Ahojte, už neviem ako si malm pomôcť ale momentálne mám alebo malm po covide nemala som nejaky extrémne hrozný priebeh len prvý deň zvýšená teplota a potom trocha kašeľ, ktorý už úplne vymizol…ale jaku malm ja nádchu to je niečo nenormálne…pred asi 2 dnami som z ničoho nič prišla o chuť a čuch a pravdu Vám poviem už mám veľké nervy na to ako nič necítim a nos mam totálne plný…dr mi predpísala omarit a pamycon ktorý mam pocit že vobec nepomaha…teraz som si dala pepermintovy olej doterra ktorý je extremne silný pod nos a vobec nič…aj harmančekom som sa nahrievala… uz mi je super len tie dutiny a to necitenie voni a chute…ja uz mam pocit že sa mi to tak skoro nevráti a mozem sa s týmto rozlúčiť na dlhšiu dobu… čo pomohlo na dutiny vám? Alebo nejaké overené rady ako s tým pohnúť? Alebo mám volať dr aby mi niečo dala na tie dutiny? Nič mi neuvoľni okrem nasivinu…
Mne doktorka predpísala aj zodak, som týždeň a pol po covide a tiež ma trápia dutiny a silná nádcha, mám pocit že je to horšie ako počas covidu
@dajulka01 Ja som mala na jesen katastroficku nadchu, doktorka mi predpisala na odpuchnutie tabletky Aerinaze a tie pomohli.
@nika523 ahoj poprosim ta som 13 deň od covidu dutiny to bol des nádcha neskutočná , atb som mala suprax aj atb kapky a už ti nie je take zle . Ale stále ako keby opuch dutin bez nadchy . Koreň nosa tlaky okolo oči . Čo ti pomohlo dať dutiny doporiadku po covide . ? Dskujem za info
@nika523 ďakujem tiež má ešte trocha boli hlava , a koreň nosa no pre pol rokom som mala covid ale toto. Som s dutinami vôbec nemala . 😏takze chce ti čas . Tiež ťa bolela hlava ? Alebo neviemto nazvať take tlaky občas migrujúce cez deň , ono to vyzretá že to je z tých dutin . 😏 myslela somze čím viac som od prvých príznakov od covidu že bude dobre ale akosi horšie .
Ahojte prosí vás mate niektorá skúsenosť s nádchou po kovide? Dcéra ju má už od decembra ako prekonala covid. Stále ma upchaty nos a hovorí ze stále cíti ako riasy. Je to normálne? Strieka si olynth.Sople ma bezfarebný ja už fakt neviem co. Išla som Dr. Ta nás poslala a ORL
Alergologička mi kedysi na dutiny poradila naparovanie nad morskou soľou s kvapkou tea tree oleja - toto mi zaberie vždy. A nahrievanie infra lampou. Dlhodobo mi pomohol oreganový olej (vnútorne) a nattokináza.
Ale určite skonzultuj s lekárom, ak lieky nezaberajú.