Ahojte, mám týždeň covid. Test pozitivny v pondelok. Uz mám len upchatý nos. Teplota 37,5 jeden den, kašel bol riadny ale uz takmer prešiel.
Najviac ma trápi slabosť nôh. Doma už keď vstanem z postele alebo gauča nohy sú takmer ok, ale akonáhle idem do obchodu, tak úplne slabe.
Mali ste to aj vy? Co vám na to pomohlo?
Ďakujem
mala som nieco podobne. ja som ledva dokazala po dome chodit, nie aby som este do obchodu zasla. tie prve dni boli uplna katastrofa. po chorobe ma zase trapilo to, ze som sa velmi rychlo zadychala aj pri beznej chodzi. otrasna choroba. nepomahalo nic extra, proste to muselo poriadne odzniet.
@zuzkaa1991 a preslo vám to do tych 2-3 tyzdnov alebo ste sli potom k lekarovi?
@kacikaci1 tak to si na tom ešte výborne, veď si chorá tretí len deň, ľudia s ním majú problémy týždne, ja som prvé týždne mala problém vstať z postele a ísť do kúpeľne, neprekonateľná ospalosť celý deň, únava nepredstaviteľná, lepšie bolo po cca 2 mesiacoch a po pol roku, keď som sa už dala ako tak do aspoň trochu funkčného stavu, som ho dostala opäť 😏
@belasy_motylik ja mám praveze s tou únavou problémy po covide tiež, ako pises uz som sa aj ja davala do funkčného stavu a teraz toto. Mam ho od stvrtku, test v piatok este negativny potom som ho robila v pondelok a to boli uz preistotu oba pozitivne. V pondelok uz začala mať aj babka prve príznaky 🥺🥺🥺 zhorsenie únavy za ten cas zatial nenastal (klop,klop) ale za to uplne odpísane nohy
@kacikaci1 akože si ho už raz mala a teraz opäť a únava je späť?
@belasy_motylik mala áno, ale podla testou aj mononukleozu zevraj neviem vtedy zacala unava ptm za par mesiacov kovid ten ma uplne dodrbal ako sa len dalo. Teraz ked som uz vstavala konečne z nrtvych ze aj vychaduku riadnu som zvladla aj som rano vstavala uz pomaly ok (donedavna akoby ma presiel parny valec kazdy jeden boží deň) tak zas covid. Ale únavu nemam paradoxne, stav co sa týka unavy ostal nezmenený, mna aj hlava bolievala kedysi velmi brutalne ze nepomahalo nic, teraz hlava vôbec 🤷♀️. Preto sa toho celeho tao bojím co to zas bude. Zatial mám slabe nohy, moznoze trosku lepsie od víkendu ale neviem uplne presne.
@kacikaci1 neboj, môže to byť oveľa ľahší priebeh ako prvý krát. Hlavne dosť vitamínov, C, B, D, ľahká strava a veľa oddychu, čo sa týka mononukleózy, tá ma odpálila tak, že dovidenia. Hlavne pokoj, dopraj si dosť času na liečenie a držím palce ❤️
@belasy_motylik a teraz uz je vsetko opäť ok?
@kacikaci1 preslo len som vela oddychovala
@kacikaci1 už áno.
@zuzkaa1991 a ako dlho to trvalo? 🙂
@belasy_motylik bola aj nejaká liečbia? Ako dlho to trvalo? 🙂
@kacikaci1 ja som sa velmi zadychavala plus slabost lekar povedal ze 14 az 21 dni po covide to moze byt....ak náhodou to neprejde mala sommsa zastaviť pred.rokom som.mala prvýkrát ho....ale plus mne aj očkovanie ale aj covid sadol na nervovu sústavu