost je vyssia ako v inom obdobi (ale urcite by z nej pasiky neurobili dlhodobu zalezitost, to je nemozne, pasiky posobia len vtedy, ked su na zuboch aplikovane a nie este 4 roky po tom...). Treba si dat osetrit a pripadne zaplombovat odhalene zubne krcky - tie vznikaju pocas zivota (cize pred 4 ci 6 rokmi ste ich mozno este ani nemali...) a su citlivou zonou. Treba pouzivat pastu na citlive zuby, je ich na trhu mnozstvo a vacsinou su ucinne a odstrania problem. A mat spravnu techniku cistenia zubov a makku kefku. Pasiky spred 4 rokov za toto urcite nemozu, toto je uplne jasné.
@ivanatim @lusinda3 nejdem tu uz riesit s vami nic, viditelne tu je niekto iny na omyle a dochadza tu k nejakemu nepoporozumeniu, cize uz to nevysvetlim nijak :P Ja som nepovedala, ze este po 5 rokoch mam citlive zuby, povedala som ze mi ostali citlive zuby a v dalsej som povedala, ze uz nemam problem (mala som problemy s citlivostou dlho po poslendom pouzivani - dlho myslim mesiace, nie desatrocia.... co uz je DLHO), a chytanie za slovicka... no nehnevajte sa, nepotrebujem to. Skor ci niekto iny si tu nepotrebuje robit reklamu. Urcite svoju skusenost napisat mozem, bez toho aby ma tu niekto napadal lebo si vraj vymyslam.. A nikde som nenapisala ze musia uskodit a NEBIELIA, ale mozu uskodit a nie prave prijemne (mozno nie na trvalo) a da sa to aj inak.
A ivantim nechaj si prednasky o starostlivosti o zuby pre niekoho ineho, dufam, ze sa to nejakym inym citatelom raz zide... povedala som ze so zubami ziadny zdravotny problem nemam, jedine co sa naslo bolo prave toto bielenie pasikmi, tak si rady nechajte pre pacientov... a zakaznikov, ktorym to vtlkate do hlavy, lebo to co pisete uz nema ani s normlanou diskusiou nic spolocne (nepytala som si tu radu ohladom zubov, necakala som ze sa chyti niekto toho ze su po pasikoch citlive zuby :P a budem ukamenovana)... obhajujete to ako keby ste tie pasiky vynasla (bez urazky) a dokonca budete prekvapena (lebo tvarite sa ako keby len u vas sa pouzivali pasty, kefky a medzizubne kefky a pod), velmi dobre poznam co ponuka trh na osetrenie zubov a detto ako, preco a co pouzivat ;)
Ale jasne, urcite som tu na to aby som znicila povest pasikom :P
@lusinda3 mysli si co chces... ale PRECO som si kupila viac baleni? no hadam nemusim vysvetlovat vyhody objednavania viac ks... v tej dobe dokonca bola akcia cim viac baleni tak zlava (okrem ineho), kupovali sme ich este viac lebo neboli iba pre mna.... A nepovedala som ze mi nevybielili zuby , iba to bolo rovnake ako s dentalnou hygienou.
@simca06022011 No, pisete raz to, neskor nieco ine. Pouzili ste vraj 4 balenia, potom vraj len dve. Uz to obhajujete kadejako, ale myslim, ze to vyzera ako dost cielene ponizovanie produktu, ktory nema nespokojnych zakaznikov. Ukazali ste "vedomosti" hned na zaciatku... Vasa niekolkomesacna citlivost zubov nemala s pasikmi vela spolocneho.
Kto si tu akoze robi reklamu? Nechapem. Skor to vyzera akoby ste boli Vy nejako velmi zaujata. Ja len pisem svoje skusenosti a svoje odborne znalosti, lebo to co ste napisali v tych prispevkoch, ma naozaj velmi zaskocilo a take nezmysly sa musia vysvetlit. Konkretne hovorim o tom, ze ste najprv pisali, ze pasiky nebielia zvnutra, co je uplne nespravne. A teraz ma inak tiez zaskocila dalsia novinka, ze zuby Vam vraj pasiky vybielili rovnako ako dentalna hygiena, co je dalsi nezmysel, kedze dentalna hygienička vie len osetrit vonkajsie zafarbenia, ale nedokaze oxidovat farbu zuboviny, co pasiky dokazu a viditelne podla recenzii aj dokazuju... ja nemam rada klamstva a nezmysly na zavadzanie ludi a toto mi tak pripadalo, preto som musela reagovat.
