Covid už zase ani nie po mesiaci

13. feb 2024

Baby je normálne že som sa zase nakazila covidom ani nie po mesiaci? Nemám nejakú slávu imunitu?

autor
13. feb 2024

*slabú

majamat
13. feb 2024

nieco taketo som citala tu viackrat.

faktom ale ostava, ze anitgenove testy su npresne a mozu ukazovat pozitivitu aj pri inych virovych infekciach. predpokladam, ez si si robila antigen.

ide o to, ze po prekonani by mala byt nejaky cas vytvorena imunita a sice vinimk ypotvrdzuju pravidlo, ale takychto pripadov sa tu objavovalo v minulosti az prislis vela, co napoveda tomu, ze niekde je chyba. mozny nepresny vysledok testu.

ide o to, ze pracujem v DSS, kde je 180 ludi, persoinalu nas vtedy bolo okolo 60.

ked nasim zariadenim prebehol kovid 1x, nemali sme anitgen testy, este sa nepouzivali, az ked vlna kovidu u nas konicla. a teda klientov pozitivnych sme mali asi 40, ale realne neviem, lebo neboli vsetci otestovani. no vsetci priznakovi sa testovali a mai sme to sustredene na jendo uzavrete odd.
personal - asi 30 kovid prekonalo.

o 5m opat kovid

klienti - pozitivnych asi 100, z toho len asi 5 opakovane, cize 35 malo po prekonani dostatocnu imunitu,a by odolali.
personal - pozitivnych asi 5-10, z tohop len jedna opakovane, cize skoro 30 ludi malo imunitu. niekotri sice boli zaockovani,a le polovica nie a teda nelisilo sa to podla ockovania,a le podla otho, kto bol uz prekonany a kto nie.
a to bolo po 5m.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majamat
13. feb 2024

pred 1,5r som mala kovid 3x na jesen.,
sradnda je, ez som mala kovid 3x a vzdy na jesen v novembri.

a teda 1x som mala plne rpzvinuty priznakovy priebeh. 2t odpalena, horucky ....

2x a 3x uz takmer bez priznakov. uplne lahky priebeh.
2x mi ani antigen neukazal, no dcera a mm boli riadne priznakovi, pozitviny Ag testom a mm aj PCR stestoma aj tiez pozitivny PCR.
3x som ochorela v praci, tentokrat AG test slabucko pozitivny,a le az na nejaky 5den.

po tom 2 kovide, co som mala v novembri, vo februari v praci opat kovid a ja som neochorela. opat imunita urobila svoje, dokocna som bola na protilatkach, ktore boli pozitivne este aj 9m po prekonani.

vanilkovazmrzka
13. feb 2024

Ano mas slabu imunitu

autor
13. feb 2024

@vanilkovazmrzka Práveže som vždycky mala silnú, keď covid začal bolo okolo mňa plno chorých a kašľali na mňa, kychali a nič, nenakazila som sa. A teraz toto, je mi to divné.

autor
13. feb 2024

A to jej kopec ovocia a zeleniny.

autor
13. feb 2024

*jem

vanilkovazmrzka
13. feb 2024

Tak logicky, ked si chora dva krat po sebe, asi ta imunita nebude nepriestrelna.

nevenka
13. feb 2024

"faktom ale ostava, ze anitgenove testy su npresne a mozu ukazovat pozitivitu aj pri inych virovych infekciach."
@majamat s tymto nesuhlasim, covid testov sme spravili strasne vela, a veru pozitivny nebol pri kazdom sopli, ci kasli. Ani nahodou. Dokonca ani teraz, manzel mal robeny test u lekarky, mal potvrdenu antigenovym testom chripku typu A. Covid test nereagoval...🤔

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majamat
13. feb 2024

ako som pisala, vobec nemusi mat kovid.
AG test reaguje aj na ine virus. dokonca som raz nieco skusala a urobila som ag test bez vyteru. sice ot trvalo asi 1 hod, ale bol pozitivny. bolo to po limite, ale je clekom divne, preco sa to stalo.

