COVID - negatívny test aj v prípade príznakov a kontaktu s nakazenou osobou?

bryndzovepirohy
10. feb 2021

Dobrý deň, bola som sa testovať s babkou na pcr teste.
Babka mala horúčku, kašeľ a ďalšie príznaky ako únava a bolesti tela. Ja som zo začiatku nebola vôbec chorá, avšak bola som v priamom kontakte
s ďalšou nakazenou osobou (mamou). Preto sme sa rozhodli objednať na testy. Za tých pár dní som začala mať bolesti hlavy, neskutočnu únavu, bolesť hrdla/hrude, nechuť do jedla, nemala som však teplotu. Išla som na test s tým, že sme obe pravdepodobne pozitívne. Avšak výsledky sú: babka - pozitívna, ja - negatívna. Najnovšie som už mala aj hnačku.
Žijeme v jednej domácností, ochorel aj dedo. Preto neviem, čo si mám myslieť o výsledku. Som negatívna, aj keď som neustále v kontakte s pozitívnou osobou a mám určité príznaky?

denkatn
10. feb 2021

asi si, len sa to neprejavilo na teste... test nemusi byt presny, aj tehotenske testy niekedy spravia chybu a hlasia falosne tehotenstvo....o par dni chod urcite znova, budes mat potom tie protilatky

pribinak
10. feb 2021

Test mizes zopakovat. Každá choroba má inkubačnú dobu, pokial ešte infekt nebol rozvinutý, test ho nemusel zachytiť.

mogaa
10. feb 2021

@bryndzovepirohy počas spoločnej karantény môžeš ochorieť kedykolvek, kludne aj na 8deň, test ti ukáže pozitivitu na 5deň od nakazenia......takže pozitívna byť môžeš len si sa dala skôr otestovať ako ukázal test pozitivitu.....inkubačná doba je 2-14dní, čiže kedykolvek počas tejto doby sa môžeš nakaziť, samozrejme čím dlhšie tým menšia pravdepodobnosť že sa nakazíš.....

mogaa
10. feb 2021

@bryndzovepirohy sestra bola pozitívna v lete - ju ako poztívnu testovali raz, ostaných členov spoločnej domcnosti 2x - prvý raz na 5deňń a druhý krat pred koncom karantény, či niekoho z nich nenakazila neskôr........teraz je tu britská mutácia, takže test sa odporúča až na 8deň od kontaktu s pozitívnym a aj tá karanténa sa dala na minimálnu dobu 14dní(všetci členovia domácnosti).....nasaďte si D-čko, zinok , betaglukány a veľa veľa teplých čajov, polievky, čokolvek teplé....

mogaa
10. feb 2021

@bryndzovepirohy inak ak nemáš príznaky, tak nemusíš byť pozitívna....sestra napr.nenakazila počas tých 14dní nikoho v domácnosti a to spolu jedli, varila, pozerali telku.....ale vždy záleží od konkrétnej mutácie vírusu a množstva ktoré pozitívny schytá,rovnako od jeho imunity......takže ty pozitívna nemusíš byť ale je veľmi pravdepodbné že ak ste schytali britskú mutáciu, tak budeš.....

oliviakatka
10. feb 2021

Bola som v spoločnej domacnosti s pozitiv. osobou, na test som išla s horúčkami (5.deň príznakov), ledva som sa udržala na nohách. Výsledok neg. Druhý test po týždni pozitívny. Bola som v karantene 23 dni 🙄🤯

elizabet173
10. feb 2021

@bryndzovepirohy mozes byt pozitivna o par dni, zopakovala by som test na tvojom mieste. Okrem toho mozes mat aj virozu, nemusis byt pozitivna, vo vela rodinach je to tak, ze sa cast nakazi a cast nie a ziju v jednom byte. Ja som pred tromi rokmi mala take priznaky, ze keby to bolo teraz, som presvedcena, ze som pozitivna. Aj som za z toho velmi dlho dostavala. A to chora nebyvam takmer vobec

jaroe
10. feb 2021

@bryndzovepirohy máš si myslieť to, že tie testy sú dobrá "ryža".

dankovicova
10. feb 2021

možno si ešte v tom čase nebola, ale teraz možno by to už inak vyšlo, tam stačí rozdiel aj deň napríklad a výsledok môže byť úplne iný

cukroska
3. mar 2021

@elizabet173 ako ste vtedy dopadla? Lebo ja poznám veľa rodín kde bol jeden pozitívny a všetci negatívny. Aj v spoločnej domácnosti aj každý s kým prišli do styku. Záleží na imunite.

elizabet173
3. mar 2021

@cukroska nerozumiem, asi ste ma nepochopili, ja som mala priznaky podobne tym, ktorymi sa prejavuje kovid pred tromi rokmi. Bola to samozrejme viroza, o kovide vtedy nikto nechyroval.No zlozilo ma to kvalitne, nikdy v zivote som nebola taka unavena. Snazila som sa vysvetlit, ze to mozu byt priznaky aj ineho ochorenia

cukroska
3. mar 2021

@elizabet173 ved to som pochopila. Ja stále tvrdím, nie je všetko hneď covid. Pamätám si dobre aké ťažké chrípky a všelijaké choroby nosil syn kedysi zo škôlky...

cukroska
3. mar 2021

@elizabet173 prepáčte to nemalo byt vám, pomýlila som si.

elizabet173
3. mar 2021

@cukroska ok, pekny vecer 🙂

cukroska
3. mar 2021

@elizabet173 ďakujem podobne aj vám 😊

merickat
25. apr 2021

@oliviakatka mne sa presne toto stalo, 5 den priznakov a negativny test. Na dalsi ma neobjednali, az na protilatkach vyslo, ze som covid mala