Ahojte,čo to môže byť ?mám to asi týždeň ,jazyk je bolestivý ,nemôžem jesť horúce ani pikantné ,ani slané 😭.spozorovala som to minulý týždeň keď som jedla pikantné keksy 😀foto prikladám ,vraj môžem mať aj covid ,ale nič mi nieje . Žeby pozliezane afty?
@potkan212 ale ten jazyk nieje len biely a povleceny ,,strasne bolí ,horúcu polievku nemôžem ani teplé nič ,žiadne slané vôbec ,,,,,neviem či rozumieš čo píšem ,mala som angínu v minulosti ,viem že je pri nej povleceny biely jazyk ,ale určite nie tak bolestivý že nemôžem nič zjesť lebo ma celý páli a boli
To môže byť aj nejaká infekcia. Sú také gély na jazyk. Prípadne si daj nejaký alkohol 🙂
Môže to byť candida. Nejesť sladké.
Je tu skupina Zdravotníci na MK, skús sa spýtať tam.
@monika2012 práveže sladké nejem skoro vôbec 😭
Infekcia, candida, problem s travenim, crevami. Jazyk moze poukazovat na mnoho problemov.
Podľa najnovších výskumov sa jedná o tzv. Covidový jazyk. Vraj je to už bežné u niektorých osôb, ktoré prekonali Covid. Ja to už riešim tak pol roka. Zmizne to a o týždeň sa opäť vráti. Vtedy mam aj problém s chuťou.
Obyčajná angína asi.. Choď si kúpiť dáke antibiotiká... Alebo si to vypláchni kefou na jazyk a dákym prípravkom do huby Curasept, či čo....