Covid test z lekárne

sjuu1998
18. feb 2021

Ahojte, je tu niekto, kto pracuje v lekárni? Poprípade má skúsenosť s tým testom, ktorý sa predava v lekárni? (výter z nosa) chcela by som vedieť, či je podľa vás spoľahlivý? Bola som pred 4 dňami s človekom, ktorý bol dnes na test a vyšiel mu pozitívny. Príznaky nemá zatiaľ žiadne.. Samozrejme idem aj na testovanie v sobotu. Len ma zaujíma co si myslite o tych testoch na doma. 🙂 A či sa niekomu stalo, že bol v kontakte s pozitívnym a vy ste boli negatívny 🙂 ďakujem

zuzik307
18. feb 2021

@sjuu1998 ked si bola v kontakte s pozitivnym, objednaj sa rovno na PCR...

mmoonna
18. feb 2021

Tak bola si v kontakte s pozitívnym a v sobotu chceš ísť na test medzi väčšinou zdravých ľudí? To naozaj?

zuzkalujza
18. feb 2021

@sjuu1998 to že si bola v kontakte neznamená hneď že ho más. Ide samozrejme o to aký kontakt to bol. Môj bratranec mal covid a jeho manželka a deti nie a pritom žijú v 2 izbovom byte. Tak dodržiavaj karanténu pre istotu a chod normálne v sobotu na test.

sjuu1998
autor
18. feb 2021

@mmoonna nikde som nenapísala, że idem medzi zdravých ľudí 😉 povedala som ze idem na test. PCR TEST

zuzkalujza
18. feb 2021

@mmoonna nemôžeš to takto brať, to by sme nemohli ísť ani na nákup. Vieš koľko pozitívnych ľudí prejde denno denne obchodnými reťazcami. Jej postup je podľa mňa správny. Ja som tiež mala kontakt s pozitívnou osobou. Dodržiavala som preventívne karanténu, objednala sa na PCR. Ten bol negatívny a tým som to prestala riešiť.

sjuu1998
autor
18. feb 2021

@zuzkalujza presne tak. Mnoho ľudí kašle na testovanie. Sú nakažení a pritom o tom ani nevedia a chodia ďalej do práce, obchodov a podobne.

zuzkalujza
18. feb 2021

@sjuu1998 presne tak, ono v podstate každý rozumný človek vie čo má robiť po kontakte s pozitívnom osobou. Ide o to či bude / budeme zodpovedný, alebo nie. A práve tým "nezodpovedným" môžeme ďakovať za to, že sme tam kde sme...... Môj priateľ bol toho priamo svedkom. Tetovali ich v rámci fabriky, jedna baba tam bola pozitívna, tak hneď po ňu prišli a ona sa začala rehotať ako sprostá, že ona vedela, že ho má.... no čo k tomu dodať. Pre jednu kravu muselo zostať doma skoro 100 ľudí.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kassandra25
18. feb 2021

@zuzkalujza ja osobne teraz tiez lezim doma s covidom. Cize 14 dni ostavam doma. S tymi, ktorymi som stravila v praci cely den a to rovno pred testovanim, sa vobec nenakazili, ani jedna osoba. Vsetci su negativni a po dvoch otestovaniach mozu nastupit a bez priznakov do prace. Mala som len slabu nadchu, ako som ostala doma, covid sa uz ovela plnsie prejavil.

hettinka
18. feb 2021

@kassandra25 všetci môžu nastúpiť po 14 dňoch karanteny, nie po 2 otestovaniach.

kassandra25
18. feb 2021

@hettinka nie, mozu uz v 6 alebo 8 den. Ja po 14 dnoch ku lekarke, na nich spada nieco ine

hettinka
18. feb 2021

@kassandra25 v žiadnom prípade. Karantenu 14 dni musia dokončit, tak je to vo vyhláške. A potom, že sa nám to tu siri...

sjuu1998
autor
18. feb 2021

@kassandra25 ako sa vám prejavil covid teraz, keď už viete že ste pozitívna? Veľa zdravíčka prajem 😊

mmoonna
18. feb 2021

@sjuu1998 v tom prípade, keďže ideš na PCR test sa ti ospravedlňujem

kassandra25
18. feb 2021

@sjuu1998 nemam chut a cuch. Najskor iba bolesti chrbta a zubov ako pri chripke, potom bolesti hlavy, sem tam teplota, a uz aj problemy s dychanim. Vynechava mi dych.

lalenka33
18. feb 2021

Tie testy v lekárni sú také ,,spoľahlivé" ako tie antigénové,ktorymi sa testujeme...a aj ked ich volne kupiš v lekarni su urcene pre zdravotnikov, kedže ty ako laik si ho nevieš sama dobre urobiť keďže nevieš ako hlboko do nosa ísť a tým pádom výsledok nemusí byť správny.Farm.laborantka