@nevenka ja nehovorim pri kazdom.
ved to je znama vec, ze anitgeny nie su presne.
a teda boli pridele prostriedky na vytvorenie testu, ktory by spolahlivo odlisil kovid od chripky. no takyto tst nikdy vytovreny nebol.
preco asi mal byt vytovreny? zeby pre nepresnost Ag testov?

a teda ja tiez nesuhlasim, lebo ako som uviedla, po prekonani vznika imunita. rozhodne nie je bezne mat po mesiaci kovid.

autor
13. feb 2024

@miriam11 Nie som očkovana.

mamickalisticka
13. feb 2024

Kovid veľmi ale že veľmi oslabuje imunitu a dlho trvá, kým sa vráti do pôvodnej silnej podoby. A teraz sú všade virusy a baktérie, takže choroba hop šup na človeka. A počasie k tomu nepomáha.

dadis
13. feb 2024

@miriam11 antivax este stale fici 😆😆😆

michaela329
13. feb 2024

@miriam11 ale netrep...Ja som ho nemala rok a ten, čo som mala trval dokopy 2 dni. Neočkovany sused sa z neho spamätáva doteraz...

michaela329
13. feb 2024

@dadis už sme 2 roky všetci mŕtvi, neplodni, čipy nás ovládajú a najnovšie som počula, že všetci dostaneme rakovinu 😂 ...ako keby predtým neexistovala.

michaela329
13. feb 2024

Moja sesternica sa tak nakazila, robila na covidovom. Jednoducho lapila iný kmeň. Po covide navyše dosť odchádza imunita. Zajdi za imunologom, nech niečo predpíše (Isoprinosine, Imunor).

marianarem
13. feb 2024

Moze byt, ze mas iny variant. Sice vzdy nejaky prevlada, ale v obehu ich je viac.

iv007
14. feb 2024

@miriam11 ty si vskutku odbornicka 🤦‍♀️ Ja som kovid nemala doteraz, pricom robim v kolektive 150 ludi a cely cas som pracovala. Ockovana.

autor
14. feb 2024

Ja rozmýšľam, že sa dám zaočkovať, čo myslíte? Prvý covid mal taký silnejší priebeh, mala som horúčky 40-41, bolesti hlavy a tela, kašeľ silný, tentoraz mám príznaky slabšie, ako nachladenie. Neviem sa rozhodnúť, či áno či nie.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mmoni89
14. feb 2024

Nemyslim ze to ma teraz este nejaky vyznam
Chory su ockovani aj neockovani.Ja niesom ockovana a chora som nebola uz ani neviem

dadis
14. feb 2024

@iv007 Presne aj ja. Ja som mala dokonca 4 davky a covid som nemala este ani raz..ale ved este len uvidime, co si na nas zidojasteri vymysleli 😂😂😂

dadis
14. feb 2024

@autorka uz teraz na jar by som sa ockovat nedala, kedze si mala covid uz 2x, pravdepodobnost, ze to dostanes 3.krat je nizka (aj ked nie nulova)..pockaj na jesen, ake budu prognozy na dalsiu zimu, ci budu odbornici odporucat sa dat zaockovat..ak pracujes v rizikovom prostredi, tak sa odporuca aj chripka aj covid

michaela329
14. feb 2024

Teraz už je to asi zbytočné. Počkaj na jeseň, daj sa dokopy. Určite si daj dobre vyšetriť pľúca. Ja som trikrát a chorá som nebola vyse roka aj keď robím v škole, kde sa yo vkuse točí. A vidím veľké rozdiely, ockovany sa nakaziť môže, ale chorý je veľmi mierne. Neočkovane kolegyne dva týždne PN a aj mesiac po kašlú. Mám v rodine veľa zdravotných sestier - všetky sa očkovať dávajú a to už je pre mňa viac, ako neočkovane odborníčky na mk.

pkgirl30
14. feb 2024

moja mama si prechádza od vianoc chorobou už tretíkrát a je očkovaná. Kovid, chrípka je to jedno aký kmeň aká mutácia, furt je to o imunite či sa dáš alebo nedáš očkovať, stále je to o tom organizme či s tým dokáže bojovať.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadis
14. feb 2024

@miriam11 pani je intelektualka

autor
14. feb 2024

Baby nehadajte sa tu prosím vás.