Covid, karanténa a nepochopenie

5. dec 2021

Ahojte, musim to zo seba dostat von, lebo ma roztrhne, tak snad sa mi ulavi. Mamina oslavovala tento vikend 60 narodeniny. Mala to byt mala oslava iba nas deti. Povodne planovala velku, ale pretoze je corona sa to postupne rusilo, najskor sa zrusila restika, potom surodenci, ze radsej nepridu, potom dedko, ze sa neciti dobre a tak. Tak sme mali byt len moja rodina a bratova rodina. Vecer pred oslavou nam prisla sprava, ze dievcatko, ktore cely tyzden chodilo s mojou dcerkou do skolky je pozitivne. V triede ich bolo tento tyzden iba 10 deti a teda z toho 1 dievcatko pozitivne - este v piatok bola normalne v skolke a vecer mala pozitivny test. Tak som teda logicky povedala, ze neprideme, neviem prislo mi to uplne samozrejme. Bolo to na poslednu chvilu, vsetko uz bolo pripravene, tak prisiel na oslavu len moj brat. Ale nestretla som sa s pochopenim zo strany rodicov - zevraj prehanam, ved malej nic nie je (co je pravda, ale posledny kontakt bol v piatok - teda 5 dni vkuse - ono sa este vsetko moze len prejavit) skor mi prislo, akoby sa aj nahnevali, blbe poznamky. Proste sme svojim rozhodnutim pokazili oslavu. Rodicia maju dost diagnoz, neviem si ani predstavit, ako by som sa citila, ak by sme ich v podstate vedome nakazili a mali by tazsi priebeh. Ach, take mam tazke srdce, cely vikend pokazeny a tak sme sa nan tesili ....

zmrzlinka2021
5. dec 2021

Radsej pokazeny vikend, ako vazny priebeh choroby nebodaj smrt u rodicov.

autor
5. dec 2021

@zmrzlinka2021 ved hej, ja to chapem, ale nerozumiem, reakcii zbytku rodiny. Argument, ze ved oni zajtra aj tak budu cestovat autobusom do prace a tam sa tiez mozu nakazit. Proste ako male deti. Moje dcery to uplne v pohode pochopili a rodicia nie.

alexandra2468
5. dec 2021

Su uz stari, tesili sa. Zahod to za hlavu.
My sme takto presne zrusili 1.narodeniny malej, svokrovci to tiez nepochopili a pri tom to bolo pre ich dobro.

fleur1111
5. dec 2021

Ja by som sa zachovala rovnako ako ty, určite by som nechcela nikoho vedome ohroziť.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
5. dec 2021

Tvoji rodicia su zodpovedni samy za seba - ich rozodnutia, ich dosledky.
Ale ty si zas zodpovedna za to, ako sa ty zachovas a podla mna si urobila spravne.

petamich
5. dec 2021

urobila si spravne rozhodnutie, to vies, ked sa stari rodicia tesia na nieco a hlavne na vnucence a nepodari sa to, tak vedia byt jesitni a dourazani az hroza 😃 moja svokra chodi kazdy utorok kocikovat nasho maleho (ma par mesiacov) a kedze je teraz situacia aka je, som jej povedala, aby nechodila, ze ani pre nu nie je dobre chodit v tejto situacii vlakom a byt v uzavretom priestore s cudzimi ludmi a predsa len ide pozriet babatko, no a velmi tazko to nesie - hlasky typu, ved si nas ani nebude pamatat a podobne koniny 🙈 ignorujem, chranim ich aj nas a za tym si stojim

emm_i
5. dec 2021

Urobila si správne rozhodnutie, ale chápem aj starších ľudí, pre nich táto doba trvá dlho a možno cítia väčšiu izoláciu ako my mladsí. Preto možno mali také poznámky, už sa na vás tešili, veď predsa každý starší človek vždy omladene pri vnucatach 🙂 Pre každého je táto doba ťažká a najmä po psychickej stránke, neviem si predstaviť, že by som mala napr. 70r., žila by som sama a ani tie vnúčatka by som nevidela, či inú rodinu. Ale aj napriek tomu musíme vydrzat. Urcite sa za to neviň, lebo horšie by bolo, keby nedajbože ochoreli.

