Covid pass alebo Green pass

roman9763
26. nov 2021

Dobrý deň prajem. Viem, že toto žiadno nesúvisí s vašimi príspevkami, ale Chcem sa spýtať ohľadom covid pasu. Pred nejakým týždňom bol jeden známy pozitívny na AG teste. Za pár dní musel ísť na pcr test a bol negatívny. Doktorka mu síce dala doklad o tom prekonaní na základe ag testu že bol pozitívny, ale niekde sme počuli že by mal mať covid pas alebo Green pás asi je to to isté na ktorom by mal mať nejaký QR kód a ten by si mal vytlačiť ako doklad o prekonaní a tým sa preukázať....a že sa to uznáva iba keby bol pozitívny aj na pcr teste....

Otázka: či má niekto takúto skúsenosť že bol niekto na AG pozitívny a potom na pcr negatívny? Ak áno alebo aj nie a vie o Tom tak mi odpovedzte na tuto situáciu prosim. A či stačí aj ten doklad o prekonaní od doktorky... ďakujem

lienka175
26. nov 2021

suseda bola na ag pozitívna, pcr negatívny, tak to doktorka vyhodnotila, že jej ag test zachytil klasickú chrípku, môže sa to stať... žiaden doklad jej o prekonaní nedala...
čo sa týka aktuálnej situácie, tak sa uznáva iba covid pass vystavený na základe pozitívneho pcr testu

nina255
26. nov 2021

neviem o akom prekonaní myslíš ten doklad keďže podľa mňa tá negatívna PCR potvrdila že covid nemal...možno len zhoda náhod chybný test neviem.. lebo keby mal covid PCR mu určite negatívna nevyjde..
ale hej u nás sa uznáva už len prekonanie na základe pozit PCR žiaden antigen...

andrea_82
26. nov 2021

Niekde v tv som tusim pocula, ze do covid pasu sa zapisuju aj udaje z ag testov vykonanych v nemocniciach. Tie, co su za 5€ v sieti statnych zariadeni. Cudujem sa, ze mu dr. dala potvrdenie o prekonani, ale to uz nestaci.

mauduska
26. nov 2021

Hlavne.. covid pass je len kód, ako napr. rodné číslo. Čo myslíte vy, je covid preukaz. Green pass je aplikácia pre covid preukazy.

san_dra11
27. nov 2021

Pokial na pcr neprekonal, ze nebol test negativny tak by lekar nemal dat podla mna potvrdenie o prekonani. Pcr je predsa citlivejsie a od toho by bolo dobre sa odrazit.

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana005
27. nov 2021

@brembo prečo aj PNka? To je čo za blbosť? Veď nie každý pozitívny musí byť na PNke.
Prosím, nepíšte hlúposti

matkahelka
27. nov 2021

@roman9763 na covid pass je nutne mat pozitiv pcr test, nerozumiem, ako mu lekarka mphla dat potvrdenie o prekonani, ked mal pcr negativ a uz vyse roka sa tu neustale hovori, ake su ag testy nespolahlive.
@brembo ziadna PN potrebna nie je, je to hlupost.

migynka
27. nov 2021

@roman9763 Mal vas znamy nejake priznaky? Aj mne asi pred mesiacom vysiel AG test pozitivny (bola som v soku, kedze poriadne nikam nechodim a ani mi nic nebolo), tak som sa hned objednala na PCR, a ten vysiel negativny. Vzdy sa odporuca pozitivny AG test nechat potvrdit PCR testom. Lekarka mu nemala co dat potvrdenie o prekonani na zaklade pozitiv AG testu!