Tie čo ste prekonali covid v 2 trimestri , prosím vás malo to dopad nejaký na bábätko ? Bolo všetko ok ?
@vvrga1 ahoj ďakujem za odpoveď , som rada že ste obaja v poriadku ❤️ prosím robili ti častejšie usg ? A čo si brala aké lieky , vitamíny?
Ja som v tom momente ako mi prišla sms kontaktovala svojho obvodného lekára, ja som mala len nadchu (3dnovu) keďže ako pozitivna nikam nemôžeš preventivne mi nasadili antibiotika zinnat 500mg,pamycon do nosa, morskú vodu do nosa, okrem toho som brala femibion 2 a celaskon 250mg 2 krát denne. Vela tekutín samozrejme. Ja som aj tak ci tak kazde 2-3 tyzdne sledovaná, takže v tom sa nic nemenilo. Moj obvodný kontaktoval bratislavského gynekologa a on suhlasil s liečbou. Len ma čakajú tie odbery teraz
Ja ho zrovna prekonávam 😬 uz druhy deň má pobolieva hlava, nádcha, upchaty nos, trocha zimnica, naštastie všetko bez teploty zatial ...vecer ma trocha pobolievalo na hrudníku a na druhy deň prišla bolesť krížov, najskôr dole, bedrové a večer hore medzi lopatkami asi 2 hodiny príšerne bolesti ešte som to nezažila nikdy až mi slzy isli do očí .... našťastie to povolilo... som v 21tt po karantene idem na poradňu tak dúfam ze všetko bude ok 🙏❤️
Ja som prekonala v prvom trimestri a babo sa narodilo s vrodenou vyvojovou vadou..na morfo usg bolo vsetko v poriadku. V 2 a 3tom uz to nebude problem 🙂
@vierkaaa85 to mi je ľúto , a povedali ti že to je z covidu? Na morfo v prvom trimestri či druhom?
@silviab32 prajem skoré uzdravenie 🙏🍀 určite bude všetko ok .. ja mám tiež podobný priebeh
Na morfo nebolo nic vidiet ani v 20 tt ani v 30 tt..vsetky aj trisomy boli ok. Tak tym, ze som ho prekonala v 1 trim kedy sa dany organ vyvijal to povazuju za pricinu..je to virus a ten je vzdy v tehu nebezpecny..
@vierkaaa85 och to je hrozne 😩 a vývojovú vadu ktorého orgánu? No veď toto že je to nebezpečné tiež sa bojím veľmi , ale v dnešnej dobe to nedostať je zázrak .. všetci z môjho okolia pozitívny
Kludne mi posli ip a napisem viac, je to na dlho 😐
@vierkaaa85 oki napíšem 🙂
Ďakujem🙏.... je to ťažké obdobie... Keď sa mi podarilo po 9 mesiacoch od potratu otehotnieť bola som stašná, bol august a ked prešli prvé kritické 3 mesiace veľmi som sa tešila...ale nie dlho, vyšli mi zle krvné testy na odberoch, odmietla som odber plodovej vody, teraz som bola objednaná na morfo usg a do toho prišiel covid 😷 Tak som sa tešila ako si toto tehotenstvo po 11 rokoch užijem ale všetko sa zmenilo....moja viera mi veľmi pomáha aj v tomto ťažkom období a verim ze všetko dobre dopadne 🙏
@silviab32 ja som rovnako ako ty verila, že to bude najkrajšie obdobie môjho života. Prvé tri mesiace som sa stresovala či bude všetko ok, potom som čakala na výsledky krvi a genetických testov, potom prišiel covid a teraz mi umrela babka. Pevne verím, že už po tomto všetkom to bude ozaj najkrajšie obdobie. Drzim vam palce baby a modlím sa aby všetko dobre dopadlo ❤️❤️
@vierkaaa85, môžem sa opýtať o akú vývojovú chybu ide? Ďakujem.
.
Tiež som v 9tt prekonala, na poradni, po karantene v 12 tt bolo OK. Mala som ľahší priebeh (2dni bolesť hlavy, zvýšená únava, inak nič).. Dr mi povedala, že som mala šťastie, ze od začiatku teho som pichala fraxiparin (kvôli inej diagnóze), pretože covid spôsobuje zvýšenú zrazanlivost krve - to býva častá príčina ranných potratov (tiez som kvôli tomu raz potratila, potom mi uz v ďalšom teho preventívne nasadili fraxiparin a bolo OK).
Takže odporúčam volať dr a nechať si predpísať frax.
@silviab32 ahoj, prosim, Ta, ako ste dopadli? Babenko sa narodilo zdrave? Je vsetko ok?
@karolinka1991 ahoj áno dobre všetko je o.k vďaka Bohu 🙏❤️
Ahoj, ja som tiež nedávno prekonala covid v druhom trimestri, vo štvrtok idem na krv. Podľa ultrazvuku je všetko v poriadku. Drzim palce 🙂 ono mi bolo povedané, že vysoké horúčky plus silný priebeh môžu negatívne ovplyvniť plod. Ľahký priebeh nie