majamat
5. dec 2021

neludtuj, lutovala by si, keby sa rodicom nieco stane. ked si to tak vezmes, to nei ej len na nasom rozhodnuti, takto su nadstavene oficialne pravidla. tvoja dcerka je jednoducho v karnatene.

margaretka_
5. dec 2021

Urobila si spravne, ze ste nesli. Ja mam pocit, ze starsi ludia to niekedy nejak nechapu. Minule vianoce ako boli tiez nejake zakazy sa stretavat, tk moja babka s uplnou hrozou mi hovorila, ze nejaku jej znamu nenavstivi niekto z rodiny. Akoby to vobec nechapala, ze to nie je, ze sa vykasle niekto na navstevu, ale ze chce toho druheho ochranit

kikk
5. dec 2021

Ak majú Vaši rodičia počítač, tak prečo si neurobíte malú online oslavu tak? Pár minút, deťúrence uvidia starkých, zablahoželajú, zavinšujú, poprajete si aspoň online a keď sa situácia upokojí, tak oslávite aj búrlivo🙂a hromadne🙂alebo poslať videjko nejaké🙂

annm81
5. dec 2021

Netráp sa tým, rozhodla si sa správne, lebo cítiš zodpovednosť k rodičom. Navyše, ak dobre rozumiem, dcéru máš v karanténe s teda má zákaz vychádzať von. Rodičom navrhni malú oslavu víkend po karanténe s tým, že nemusia nič chystať. Len pre nich a tvoju rodinu. Vyzdobte obývačku u vás doma, po rodičov choďte autom. Ak sa na to cítiš a máš čas, navar ty. Ak nie, objednajte jedlo z reštaurácie.

damaja1
5. dec 2021

Ahoj je mi to luto ale dobre si spravila .moj syn skolkar bol v stredu s pozit.spoluziackou a az v nedelu prve priznaky a samozrejme pozitivny a ja s manzelom na 4-den tiez horucky ……a tiez sme uz pozitivni…Radsej nech sa chvilku hnevaju to prejde ,,, akoby ste im darovali niečo ,,,, čo nechceli ,,,,, hlavu hore ,,, krásne sviatky prajem 😊

andrejka1974
5. dec 2021

Urobila si tu najspravnejsiu vec a vermi ze to casom pochopia moj otec mal tento mesiac osla ovat 75 a zrusil vsetko ani my deti sme u nich neboli hoci sme vsetci ockovani a jednoducho to akceptujeme aj oni su ockovani, ale nechcu riskovat

emuemu
5. dec 2021

Keby sa každý správal takto zodpovedne, nemali by sme takú katastrofálnu situáciu v nemocniciach.

ivana3111
5. dec 2021

No môžem napísať ze dobre si spravila ,lebo nás nakazil bezpriznakovy synovec úplne celú rodinu na oslave a starí rodicia aj napriek očkovaniu mali veľmi ťažký priebeh ,babka skončila na kysliku. Čiže radšej neísť ako si to potom s plačom vyčítať .

luccija
5. dec 2021

Spravila si dobre som zvedavá, ak by bola dcéra náhodou pozitívna čo budú potom hovoriť.Tiez by som nešla

malapepka
5. dec 2021

Ak ta to utesi, napisem ti moj, nas pripad.

Syn v jeden piatok prisiel domov s tym, ze od pondelka idu distancne, pozitivny spoluziak. Cize od piatka poobede uz bol moj syn v karantene. Ja som zrovna planovala ist k rodicom. Ale tohto syna som nechala uz doma. Vobec nic mu nebolo, spokojny ako vzdy. V utorok mu vysiel pcr test pozitivny.
Takze som nakoniec rada, ze neisiel, mohol ich nakazit.
Nerob si vycitky. Ty si sa tak rozhodla kvoli niecomu. Obcas clovek musi zmenit plany, ked sa zmeni situacia.