Naozaj ale nechapem, ze ak ste naozaj pasiky pouzivali, tak preco ste preboha pouzivali viac baleni ked ste mali problem s citlivostou zubov? To je podla mna dost nenormalne a taktiez aj preto, ze v navode pasikov je jasne napisane, ze ak mate problem s citlivostou zubov, prestante pasiky pouzivat na par dni a citlivost prejde. Pasiky si nedavate na zuby raz, ale viac dni za sebou, cize si sama viete korigovat citlivost a nedopustit aby sa nejako neprijemne zvysila. Vy ste ich ale aj napriek tomu nasilu pouzivali ci co? A dokonca ste kupili 4 balenia? To ako vazne ste toto robili? Podla mna nezmysel... Ak aj pasiky zvysia citlivost, je to len prechodna vec, ta citlivost zmizne rychlo, kedze latky posobia LEN POCAS APLIKACIE pasikov. Ked si pasik zo zubov zosadite a gel zmyjete zo zubov, latky proste prestanu posobit a hotovo. Citlivost zacne hned miznut a o 1-3 dni je uplne prec, aj keby bola v tom momente nejako neprijemne zvysena, to su proste fakty. Ak ste mali vtedy naozaj problemy s citlivostou zubov, urcite to nebolo kvoli pasikom, to je jednoducho z medicinskeho hladiska nerealne a hotovo, bodka. Pricinu trebalo hladat inde.
Dosť báb tu písalo aké má skúsenosti s týmito pásikmi ale pozerám dátumy že to bolo ešte minulý rok a dosť ma zaujíma ako to je teraz v súčastnosti, či sú tieto pásiky ešte stále také účinné, alebo je už aj niečo lepšie na trhu, čo lepšie dokáže vybieliť zuby?
@lusinda3 Aky druh pasikov ste si kupili? A preco sa pytate tu na verejnych anonymnych forach, kde nie su ziadni odbornici a nepytate sa priamo predajcu, u ktoreho ste si produkt zakupili a ktoreho ste sa taktiez mozno mali najprv opytat ci vobec mozete bielit zuby pocas kojenia ak ste to dopredu nevedeli? Je to dost nelogicke ze tu otazku davate tu. Ja keby som kojila, tak by som sa najprv opytala, ci si mozem zuby bielit, kedze vsebecne sa pocas kojenia akekolvek bielenie neodporuca... Tu sa pytate podla mna zbytocne. Tu sa dozviete len fámy a bludy od ludi co si len "myslia" nieco, ale nevedia, lebo nemaju tie odborne znalosti, ktore na spravne zodpovedanie takejto otazky potrebuju. Nie kazdy ma vystudovanu medicinu... Opytajte sa niekoho, kto Vam bude vediet odborne poradit, napriklad predajcu alebo zubara. Pasiky Crest by Vam zuby vybielit mali uplne bezpecne, existuje dost velky pocet recenzii overenych skutocnych zakaznikov, tam myslim ze nie je co riesit...je to svetovy number 1 produkt na bielenie zubov, ktory v USA pouzivaju a odporucaju aj zubari. Je to kvalita, takze sa urcite netreba bat. Riesit by ste vsak mali, ci si mate pocas kojenia zuby bielit, vtedy sa to totiz neodporuca, chrup je vtedy vseobecne po tehotenstve oslabeny, ale to je samozrejme dost individualne, kazdy sme iny. Napriklad ja by som kludne bielila aj vtedy, ale to preto, lebo mam zuby uplne zdrave a silne, som si toho vedomá, ale ak niekto o stave svojho chrupu dost, nech pocas kojenia radsej nebieli, len pre istotu, aj ked sa nic zavazne stat nemoze, nie su to ziadne vysoke davky, ake pouzivaju pri bieleni zubari (aj tie su bezpecne a to su 4-5-násobne vyssie).
Pasiky si nelepte na dasna, davajte ich zarovno s dasnom, su urcene na zuby, nie na dasna. Ten ustup dasien sa Vam len zda, lebo pri dasnach ste mali povlak a kamen, ktory teraz pasiky odstranili, preto sa Vam mozno zda, ze sa dasna hybu, v takom kratkom case nie je prakticky ani teoreticky nejaky viditelny ustup dasien mozny, tieto veci sa deju v dlhodobejsich horizontoch, cize je to len Vase subjektivne vnimanie.