Covid pass o prvej dávke

kristy2727
29. jún 2021

Ahojte, je tu niekto komu od druhej dávky uplynulo niekedy v posledných dňoch 14 dni a prišiel mu covid pass len o prvej dávke?

sissy27
29. jún 2021

@kristy2727 covid pass máš len jeden - to je tvoje číslo. O certifikát si musíš požiadať a tam budeš mať zapísané obe dávky.

kristy2727
autor
29. jún 2021

@sissy27 to v tom certifikáte mám len jednu dávku zapísanú

sissy27
29. jún 2021

@kristy2727 a požiadala si si o certifikát po druhej dávke?
Ja som si požiadala po každej dávke extra, teraz som si stiahla ten EU digitálny, tam mám už obe dávky zapísané.

kristy2727
autor
29. jún 2021

@sissy27 áno dnes mám presne 14. deň požiadala som a znova mi prišiel len o prvej

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
29. jún 2021

@kristy2727 hm tak asi niekde chyba v matrixe, volaj alebo píš na tú infolinku.

adina010888
3. júl 2021

@kristy2727 ahoj, som na tom uplne podobne, dostala som obe davky vakciny, ale digitalny certifikat mam iba na prvu davku. Po 5tich dnoch som sa dovolala na linku (medzitym som aj spisala reklamaciu na koronagov, bez odpovede samozrejme), a pan mi povedal ze v systeme je bordel, a eviduju iba moju DRUHU davku vakciny, a na PRVU som vraj ako cakatel, prepocitavam, nevychadza mi... pri tom digitalny certifikat a QR kod mi prisiel na prvu davku 🤦‍♀️ tak som sa pytala co mozem robit, pretoze potrebujem cestovat, a vraj maju ten bordel v systeme, a on nevie... Mam si len spisat reklamaciu (uz ich tam maju asi 30 odo mna). Dovolat sa nikam neda, na reklamaciu nemam odpoved, tak neviem ci sa mam vybrat rovno do Bratislavy do ich centra, lebo netusim ako inak to mam vyriesit. Ak mate podobnu skusenost ale uz poriesene, budem vdacna za radu. Pekny vecer

kristy2727
autor
3. júl 2021

@adina010888 mám rovnaku skúsenosť. Obe dávky mám takmer tri týždne. Volania, maily, ale neúspešnej taktiež mi bolo povedané, že som evidovaná chyba je v systéme. Priateľ pracuje ako informatik v nemocnici. Pozrel mi, že v systéme som evidovaná no žiaľ certifikát o druhej dávke nemám dodnes. AVŠAK. Nevyriešila som to. Potrebovala som cestovať letecky za prácou. Aj napriek tomu, že som ukázala certifikát ( už ten prvý v angličtine a v systéme pozreli, že evidovaná som dvomi dávkami) neuznali mi očkovanie. Musela som sa testovať. Cestovala som Viedeň- Portugalsko - Francúzsko. Všade vyžadujú pcr test, inak Vás do lietadla nepustia. Žiaden certifikát a očkovanie nie je uznávané ako to je prezentované na sk, že vakcinácie znamená slobodu. Nefunguje to tak. Mali sme letenky kupene. Nepustili nás cez check-in bez testu. Dávajte si nato pozor. Aj keď ministerstvo zdravotníctva na našich stránkach uvádza aké ma zahraničie podmienky v skutočnosti to je uolne inak. Mám skúsenosť let Viedeň - Barcelona nevyzadovali nič. Viedeň - Portugalsko pcr test najviac 72 hodinový inak más smolu a môžeš ísť domov.

hettinka
4. júl 2021

@kristy2727 Portugalsko je cierna krajina, možno preto. A QR kódy o ockovani vo formáte GreenPass platia len teraz od 1.7. Kedy si cestovala?

maciatkolulu
4. júl 2021

@hettinka je to realita, vo Viedni n a letisku, lebo niektoré krajiny aj rozmýšľajú a vedia, že očkovanie neznamená, že daná osoba nie je nositeľ vírusu a tobôž teraz, keď sú rôzne mutácie. Ja osobne odporúčam aj očkovaný pred cestou najmä lietadlom si dat spraviť aj test.

hettinka
4. júl 2021

@maciatkolulu určite si treba zistiť, čo vyžaduje daná letecká spoločnosť a ako to je s cestovaním medzi inými krajinami.
Ale ešte raz, kedy si letela? Mala si so sebou digitálny GreenPass s QR kodom o oboch dávkach + 14 dni?

