Ahojte poradite pls.. Sestra s rodinou su v karantene pretoze mala manzela pozitivneho.. Sestra robi v zdravotnictve a musi ist cela rodina na pretestovanie.. Detska doktorka sa vyjadrila ze sa maju nahlasit na covod.gov.sk takze testy =300€ ale ved aj doktor ked odporuci tak za to neplati nie?? Tak nechapem preco nas on neobjedna viete poradit? Dakujem
A ak jej stačí ten ant. choďte niekde tu https://www.health.gov.sk/?AG-MOM-komplet
Môže tá odporučiť ale tak ak robí sestričku u det.dr ona iba deti. Dospelých musí predsa ich lekár.
keď sa bude objednávať na pcr, nech tam zadá že bola s pozit.osob-uvedie manžela. Ale tak musí aj trochu "klamať" , že napr.nema cuch a má sopel. Aby ich otestovali.
Ale nech idú na tie ant.do nejakého miesta. Majú výsledok hneď.
Ja som dala tiež že som bola s pozitívnym. Nepísala som žiadne príznaky lebo som nemala. Na 5 deň som šla na pcr. Nič som neplatila.
Ale ak ste to prekonali je dosť možné že vám aj tak ukážu pozitivne vysledky hoci to už nemate.
@anastazia93 tak to budu v krcoch ci zaplatia nezaplatia 300€???
Nebude nic platit, objednas sa sama, vypises dotaznik s pride ti sms s covid cislom a casom kedy je odber..
@zuzap33 u as som bola pozit. ja a mm negativny. este v prvom kole. no ja som den predtym ochorela, cize ja som mala aj priznaky. preto som doma dnes uz 14den,a le v pondelok idem do roboty. no este uplne fit nei som, tak to snad nejak zvladnem. som taka nejaka zoslabnuta.
a mm je doma tiez, lebo on medzitym ochorel., preto on an pretestovanie isiel. no je negat
@lusiafofo lekar to asi nemoze objednat. Ja som sa chcela dat pretestovat pred tyzdnom. Volala som na regionalny urad, spytala sa ma ako mi je, tak ze mne to netreba. Ale po tyzdni, tento pondelok mi lekar nariadil sa dat pretestovat, lebo sa mi vratili teploty, kasel, kychanie, bolesti na hrudi. Znovu som tam volala, ze to pozaduje lekar a tiez som povedala, ze sa mi to vratilo. Termin mi dali hned na dalsi den. Mozno to zavisi aj od toho ku komu sa tam dovola, pretoze kolega uz nemal ani priznaky a este pred skoncenim karanteny ho znovu pretestovali. Ako vobec tomu nechapem. Platit som neplatila, ani on, ani dalsia kolegyna. Co mi pisala jedna baba, na korona.gov.sk sa neda zaregistrovat aj druhy krat. Je to asi kvoli covid passu, kde cloveku pridelia cislo. A ked som bola 2x, na reg. urade si ma vyhladala podla rodneho cisla a na test som isla pod rovnakym cislom covid passu z prveho razu. Sestra mi pracuje v nemocnici, jej kolegyna mala covid, kedze je sestricka automaticky ked zavolala na regionalny dali jej termin.
Sam uhradzat si to musi, ked nepostupuje cez reg. urad, ale ide niekde inde. Viem, ze vo zvolene sukromne sa plati 65 eur.
Tu nech sa objednaju, vypisuje sa tam aj meno lekara.
A vyplni, ze robi v zdravotnictve.
@lusiafofo neviem presne ako to funguje ale myslím že keď sa prihlásia cez koronagov. A príde im spätná sms s termínom a miestom tak určite neplatia. Prinajhoršom im príde že ich nevezmú, resp im nepirde sms s dátumom.
Platí sa ak sa sami objednajú cez medirex a iné spoločnosti ako samoplatcovia.
Aspoň takú mám predstavu.
Mňa nikto nekontaktov a nezistoval či ozaj som kontakt toho a toho. Nikto ma nehlasil že som kontakt pozitívneho.
Takže si myslím že nebudú v strese.
A keby nie o, stále fungujú linky RUVZ. Treba zavolať a zistiť.
Mne napr lekár vravel že sa nemám dať tesyovat. Manžel volal na RUVZ povedali že sa mám prihlásiť.
@anastazia93 dakujem a za aky cas moze ist clovek na pretestovanie?
Normálne sa tam objedná s neplatí nič. Tiež sme cez to boli na testoch kvôli kontaktu s poz osobou. Nemali sme príznaky a normálne nás zadarmo na test objednali.
Veď sa objednaj sama. Prečo by si mala platiť?