Covidový jazyk

lajka65
8. nov 2021

Ahojte,čo to môže byť ?mám to asi týždeň ,jazyk je bolestivý ,nemôžem jesť horúce ani pikantné ,ani slané 😭.spozorovala som to minulý týždeň keď som jedla pikantné keksy 😀foto prikladám ,vraj môžem mať aj covid ,ale nič mi nieje . Žeby pozliezane afty?

potkan212
8. nov 2021

Obyčajná angína asi.. Choď si kúpiť dáke antibiotiká... Alebo si to vypláchni kefou na jazyk a dákym prípravkom do huby Curasept, či čo....

lajka65
autor
8. nov 2021

@potkan212 veď ma nebolí hrdlo ani ma nebolelo ,,,,,dávam si NATO tamtun verde ,a od dnes tinktúru 3 krát denne vytieram,keby že mám angínu mám zdurené uzliny ,bolesť hrdla možno teplota ,,,a nie boľavý jazyk 👅😛😂

potkan212
8. nov 2021

@lajka65 Ja mávam angínu a mám len biely jazyk náhodou. Tak to treba normálne kefkou zoškrabať, ale ne akože zubnou, ja mám aj obyčajnú veľkú kefu na jazyk.... Prípadne si daj na to kypriaci prások do pečiva... Aj to dakedy pomáha....

lajka65
autor
8. nov 2021

@potkan212 ale ten jazyk nieje len biely a povleceny ,,strasne bolí ,horúcu polievku nemôžem ani teplé nič ,žiadne slané vôbec ,,,,,neviem či rozumieš čo píšem ,mala som angínu v minulosti ,viem že je pri nej povleceny biely jazyk ,ale určite nie tak bolestivý že nemôžem nič zjesť lebo ma celý páli a boli

potkan212
8. nov 2021

To môže byť aj nejaká infekcia. Sú také gély na jazyk. Prípadne si daj nejaký alkohol 🙂

monika2012
8. nov 2021

Môže to byť candida. Nejesť sladké.

matabb73
8. nov 2021

Je tu skupina Zdravotníci na MK, skús sa spýtať tam.

lajka65
autor
8. nov 2021

@monika2012 práveže sladké nejem skoro vôbec 😭

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majamat
8. nov 2021

@lajka65 to bude nejaka infekcia. ja som kedysi mala zapal dasien a mavala soma j stale afty. jazyk som mala trochu citlivy. u mna to bolo sposobene nedostatkom vit.B

macka9
8. nov 2021

@lajka65 podľa mňa je to pleseň, candida, preplachujte salviou, často to mávajú astmatici kôli sprejom .

zenulkaaa
9. nov 2021

Infekcia, candida, problem s travenim, crevami. Jazyk moze poukazovat na mnoho problemov.

moninah
9. nov 2021

@lajka65 a nieje to ta "zaba"? Dava sa na to soda bikarbona tusim.

michaela16
22. jan 2022

Podľa najnovších výskumov sa jedná o tzv. Covidový jazyk. Vraj je to už bežné u niektorých osôb, ktoré prekonali Covid. Ja to už riešim tak pol roka. Zmizne to a o týždeň sa opäť vráti. Vtedy mam aj problém s chuťou.