maciatkolulu
4. júl 2021

@hettinka pozri, muž robí na letisku, letisku vo Viedni. Reálne je lepšie mať aj test a kľud, či nie? Môžeš mať len Pass a myslieť si waaw, je to tak, som ockovana a bum otočia ta. Nielen letecké spoločnosti, môže to urobiť daná krajina, lebo myslím, že každému je jasne, ze situácia sa mení rýchlosťou blesku a to, že dnes je to tak, zajtra môže byť inak. A to, či som ja letela a mňa pustili, myslím nie je smerodatne, lebo teba nemusia a co potom, budeš sa oháňať tym, že mačiatkolulu pustili😉, ale no taaak. Myslím, že málokto chce riskovať dovolenku, ale kto tak chce urobiť jeho vec. Mne je úplne jedno, či si ho dá, alebo nedá niekto spraviť, či si myslíš ty, alebo neviem kto, že qr kód a Pass a je to. Ja radím, dám si spraviť pri dovolenke lietadlom minimálne teda, test. Ja si robím, ale myslím, že ty chceš čítať, že nie, nie som ockovana 😉. Mam test a hotovo. Nova mutácia, čo sa k nám tlači nejako nechce byť odolná voči ockovaniu, takže niektoré krajiny sa chránia. Ja nepresviedcam nikoho, že MUSÍ mať test. Ja to odporúčam.

maciatkolulu
4. júl 2021

@hettinka pardon, mutácia chce byť odolná

hettinka
4. júl 2021

@maciatkolulu ja sa nikam nechystám letieť, už vôbec nie z Viedne.
Nejde o to, čo ja “chcem citat”, ale o to, že pravidla sa teraz od 1.7. zmenili na SK, ale aj v dalších krajinach v súvislosti s jednotným systémom GreenPass. Takze nejaké skúsenosti z minulého týždňa už nemusia byt relevantne. Zatiaľ je v nom ockovanie, postupne nabehnú aj údaje o prekonani a aj všetkých testoch. Takze v konečnom dôsledku, človek bude ukazovať rovnaký QR kód s nahratým údajmi.

Darmo sa tu niekto rozčuľuje, že mu na letisku kdekoľvek neuznali slovensky zdrap papiera z očkovania, alebo ockovaci preukaz zo SEVT (to tu bola taká moda kupovať). No neuznajú. Musí to byt oficiálna appka a/alebo jej vytlačená verzia. Plus do niektorých krajín (aj pri vstupe na SK) elektronická registrácia pred vstupom.

kristy2727
autor
4. júl 2021

@hettinka cestovala som 2.7.

kristy2727
autor
4. júl 2021

@hettinka mala som so sebou greenpass, po ockovani som cca tri týždne. Nič neuznali v systéme to videli, ale chceli test. Pred odletom som si študovala všetky podmienky. Všade na stránkach ministerstva zdravotníctva je uvedené, že stačí buď očkovanie alebo test. Nikde, že aj keď si zaockovana potrebuješ test

hettinka
4. júl 2021

@kristy2727 a mala si stiahnutý ten novy digitálny GreenPass s QR kodom o oboch dávkach?
Lebo slovenské tlačivo, čo dávajú na ockovani už neplatí.

Možno zo súviselo aj s tým, že si šla do Portugalska. Pripadne si podmienky nastavila letecká spoločnosť. Pozerala som stránku letiska, rozlišujú aj podľa krajín, kam sa letí.

kristy2727
autor
4. júl 2021

@hettinka mala som appku aj registráciu do zahraničia. Len som napísala svoju skúsenosť

kristy2727
autor
4. júl 2021

@hettinka áno mala

kristy2727
autor
4. júl 2021

@hettinka cez Portugalsko som mala len tranzit. Ale to je teraz jedno len som chcela upozorniť, že sa nespoliehajte na očkovanie a radšej urobte aj test.

adri2211
7. júl 2021

Dobrý deň, viete mi prosím niekto poradiť ? 3.7 som bola na ockovani, dá sa už niekde požiadať o ten qr kód ? Zatiaľ som skúšala na VŠZP, no tam píšu, že nemám žiadne potvrdenie či preukaz. Dakujem.

danka_111
19. aug 2021

@kristy2727 Môžem sa opýtať, ako ste to doriesili? Máte nakoniec to potvrdenie aj o druhej dávke?