Dobre rano. Som totalne znechutena, manzel mal covid v 11/2020 . Zaciatkom marca bol zaockovany 2.davkou vakciny a vcera mu bol znova diagnostikovany covid. Naco je ta vakcina potom dobra ked nechrani??? Priznaky ma snad horsie ako minuly rok. Mali ste niektora prosim covid aj po vakcine? Aky ste mali priebeh? Dakujem
Vakcina nie je vobec 100 percentna ako neni napríklad ani vakcina proti chrípke
príznaky by mali byť podstatne menšie po očkovaní, resp. priebeh choroby by mal byť priaznivejší...
Treba si prestudovat, naco je vakcina dobra a comu zabranuje. Asi nemas ani páru.
aké má príznaky? Čo znamená horšie?
@stanulienkat s preštudovaním to nemá vôbec nič. Svojou odpoveďou si nepomohla autorke vôbec.... Priebeh choroby by mal byť podstatne lepší ako pred očkovaním....
@deti95060810 no ved jasne. Ked sa idem dat cimkolvek ockovat,tak si nastudujem ucinky. Potom sa aspon nebudem cudovat, ze mozem tu chorobu sice dostat,ale s ovela lahsim priebehom. A ma zabranit smrti 100%.
ale vsade odbornici vravia, ze ockovanie neznamena, ze clovek covid nedostane - ale ze bude mat miernejsi priebeh, ak by nahodou.
je to uplne rovnake, ako s vakcinou proti chripke - zaockovany ju tiez dostane, teda je tam ta moznost, vakcina na covid ma v prvom rade pomoct skor tomu, aby nam neskolaboval zdravotnicky system a nemuseli ist do nemocnice sa liecit vsetci s kovidom.
a chrani najviac tych najzranitelnejsich
Ja poznám viacerých zaočkovaných, čo to dostali. Niektorí po 2 dávke. Vačšina po prvej. Ale priebeh mali buď bezpríznakový, alebo len nádchu. Takže asi to zmysel má.
Vakcina proti virusom by mala zmiernit priebeh choroby ak clovek dostane ten isty druh, aky inu mutaciu tak co pocuvam odbornikov, tak bude priebeh ovela horsi.
V nasej skolke to iste upratovacka, dcera je teraz v karantene. Jasne to povedali ze mozes aj po ockovani dostat covid, ale mal by mat lahsi priebeh. V com problem vidim ja je, ze to bude vacsinou bezpriznakove bude sa to lahsie sirit. Aj ta nasa upratovacka este rano kolegyniam povedala ze sa ide poslednykrat testovat lebo potom uz na nu bude platit vynimka a tam zrazu covid.
@stanulienkat ale autorka píše ze manžel má HORŠIE príznaky asi preto je zmätená, keďže by mal byť na tom lepšie, načítat si info môže aj miliónkrát keď prax a skutočnosť je zjavne iná keďže každý organizmus ju iný.... ergo chcela radu od tých ktorým sa rovnako pohoršilo po druhom očkovani a nie moralizovanie že si nečíta informacie
no ale hlavne, ze ockovanym po prichode zo zahranicia zrusia karantenu a mozu od juna chodit kade tade po Europe a roznasat virus... to sa zas tesim na september jak nas vsetkych pozatvaraju doma a nebudeme moct ist ani do susedneho okresu
Ahoj, v prvom rade držím manželovi palce, aby to dopadlo čo najlepšie. Paradoxne, práve situácia tvojho manžela je dôkaz toho, že vakcinácia je dôležitá. Keďže už COVID prekonal, buď teraz dostal nejakú mutáciu, proti ktorej sú vakcíny menej účinné, alebo má nejaký imunitný problém a jeho telo nie je schopné si na COVID vytvoriť protilátky. Tie by už mal mať po prekonaní choroby, nie to ešte po vakcinácii. To, že chorobu napriek týmto faktorom dostal, len ukazuje, že vakcíny proste u niektorých ľudí nie sú účinné. Preto je dôležité, aby sa zaočkovalo čo najviac ľudí, aby sa šírenie nákazy úplne zastavilo. Pomôže to tým, ktorí sa nemôžu očkovať a tým, ktorí nebudú imúnni napriek očkovaniu (ako možno práve tvoj manžel). Ešte raz veľa sily prajem...
Nuž preto to vyzerá celé na veľký megapodvod biznis
@stanulienkat a ty vies citat s porozumenim ? Alebo vies len zhadzovat druhych a hrat sa na najmudrejsiu ? Autorka pise, ze manzel dostal covid po ockovani a ma horsi priebeh ako v novembri. Ukaz mi prosim ta, kde pisu, ze clovek moze po vakcine ochoriet s horsim priebehom ??
Vsade pisu, ze priebeh bude lahsi. Tak prosim si link, kde sa uvadza to, co trapi autorku, kedze jej odporucas si to nastudovat. Rada si to pozriem. Dik.
@kayyaa nepisu to, pretoze kovid je po prve velmi nevyspytatelny a po druhe, vakcina existuje cca rok.
stale sa vsetko este skuma za pochodu, plus sa stale nevie, ako to bude reagovat na pripadne mutacie.
A dalsia vec - co clovek s kovidom, to iny priebeh.
Jeden moze mat aj 60r, a vylezi si to ako “horsiu chripku”, dalsi moze mat len 20r a kovid u neho bude mat priebeh pomaly ze rovno smer nemocnica…
vseobecne ale plati, ze ockovanie na kovid neznamena, ze zaockovany kovid nedostane… to nie, moze si nim len lahsie prejst, a zaroven tym chranime najzranitelnejsie skupiny, plus tzv. kolektivna imunita.
ale aj tak je vsetko stale v stadiu skumania, no zaroven sa zatial na kovid nic lepsie, ako ockovanie, nevymyslelo
"Imunita po prodělaném covidu je o něco silnější než po vakcíně - Novinky.cz" https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/imuni...
Tu je uvedena studia o tych ktori prekonali Covid a potom sa dali zaockovat
@kvietok173 samozrejme, že je silnejšia. A príroda je múdrejšia ako my, pyšní ľudia.
@marryen tak to je vyborne ze po svete budu behat bezpriznakovy nakazeny a zaockovany co maju super vyhody to je fakt vyznamne
Ale však nikde výrobca vakcíny nepíše, že vakcína chráni na 100%
Čiže je tam stále možnosť covid opäť dostať. Každý organizmus navyše na vakcínu reaguje uolne inak
Zober si len kiahne, niekto nedostane vôbec, niekto aj 3x, niekto je ockovany a aj tak dostane
Každý organizmus je iný