Covid, nádcha a strata čuchu a chuti

dajulka01
5. feb 2022

Ahojte, už neviem ako si malm pomôcť ale momentálne mám alebo malm po covide nemala som nejaky extrémne hrozný priebeh len prvý deň zvýšená teplota a potom trocha kašeľ, ktorý už úplne vymizol…ale jaku malm ja nádchu to je niečo nenormálne…pred asi 2 dnami som z ničoho nič prišla o chuť a čuch a pravdu Vám poviem už mám veľké nervy na to ako nič necítim a nos mam totálne plný…dr mi predpísala omarit a pamycon ktorý mam pocit že vobec nepomaha…teraz som si dala pepermintovy olej doterra ktorý je extremne silný pod nos a vobec nič…aj harmančekom som sa nahrievala… uz mi je super len tie dutiny a to necitenie voni a chute…ja uz mam pocit že sa mi to tak skoro nevráti a mozem sa s týmto rozlúčiť na dlhšiu dobu… čo pomohlo na dutiny vám? Alebo nejaké overené rady ako s tým pohnúť? Alebo mám volať dr aby mi niečo dala na tie dutiny? Nič mi neuvoľni okrem nasivinu…

smoulingirl
5. feb 2022

Alergologička mi kedysi na dutiny poradila naparovanie nad morskou soľou s kvapkou tea tree oleja - toto mi zaberie vždy. A nahrievanie infra lampou. Dlhodobo mi pomohol oreganový olej (vnútorne) a nattokináza.
Ale určite skonzultuj s lekárom, ak lieky nezaberajú.

macka9
5. feb 2022

@dajulka01 Ja som tiež pri covide stratila čuch aj chuť , mala som úplne upchatý nos , do 10 teho dňa sa mi vrátil , brala som vit c , probiotiká a morskú soľ som si strikala do nosa .

kaktusik
5. feb 2022

@dajulka01 mne po strate cuchu a chute poradili Milgamu N - brala som asi 3 dni 3x1 denne a cuch a chut sa paradne vratili. Ono to obnovuje nervove zakoncenia, takze by to malo.pomoct. Mne a manzelovi pomohlo na 100,%, drzim palce

nika523
5. feb 2022

Mne doktorka predpísala aj zodak, som týždeň a pol po covide a tiež ma trápia dutiny a silná nádcha, mám pocit že je to horšie ako počas covidu

marianarem
6. feb 2022

@dajulka01 Ja som mala na jesen katastroficku nadchu, doktorka mi predpisala na odpuchnutie tabletky Aerinaze a tie pomohli.

tanika
1. mar 2022

@nika523 ahoj poprosim ta som 13 deň od covidu dutiny to bol des nádcha neskutočná , atb som mala suprax aj atb kapky a už ti nie je take zle . Ale stále ako keby opuch dutin bez nadchy . Koreň nosa tlaky okolo oči . Čo ti pomohlo dať dutiny doporiadku po covide . ? Dskujem za info

nika523
1. mar 2022

@tanika tak postupne to preslo, na noc som si dávala ten zodac, naparovala som sa nad harmančekom a olynth do nosa

tanika
1. mar 2022

@nika523 ďakujem tiež má ešte trocha boli hlava , a koreň nosa no pre pol rokom som mala covid ale toto. Som s dutinami vôbec nemala . 😏takze chce ti čas . Tiež ťa bolela hlava ? Alebo neviemto nazvať take tlaky občas migrujúce cez deň , ono to vyzretá že to je z tých dutin . 😏 myslela somze čím viac som od prvých príznakov od covidu že bude dobre ale akosi horšie .

nika523
1. mar 2022

@tanika áno, tiež ma bolela hlava a zdalo sa mi že sa to zhoršuje a potom to prešlo, trvalo to asi tri tyždne

tanika
1. mar 2022

@nika523 ďakujem za info lebo už robím paniku😉tiež si mala žlté hlieny pri covide ? Preto mi dali atb pre prípad . No ale nechápem ja že to pomoze s bude po covide , zjavne nie .

marus313
1. máj 2022

Ahojte prosí vás mate niektorá skúsenosť s nádchou po kovide? Dcéra ju má už od decembra ako prekonala covid. Stále ma upchaty nos a hovorí ze stále cíti ako riasy. Je to normálne? Strieka si olynth.Sople ma bezfarebný ja už fakt neviem co. Išla som Dr. Ta nás poslala a ORL