Covid - uzlina

mec321
23. mar 2022

Ahojte, tak píšem opäť, ohľadne uzliny ktorú som si našla počas covidu. Bola som na sone, doktor mi povedal, že nič nevidí, na začiatku hovoril niečo o tepne, v papieri som mala napísané že drobná reaktívna uzlina, a na druhej strane krku tiež. (na tej však nie je cítiť ani hmatom)

nakoľko vravel že nevie čo kde aká hrčka, cítil tam, že tam niečo mám, ale že to bolo v poriadku a nič vážne tam neukázalo…

Padol mi kameň zo srdca, len by som sa chcela spýtať, či by ste mi vedeli poradiť, ako takú uzlinu liečiť… viem že to môže byť zo zuba, respektíve z tohto covidu alebo z nejakej prekonanej choroby alebo čo… alebo že už sa mi taktiež nikdy nemusí zmenšiť.. možno to chce len čas každopádne ako podporiť tie uzliny nech ostanú aj “naďalej” v kondícii? ďakujem za rady…

mec321
autor
23. mar 2022

@mec321 este k tomu dodal, ze keby sa to zvacsuje alebo boli , ze mam ist znovu k lekarovi.. cize ti znamena ze nevylucuje ze by som mohla mat lymfom alebo rakovinu? lebo sk ano na o by potom hovoril ze je to ok? 😩

mec321
autor
23. mar 2022

alebo to skor asi myslel tak, ze teraz to je v poriadku ale keby sa to o rok napriklad zvacsi tak uz nemusi to byt ok?

danyelia
23. mar 2022

Ahoj, myslím, že sa obávaš zbytočne...ja som prekonala rakovinu lymfatických uzlín, Hodgkinov lymfóm v II. štádiu. Hrčku som si nahmatala nad kľúčnou kosťou, tvrdú, nebolestivú, nepohyblivú, veľkú asi ako 2€ minca. Lekárka sa mi na to pozrela, hneď zobrala krv, vypísala žiadanku na ultrazvuk. Výsledky krvi zlé, na ultrazvuku plno útvarov, uzliniek, hrčiek, odporúčanie na endokrinológiu, hematológiu, rontgen pľúc, pŕs, brucha, krčné, CT vyšetrenie, nakoniec biopsia tej uzliny, našli sa aj v medzihrudí, potom chemoterapia. Navyše spätne som si uvedomila prejavy tejto choroby: občasná zimnica, nočné potenie, strašné svrbenie kože. To ale bolo tesne po pôrode, tak som to pripisovala tomu. Neboj sa, ak máš príčetných lekárov, určite by to s Tebou riešili ďalej, ak by sa im niečo nezdalo. Ak sa u Teba niečo zmení v tomto smere (napr. plus aj veľká únava, chudnutie, kožné zmeny, sfarbenie kože po vypití alko drinku) určite zase kontaktuj dr...Ale zbytočne nestresuj, držím palce 😉

mec321
autor
23. mar 2022

@danyelia To ma mrzí 😞 Neviem si predstaviť aké nervy a stresy si si musela prežiť… ďakujem za radu 😞❤️ a veľa šťastia a hlavne zdravia ti prajem ❤️

danyelia
23. mar 2022

@mec321 Ďakujem pekne ❤ Sama sebe sa divím, ale zvládla som to v pohode, s pozitívnym naladením a chuťou sa vyliečiť 🙂 Veľa zdravia aj Tebe, určite to u Teba nebude nič vážne, verím tomu 😊

mec321
autor
24. mar 2022

@danyelia Dakujem snad hej 🥺❤️ este by som sa chcela spytat, som si na to tak myslela, teoreticky keby sa jednalo o lymfom oni by to z toho sona vedeli zistit? spoznali by to? 😏

danyelia
24. mar 2022

@mec321 Určite ak by na sone zbadali niečo podozrivé, poslali by Ťa na ďalšie vyšetrenia, hlavne hematológiu, no lymfóm sa dá potvrdiť len biopsiou, teda vyoperovaním tej podozrivej uzliny, poslali by ju na rozbor a zistili, o akú chorobu, resp. druh lymfómu sa presne jedná...

mec321
autor
24. mar 2022

@danyelia vdaka za odpoved, moc.

danyelia
24. mar 2022

@mec321 Nemáš zač, ak by Ťa ešte niečo zaujímalo, rada poradím, ak budem vedieť 😊

miska158
26. máj 2024

@danyelia dobrý deň koľko cyklov chemo ste mala?

danyelia
16. júl 2024

@miska158 Mala som 4 cykly, teda 8 podaní...